FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Mai mult ca Europa League! » Paradoxul Steaua: calificarea ”naţionalei” la Euro2016 i-ar aduce mai mulţi bani decît propria performanţă

Cristi Tănase e unul dintre favoriții lui Pițurcă
Cristi Tănase e unul dintre favoriții lui Pițurcă

Articol de GSP - Publicat joi, 16 octombrie 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 15 octombrie 2014 22:32

Campioana a încasat 1,3 milioane de euro pentru accesul în grupele celei de-a doua competiţii europene intercluburi. Va lua cu un milion mai mult dacă România şi Polonia vor merge la Europeanul din 2016 şi Ghencea va rămîne furnizor pentru ”naţionale”.

Pentru contul Stelei, calificarea "naţionalei" la Euro 2016 ar fi mai importantă decît accesul în grupele Europa League al formaţiei pe care o antrenează Gâlcă! Roş-albaştrii s-au ales cu 1,3 milioane de euro, premiul de la UEFA pentru grupe.

Plăţi pentru 8 români şi un polonez
Au mai primit 200.000 de euro pentru victoria cu Aalborg şi vor încasa aceeaşi sumă pentru fiecare succes repurtat în faza grupelor. Participarea "naţionalei" la turneul final din Franţa, din 2016, ar face mai mult!

"Naţionala" e şi inamic în Ghencea » Motivul pentru care prima reprezentativă e o piedică pentru Steaua în lupta la titlu

Steaua s-ar alege cu o sumă între două şi 2,5 milioane de euro dacă va păstra 8 jucători în lotul "tricolor", cîţi a avut convocaţi pentru cele mai recente două partide, cu Ungaria (1-1) şi cu Finlanda (2-0), plus pe Szukala în reprezentativa Poloniei. Szukala şi ai lui au tot 7 puncte din primele trei meciuri disputate în preliminarii, cîte au adunat şi românii, şi deţin şanse mari să meargă la Euro.

Un sfert din buget
UEFA plăteşte cluburile în funcţie de numărul de jucători implicaţi în meciurile internaţionale şi de numărul de zile pe care le petrec aceştia în competiţie. La Europeanul trecut, din Polonia şi Ucraina, România s-a oprit în preliminarii şi Steaua a luat doar 150.000 de euro.

Faţă de turneul precedent, forul european creşte premiile pentru cluburi, de la 100 de milioane de euro la 150 de milioane de euro, în total! Cu două sau 2,5 milioane de euro încasaţi pentru implicarea fotbaliştilor săi la Euro, clubul din Ghencea şi-ar acoperi aproape un sfert din bugetul pentru un sezon obişnuit, în care nu face investiţii extravagante în transferuri.

2,3 milioane de euro a plătit Steaua cînd i-a achiziţionat pe Chipciu, pe Szukala şi pe Adi Popa, trei dintre cei mai importanţi jucători din echipă. Şi-ar "amortiza" investiţia din premiul de la UEFA pentru Euro din Franţa

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

S-au dat 8.000 de bilete pentru Derby
Suporterii campioanei au rezervat şi cumpărat deja 8.000 de tichete pentru partida de pe 31 octombrie, contra rivalilor de la Dinamo. Biletele s-au vîndut în prima zi de la comercializarea lor pe siteul biletesteaua.ro. Derby de România se va juca pe Arena Naţională, iar fanii pot cumpăra tichete online pînă pe 27 octombrie. Preţurile sînt cuprinse între 10 lei la peluze şi 150 de lei la tribuna I. Dinamoviştii au primit pentru acest meci 8.500 de tichete.

Chipciu nu intră cu U Cluj
Alex Chipciu s-a întors de la echipa naţională acuzînd o accidentare ce îl face indisponibil pentru meciul din week-end, cu Universitatea Cluj. El a primit o lovitură în piciorul drept, acolo unde a fost operat şi încă mai are o tijă metalică. Mijlocaşul de 25 de ani a făcut deja un consult medical, iar astăzi va face şi un RMN pentru a se vedea exact problema de care suferă. Se speră că recuperarea nu va dura mult, astfel ca Alex să intre joi pe teren cu Rio Ave, în Europa League.

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (4)
maistor_kokir
maistor_kokir  •  16 Octombrie 2014, 20:29

conteaza cine vine antrenor la nationala dupa pitzi, se trag sfori , va fi bataie mare pe postul de selectioner,plus ca federatia insasi are propiile interese legate de jucatorii care vor fi selectionati, e belea, sinistru, sa vezi ca un pushtan necunoscut ca burleanu si un bandit vechi,precum chivorchian decid soarta nationalei ...

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  16 Octombrie 2014, 18:04

sunt bani meritati, jucatorii lor sunt buni, chiar daca nu toti meritau convocati la Nationala.

andytheblue
andytheblue  •  16 Octombrie 2014, 16:53

FOrza Steaua !!!!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează