FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Luchin şi Pulhac, păzea! :) Bonetti şi-a adus un secund de lux: Alessandro Birindelli

Birindelli a fost un jucător de bază a lui Juventus, echipă care acum este lider în Serie A.
Birindelli a fost un jucător de bază a lui Juventus, echipă care acum este lider în Serie A.

Articol de - Publicat miercuri, 11 aprilie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 11 aprilie 2012 09:38

Alessandro Birindelli (37 de ani), fost jucător important al lui Juventus Torino, este de ieri secundul lui Bonetti la Dinamo. ”Lateralii” roş-albilor riscă să ajungă pe banca de rezerve dacă acesta decide să se reapuce de fotbal.

Bonetti şi-a prezentat staff-ul: Claudio Bozzini, care a lucrat şi-n 2009 la Dinamo, Constantin "Sensei" Niculae, un preparator fizic italian, Umberto Rugerro, lîngă cel român, dar şi Alessandro Birindelli. Acum în vîrstă de 37 de ani, fostul apărător lateral al lui Juventus Torino din perioada 1997-2008 a cîştigat 3 titluri, 3 Supercupe şi o Cupă Intertoto. A jucat două finale de Champions League, pierdute însă. A fost coleg de echipă cu Zidane, Del Piero, Pippo Inzaghi, Deschamps, Conte, Davids, Nedved, Buffon, Ferrara, Thuram şi Trezeguet.

Are şi un gol în 6 selecţii la squadra azzurra.
Birindelli ar putea concura şi la un post de titular fie cu Scarlatache şi cu Luchin, pe dreapta, dar şi pe stînga, cu Pulhac, mai ales că ieri a arătat că se menţine în formă. Sandro a fost secundul lui Bonetti la "naţionala" Zambiei, apoi a plecat în februarie 2011 de acolo. În septembrie a preluat-o pe Pistoiese, din Serie D, unde a stat doar o lună fiindcă echipa era ultima în clasament.

295 de meciuri (196 în campionat) a disputat Birindelli pentru Juventus, marcînd de 7 ori: cîte două goluri în campionat şi în Cupă, 3 în Liga Campionilor.

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Cohn se ia de Dinu
Cornel Dinu nu a salutat venirea lui Bonetti: "Eu i-am spus părerea mea domnului Badea că dacă vrea neapărat o schimbare la echipă, e nevoie de cineva din interior, care să cunoască liga internă, să ştie în ce se bagă. Mai degrabă erau nimerite variantele Ţălnar sau Ion Marin. N-am nimic cu Bonetti, să dea Dumnezeu să reuşească!". Fost acţionar, Vladimir Cohn a declarat ieri: "Dinu să-l lase în pace pe italian, să nu înceapă cu fitilele lui de babă! M-am săturat de el, crede că nimeni nu se compară cu Dinu".

Ciobi la odihnă şi tratament
Acţionarii i-au mulţumit public lui Ciobi după ce au scăpat de el. Ieri după-amiază trebuia să-şi primească restanţele financiare. "Liviu poate va continua la club după o scurtă vacanţă pe care şi-a luat-o, fiindcă are nevoie de odihnă. A stat în multă tensiune în lunile cît a fost antrenor la Dinamo. Oricum, a dus echipa la limitele potenţialului", a declarat Badea. "Sîntem mulţumiţi de ceea ce a făcut aici, dar era nevoie de o schimbare", a comentat şi Săvulescu.

Inbox
- Bonetti a declarat ieri că va lua lecţii particulare pentru a învăţa curînd limba română. Secundul său, Bozzini, vorbeşte satisfăcător limba noastră.
- Cosmin Matei a ieşit accidentat ieri, la primul antrenament al italianului, din cauza unor probleme musculare.
- Dănciulescu speră ca Dinamo să aibă succes sub comanda lui Bonetti: "Aştept să ne calificăm în finala Cupei şi să redevenim echipa pe care o ştiaţi. Sînt realist, e greu să ne mai batem la titlu".
- Alexe mai crede în cîştigarea campionatului: "Avem 5 puncte în spatele locului 1, mai sînt 9 meciuri, dacă ne revenim curînd, orice e posibil. Dar, mai întîi, să ajungem în finala Cupei!".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (10)
rivadeldinamo
rivadeldinamo  •  11 Aprilie 2012, 23:20

iar mancati kkakkattt cu rahat, ...., pai, luchin n-are egal pe ce joaca, ...dar , cu babele gen pulhac, asa e : n-au nicio sansa !!!!.....

imperator
imperator  •  11 Aprilie 2012, 11:09
Postat de gabi_djg pe 11 Aprilie 2012, 09:42

BALGRADEAN-RUS,LUCHIN,DOBROSAVLEVICI,BURNEA-STRATILA,KONE,MATEI,CURTEAN-TUCUDEAN,NICULAE eu unul cam asa vad echipa.poate ca astia tineri nu sunt 100% pregatiti acum sa intre, dar azi nu, maine nu, o sa fie sperante pana la 25 de ani si or sa plece ca si ganea !

Alt antrenor , farä loc de muncä ?

gabi_djg
gabi_djg  •  11 Aprilie 2012, 09:42

BALGRADEAN-RUS,LUCHIN,DOBROSAVLEVICI,BURNEA-STRATILA,KONE,MATEI,CURTEAN-TUCUDEAN,NICULAE eu unul cam asa vad echipa.poate ca astia tineri nu sunt 100% pregatiti acum sa intre, dar azi nu, maine nu, o sa fie sperante pana la 25 de ani si or sa plece ca si ganea !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează