FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Lovitură grea pentru FCSB: Mihai Pintilii nu poate fi antrenor principal mai devreme de 2028!

Nu se anunță vremuri bune pentru Mihai Pintilii
Nu se anunță vremuri bune pentru Mihai Pintilii

Articol de , - Publicat vineri, 13 octombrie 2023 22:04 / Actualizat vineri, 13 octombrie 2023 22:04

Nu se anunță vremuri bune pentru Mihai Pintilii (38 de ani), cel care e antrenor principal la FCSB, dar care nu poate îndeplini acest rol nici în acte, dar nici la meciuri, conferințele de presă și flash-interviuri din cauza faptului că nu deține licența Pro, necesară oricărui tehnician care profesează pe prima scenă.

Pentru el, lucrurile vor continua să fie complicate din această perspectivă, a documentelor care-i permit să îndeplinească oficial rolul de A1. Motivul? FRF, prin intermediul Școlii de Antrenori, a schimbat o regulă care a acționat în campionat și care spunea că un antrenor care e doar înscris la cursurile pentru obținerea licenței Pro e asimilat ca fiind deținător al licenței respective și avea dreptul să fie "principal" în prima divizie. 

Gigi Becali anunță că s-a înțeles cu un nou jucător: „Are viteza luminii!” » Când va ajunge la echipă
FCSB
Gigi Becali anunță că s-a înțeles cu un nou jucător: „Are viteza luminii!” » Când va ajunge la echipă

Pintilii așteaptă până în 2028

Forul prezidat de Lucian Burchel a eliminat această facilitate, astfel că Pintilii, care ar fi putut să fie începând din 2026 șeful staff-ului tehnic, acum va trebui să aștepte până cel mai devreme în 2028.

E foarte normal așa, cineva care e în cadrul cursului de obținere a licenței Pro să nu fie asimilat ca având deja licența Pro! E exact ca la carnetul de conducere. Cât timp faci școala de șoferi, ai dreptul să conduci? Nu ai, ci abia după ce dai examenul și iei permisul
- Membru al Școlii de Antrenori din cadrul FRF

În prezent, Pintilii este în cadrul cursului pentru licența A, curs pe care îl face în Republica Moldova și care va avea scadența în vara lui 2024, când va și susține examenul. Dacă îl va trece, va urma apoi cel puțin un an în care va trebui să pună în practică licența A, lucru pe care îl va putea face chiar la FCSB, din postura de secund.

Abia în 2026, Școala de Antrenori de la Chișinău va deschide un modul pentru licența Pro, la care Pintilii se va putea înscrie. Va dura însă măcar un an și jumătate, astfel că, dacă va trece și testul final, el va fi cu toate diplomele în regulă abia în 2028. Adică peste 5 ani din acest moment! Va avea 43 de ani.

Între timp, Pintilii urmează și cursurile Centrului Național de Formare și Perfecționare a Antrenorilor, pentru obținerea carnetului de antrenor. În luna martie va termina studiile și va intra în posesia carnetului. 

El, la fel ca și Croitoru, a obținut carnetul de antrenor în Moldova, dar conform legilor din România, acesta nu e recunoscut și echivalat în țara noastră, astfel că a fost nevoie ca ei, ca și alții aflați în aceeași situație, să repete același gen de cursuri în România, pentru a respecta normele de aici.

Pintilii a renunțat la cariera de fotbalist în urmă cu 4 ani, ultimul său meci jucat fiind în septembrie 2019, remiza 0-0 cu CFR Cluj. Ulterior a rămas în cadrul clubului, iar din vara lui 2020 a devenit secund. Practic, la 8 ani distanță de momentul în care a debutat în meseria de antrenor el va avea dosarul cu diplome și licențe complet, adică în 2028!

Excepția pentru nou-promovați rămâne

În schimb, Școala de Antrenori a decis să păstreze facilitatea pentru antrenorii care nu dețin licența Pro, dar care au promovat cu o echipă pe prima scenă și care continuă pe banca grupării respective. 

În această situație se regăsește Ovidiu Burcă. El încă nu are Pro, dar a fost cel care a urcat-o pe Dinamo din Liga 2, astfel că acum are dreptul să fie antrenor principal.

VIDEO.Iosif Rotariu, optimist cu privire la venirea lui Dorin la FCSB: „Cred că se va adapta foarte repede”

Citește și alte știri despre FCSB: 

Gigi Becali, dezlănțuit la adresa lui Edi Iordănescu: „M-a batjocorit! Dumnezeu i-a arătat pe Coman și Olaru, iar el a vrut să inventeze”
ROMÂNIA
Gigi Becali, dezlănțuit la adresa lui Edi Iordănescu: „M-a batjocorit! Dumnezeu i-a arătat pe Coman și Olaru, iar el a vrut să inventeze”
Lovitură pentru FCU Craiova » Juan Bauza NU va juca în derby-urile cu CSU Craiova și FCSB
FCU Craiova
Lovitură pentru FCU Craiova » Juan Bauza NU va juca în derby-urile cu CSU Craiova și FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (41)
soad
soad  •  14 Octombrie 2023, 13:01
Postat de xclx. pe 14 Octombrie 2023, 01:02

Oare ai ideea ca Zidane si Guardiola nu aveau licenta cand au castigat primul trofeu?:))))

Stai jos nota 4, Zidane a primit licenta PRO in 2015 si a preluat Real Madrid in 2016. despre ce vorbesti tu e pe cand antrena echipa a doua a Realului, cat despre Guardiola nu exista nici macar o stire despre asta ceva. Ca deobicei smecherasul se minte singur doar sa ramana smecheras

Nae_4774
Nae_4774  •  14 Octombrie 2023, 12:29

Tare lovitură! A aflat și fotbalul ceea ce normal dintotdeaunal: de când există frizeri, nu lucra ca frizer dacă nu ai absolvit, cu diplomă, școala de frizeri...sau, nu ești inginer decât după ce ai absolvit cu diplomă politehnica. Sigur, poți deveni milionar/miliardar fără să fi absolvit cu diplomă școala de milionari/miliardari...ba chiar fără să fi absolvit liceul cu diplomă de bacalaureat, patru clase ajung ca să poți citi, scrie,..ca să poți face școala de șoferi...amatori!

becapiti
becapiti  •  14 Octombrie 2023, 10:22

Wow! Asta da lovitură!

Vezi toate comentariile (41)
Comentează