FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

EXCLUSIV // VIDEO Prima reacție după ce s-a aflat ce transfer pregătește FCSB: „Un experiment! La nivelul lor ar trebui să aducă altceva”

Alexandru Crețu (#2), la echipa națională a României
Alexandru Crețu (#2), la echipa națională a României

Articol de GSP - Publicat luni, 17 mai 2021 10:39 / Actualizat luni, 17 mai 2021 11:50

Lucian Goian (38 de ani), fost fundaș central, a analizat transferul lui Alexandru Crețu (29) la FCSB, anunțat în exclusivitate de GSP.ro.

Gigi Becali a rezolvat primul transfer pentru sezonul viitor. Liber de contract după despărțirea de NK Maribor din Slovenia, Alexandru Crețu, mijlocaș defensiv la origine, va ajunge la FCSB, unde patronul plănuiește să-l folosească ca fundaș central.

Invitat la emisiunea GSP Live din această dimineață, Lucian Goian a analizat transferul anunțat de Gazetă în exclusivitate. Fostul fundaș central consideră că utilizarea lui Crețu ca stoper ar reprezenta un „experiment” și spune că un club precum FCSB trebuie să cumpere fundași centrali de meserie, nu să reprofileze alți fotbaliști.

VIDEO. Lucian Goian: „FCSB trebuie să aducă fundaș central de meserie”

„Este un experiment, clar! Tu la nivelul la care ești ar trebui să aduci un fundaș central de meserie. Nici Nedelcu nu este unul, îl văd mai degrabă mijlocaș central. Cristea și Miron sunt fundași centrali, este poziția lor principală. Tu, la nivelul ăsta, trebuie să aduci un fundaș central care a jucat 90% dintre meciuri acolo

Că poate să joace și fundaș dreapta și mijlocaș central dacă e nevoie, asta e altceva. Eu am jucat și fundaș central și mijlocaș central. Din spate vezi tot jocul, la mijloc trebuie să te informezi foarte mult, să te uiți mereu. Poți pune un fundaș stânga în dreapta și joacă, uitați-vă la Vătăjelu la Craiova, dar nu are același randament ca și cum ar juca fundaș stânga”, a spus Goian. 

Pentru poziția de fundaș central, FCSB are trei variante: Iulian Cristea, Andrei Miron și Denis Haruț, cel din urmă fiind fundaș lateral dreapta de meserie. Au mai fost folosiți Ovidiu Popescu, Lucian Filip și Nedelcu, toți mijlocași centrali.

Alexandru Crețu, ieftin pentru FCSB

Agentul lui Crețu, Zvonko Milojkovic, a insistat după rezilierea acordului cu slovenii că prioritatea o constituie semnarea unui acord într-un alt campionat, nu în Liga 1, doar că FCSB e clubul care insistă cel mai clar.

Surse care cunosc datele din negociere estimează că înțelegerea e aproape sigură și Crețu va evolua pentru clubul lui Becali în sezonul următor. El a devenit un jucător interesant pe piață mai ales după ce Rădoi l-a convocat în echipa națională. Alex a adunat șase selecții, toate cu Mirel ca selecționer.

Becali crede că poate să-l reprofileze ca fundaș central, pe un post pe care Alex a mai evoluat și la Poli Iași, formația de la care a plecat din România. Lui Gigi îi convine statutul internaționalului fost în Slovenia. E liber de contract, deci achiziționarea lui nu necesită achitarea unei sume, o condiție de care proprietarul FCSB ține cont. 

Mihai Stoica a recunoscut recent, într-o discuție avută cu suporterii pe Facebook: „Luăm ceea ce găsim și ceea ce putem!”. Becali nu este, așadar, dispus să consume bani mulți pe piața transferurilor în vara care va veni.

Citește mai multe știri despre FCSB:

Gigi Becali își desființează propriul jucător: „E căcăcios, îi tremură picioarele!” + Transferul ratat pe care îl regretă: „Nu e mare fotbalist, dar e bărbat adevărat”

Ilie Dumitrescu l-a înfruntat în direct pe Becali: „Tu nu ești vinovat? Asumă-ți!” » Replica lui Gigi

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
valeri_gazzaev
valeri_gazzaev  •  17 Mai 2021, 12:57

Goian vorbeste ca sa n-adoarma: "la nivelul lor". Care nivelul lor? Aseara avea pe banca jucatori de liga 4. S-vazut ca si planul cu academia e unul...afumat :))) Conditiile de antrenament or fi bune, nu contest, dar daca faci fara cap, fara personal calificat la club, atunci iese ce vedeti :)))

smdb
smdb  •  17 Mai 2021, 12:47

Ca Jiji e prost nu-i asa grav, ce-i mai grav e ca e consecvent in prostie. Cam de 6 ani face prostii, iar in loc sa invete ceva din ele, le face tot mai mari. Bineinteles ca "slujitorii" de la palat nu-i spun nimic, nu vor sa-si piarda ciolanul. Se vede clar din interventiile la TV ca la cioban, specific oamenilor incuiati, nu-i place sa-l contrazici. El stie mai bine, el face mai bine, lui nu-i spune nimeni nimic, cand da gres, nu el e de vina, de vine e Radunovic ca-i fricos. Si cum "supusii" din jurul lui in frunte cu mimisor nu-i spun nimic, rezultatele se vad. O echipa cu un singur fundas central de meserie in tot lotul (Miron), cu zero atacanti de care, cu 6 fundasi stanga, cu un fundas dreapta care nu stie sa centreze, cu un copil de 18 ani drept punct fix, cu jucatori plimbati de 3 ori pe meci pe 7 posturi, cu schimbari facute de la TV, etc., etc., n-are cum sa castige titlul nici macat i fata celui mai slab CFR din ulimii 5 ani. Simplu. Ciobanul striga in gura mare la fiecare discutie ca el vrea sa faca bani. Fals. El vrea sa aiba dreptate, nu sa faca bani. Dar ar fi mai important pentru el sa faca bani decat sa aiba dreptate, si-ar luat manager si antrenor pe bune, nu marionente, si i-ar lasa sa-si faca treaba. Simplu.

cri5ti
cri5ti  •  17 Mai 2021, 12:41

Goian nu se uita pe la TV.. nu a văzut ca de ceva vreme încoace ciobanul. face și transfera cum îl taie capul... omu asta a fost în stare sa stea în 2 fundași centrali de meserie un sezon întreg.. și fără atacant de meserie juma de sezon.. în care urma sj bătăliile din play off.. ratarea titlului e doar "rodul muncii" lui

Vezi toate comentariile (8)
Comentează