FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO / CORESPONDENŢĂ DIN POIANA BRAŞOV DE LA TRIMIŞII GSP

Luchin descrie starea de spirit a dinamoviştilor: "Sîntem soldaţi universali"

Luchin e om de bază în defensiva roș-albilor +2   FOTO
Luchin e om de bază în defensiva roș-albilor

Articol de , - Publicat marti, 25 iunie 2013 00:00 / Actualizat luni, 24 iunie 2013 19:27

Stoperul Srgian Luchin, 27 de ani, a dezvăluit ieri ce tinde să devină Dinamo.

- Srgian, ce diferenţe sînt între cantonamentul din iarnă şi cel de acum, din vară?
- Acum este mai bine. Lucrăm chestii specifice, sînt alte detalii.

- Dar ca diferenţe de antrenament între Mulţescu şi tehnicienii cu care ai lucrat la Dinamo?
- Sînt diferenţe de metode. Acum e ceva asemănător cu ce făcea Dorinel Munteanu. Sînt antrenamente scurte şi intense. Asta ne place! E ca la meci. E mai bine aşa.

- Cum vă simţiţi după pregătire?
- Ca nişte soldaţi universali. Asta încercăm să devenim, la nivelul sportului, al fotbalului, pe cît posibil.

- Ce vă cere Gigi Mulţescu cu insistenţă?
- Un joc cît mai ofensiv, direct spre poarta adversă. E minunat!

"În primele cinci sau şase"

- Se mai poate vorbi de titlul de campioană ca obiectiv?
- Dinamo e un brand, trebuie să aspire cît mai sus. Indiferent de jucători, de lot. Un obiectiv realist e o clasare pe unul din primele cinci sau primele şase locuri în clasament.

- E frustrant că n-aţi prins cupele europene?
- Ne-ar fi ajutat enorm o calificare în Europa League. Pe noi, ca fotbalişti, nu mai vorbesc de club, de finanţe... Trebuie să-ţi măsori valoarea, să creşti, în Europa te simţi fotbalist. Acum învăţăm să nu mai facem greşeli.

Deplînge soarta rivalelor istorice

- Vă ajută cumva problemele Stelei?
- N-are cum. Ne uităm în curtea noastră, atît. Oricum, Steaua are şanse 80 la sută să treacă de Vardar Skopje, păcat de celelalte probleme. Ştiu cum este, am trecut printr-o situaţie asemănătoare la Timişoara, nu-i corect ca o decizie a unui tribunal să-ţi ia munca de pe teren.

- Nu va mai fi nici Rapidul în Liga 1.
- Păcat, am pierdut un derby frumos!

- Avem un campionat slab, cum spune Victor Piţurcă?
- Doar Steaua şi CFR Cluj au scos capul în Europa în ultima vreme, nu mai sînt alte rezultate notabile. În rest, prea multe tribunale, este afectat tot fotbalul românesc. Nici cu domnul Piţurcă nu ştiu ce se va întîmpla, sperăm să nu aibă de suferit, întrucît avem şanse reale să prindem barajul pentru Mondiale.

29 de meciuri, toate ca titular, a jucat Luchin campionatul trecut. A marcat o dată şi a dat şi o pasă decisivă

68 la sută e procentajul duelurilor cîştigate de Luchin sezonul trecut, fiind primul dinamovist la acest capitol

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Antrenamente nemţeşti
Gigi Mulţescu şi preparatorul fizic Dorel Chiriac au comandat ieri nişte exerciţii inedite pentru Dinamo şi pentru jucători. Doi cîte doi, fotbaliştii trebuiau să se ţină, să se împingă sau să blocheze, după care unul dintre ei o lua la fugă spre centrul terenului. "Sînt exerciţii de forţă explozivă, de mobilitate, care ne vor ajuta foarte mult la meciuri", a explicat Chiriac. Respectivele exerciţii sînt făcute şi de către fotbaliştii germani.

"Sîrbul", croatul şi bosniacul
Dacă în urmă cu mai bine de două decenii existau conflicte între sîrbi, croaţi şi bosniaci, care-au scindat fosta Iugoslavie, la Dinamo e linişte şi pace. Cu origini sîrbeşti, Srgian Luchin îi ajută pe croatul Antonio Asanovici şi pe bosniacul Mirza Hasanovici să se integreze în echipa roş-albă. Internaţionalul stă pe lîngă cei doi, se conversează în sîrbeşte cu ei, le explică anumite cerinţe ale staff-ului tehnic.

Pape rupe norii
Atacantul Pape Abdoullaye, 19 ani, arată o forţă fizică de invidiat. La şedinţele de alergare de ieri, senegalezul de 1,97 metri a făcut faţă curselor, fără să se întrebuinţeze prea mult, avînd un fuleu admirat şi de către colegi. "Dacă şi la meciuri va ghidona bine mingea, va fi un transfer reuşit", spun dinamoviştii. (foto 3)

"Pufi" dă kilogramele jos
Cristian Bălgrădean este apreciat pentru forma arătată la pregătiri, după munca prestată alături de ceilalţi goal-keeperi şi de antrenorul cu portarii, Cătălin Mulţescu. Internaţionalul a scăpat deja de două kilograme pe care le avea în plus, ajungînd aproape de greutatea sa optimă. (foto 2)

Inbox
- Joel Thomas şi Steliano Filip s-au antrenat şi ieri separat, efectuînd diverse exerciţii de mobilitate.
- Mulţescu are în plan să programeze mîine un joc-şcoală între componenţii lotului, iar sîmbătă este amical cu Corona Braşov.
- Portarii s-au pregătit alături de Cătălin Mulţescu "jucîndu-se" şi cu mingi de cauciuc albastre, pentru a li se testa reflexele.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
ro_army
ro_army  •  26 Iunie 2013, 17:30

Soldat universal? =))) Hai ca a fost buna. S-a uitat prea mult la filme sf cu Van Damme. O fii vreun fan de-al lui. :)) Poate niste soldati de 3000 de Euro bucata la secon hand. Maine poimaine o sa se spuna ca sunteti superman.... Acum cativa ani erati spartani, acum soldati universali, maine Wonder Women =))))))))))) Sunteti penibili. Articol de tot cacatul.

dreamer123
dreamer123  •  26 Iunie 2013, 00:31

sunt increzator in noul proiect si mai ales in noul antrenor ! Bafta Multescu !

neuer1606
neuer1606  •  25 Iunie 2013, 09:56
Postat de soprer.f.c.d pe 25 Iunie 2013, 01:40

ma bucur ca avem forta acum (Pape,Asanovici,Joel,Hasanovici),viteza si tehnica(Alexe,Matei,Filip,Rotariu,Curtean chiar si Stratila,oricat ati spune voi. totul tine de modul in care se motiveaza si de cat de seriosi sunt.un transfer 'cu nume'era mai impresionant pt presa,dar nu mereu transferurile 'cu nume'sunt si cheia succesului,iar Dinamo a vazut asta din propria experienta.salariile de 2000 de euro sunt pt tineri.pt un tanar de 18 ani 2000euro/luna e foarte mult.sa nu uitamca traim in Romanika.in rest,media salariilor e mai mare.trebuie sa te 'bati' si sa muncesti pt performante si bani.e drept ca in locul lui Negoita,eu as fi bagat mana in buzunar sa iau un fundas stanga si un coordonat

P[acat ca nu am putut sa il transferam pe Kanon, ala are si forta si stiinta jocului.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează
Close