FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Lui Maicon nu-i mai trebuie Liga 1: ”N-o să mă mai vedeţi în România!”

Maicon de Oliveira
Maicon de Oliveira

Articol de - Publicat marti, 15 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 15 noiembrie 2011 09:24

Din Ucraina, Maicon vorbeşte despre viitorul său, ”timpul va demonstra dacă am valoare de Dinamo Kiev”, şi exclude o întoarcere în Liga 1, "unde nu mi s-au dat şanse prea multe"

În patru luni la Steaua, Maicon de Oliveira a jucat şase meciuri la prima echipă şi a înscris de trei ori. Vîrful de 23 de ani a evoluat şi la formaţia secundă a roş-albaştrilor, reuşind să marcheze de două ori. Chiar dacă evoluţiile sale au fost unele apreciate, în special de fani, şefii clubului au renunţat la el deoarece ar fi trebuit să plătească 800.000 de euro pentru a-l achiziţiona definitiv. Întors la Volin Luţk, Maicon a devenit golgeterul campionatului din Ucraina, cu 11 reuşite în 13 partide, şi a ajuns pe lista de achiziţii a lui Dinamo Kiev, care-l doreşte ca înlocuitor pentru Şevcenko!

- Maicon, din România te deranjăm. Ce mai ştii de fosta ta echipă, Steaua?
- Mai ştiu una-alta de la prietenul meu Geraldo, cu care păstrez legătura. I-am urat să iasă campion cu Steaua, iar el mi-a spus că îmi ţine pumnii să dau cît mai multe goluri în Ucraina. Ştiu că au fost ceva probleme în debutul de sezon, dar acum par să fi revenit pe un drum bun.

- La Volin ai devenit golgeterul campionatului. Care-i secretul evoluţiilor tale?
- Simplu: mi se dă mai multă încredere! Ştii de ce nu am marcat şi în România la fel de multe goluri?! Pentru că am fost puţin folosit, nu s-a contat pe mine şi nu mi-au dat timp să pot demonstra dacă sînt bun sau nu. Aici am parte de linişte şi e normal să apară şi reuşitele.

VEZI AICI UN REPORTAJ REALIZAT DE TELEVIZIUNEA UCRAINEANĂ CU MAICON!

- În Ucraina au apărut zvonuri că ai putea ajunge la Dinamo Kiev.
- Nu ştiu nimic concret, doar ce am citit şi eu. Dacă voi continua să am evoluţii bune, sînt sigur că vor veni şi ofertele.

- Fostul manager al Stelei, Mihai Stoica, a spus că nu ai nici o şansă să ajungi la Dinamo Kiev.
- Aşa a spus? E treaba lui, nu vreau să comentez prea mult. Timpul va demonstra dacă am sau nu valoare. Nu înţeleg însă de ce mă atacă, eu nu l-am supărat cu nimic niciodată şi l-am respectat atît timp cît am jucat în România.

- Dacă ai avea vreo ofertă din Liga 1, ai mai reveni aici?
- Sincer? Nu! România e un capitol închis pentru mine, acum mă gîndesc doar la prezentul şi la viitorul meu.

"De ce Galamaz?"

- Ce zici de...
- O clipă! Înainte să mă mai întrebi ceva, vreau să spun şi eu ceva: am văzut ce i s-a întîmplat lui Galamaz şi am rămas şocat. Nu înţeleg de ce o perosană i-ar face rău unui om atît de la locul lui, liniştit şi educat. "Gala" e o persoană senzaţională şi vreau să-i transmit toate gîndurile mele bune. Chiar şi tatăl meu m-a sunat să-mi spună de acel incedent, totul a ajuns pînă în Brazilia.

- Cum e campionatul din Ucraina faţă de cel din România?
- În România fotbalul e mult mai tehnic, cu jucători pe acest profil. În plus, una e să joci la Steaua, un nume mare în Europa, şi alta la Volin, unde trebuie să demonstrezi că ai valoare împotriva granzilor Şahtior sau Dinamo Kiev.

"În Ucraina cîştig mai bine decît la Steaua, dar nu asta e cel mai important. Visul meu e să joc în Italia sau Spania"
Maicon de Oliveira

"Vreau să le mulţumesc tuturor oamenilor cu care am colaborat în România pentru felul în care m-au primit şi m-au tratat. Mereu o să am o impresie bună despre ţara voastră"
Maicon de Oliveira

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (9)
rapid..
rapid..  •  15 Noiembrie 2011, 13:52

stereotipul suporterului stelist: ://cocalari.com/2011/11/alex-velea/#comments ://cocalari.com/2011/11/combinatie-exploziva/ ://cocalari.com/2010/12/fcsb/ ://cocalari.com/2010/02/steaua-e-numai-una/ ://cocalari.com/2010/07/steaua-e-numai-una-2/ ://cocalari.com/2010/09/declaram-razboi-poloniei/ Intelegeti voi unde vreau sa ajung cu ideea...

skrilla
skrilla  •  15 Noiembrie 2011, 10:18
Postat de ricifourgroup pe 15 Noiembrie 2011, 09:49

mare vedeta asta in doi ani e la madrid ce dracu va lasa-ti manipulati de ziare au m-ai gasit ei un mare transfer ratat al stelei dupa dairo moreno marea vedeta a columbiei se bat toate cluburile mari din europa pe el, nici macar dynamo kyev

Pe langa atacantii actuali ai Stelei,scuza-ma,dar e mare vedeta.

alpin
alpin  •  15 Noiembrie 2011, 10:41

Prima impresie conteaza foarte mult. Si, din pacate pentru Romania, prima impresie a lui Maicon a fost... Steaua Ciobanului!!! Nu exista "propaganda" mai proasta pentru tara noastra!!!

Vezi toate comentariile (9)
Comentează