FOTBAL  »  Superliga  »  VASILE AVRAM ÎN AREST PENTRU 29 DE ZILE

Manevră a Federaţiei pentru a-l scăpa pe Avram sau pentru a-l înfunda mai rău?

Presedintele CCA, Vasile Avram, paraseste, cu catuse la maini, sediul DNA din Bucuresti. Vasile Avram a fost retinut, pentru 24 de ore de procurorii DNA, pentru fapte de coruptie, pentru luare de mita in forma continuata. 25.09.2011
Presedintele CCA, Vasile Avram, paraseste, cu catuse la maini, sediul DNA din Bucuresti. Vasile Avram a fost retinut, pentru 24 de ore de procurorii DNA, pentru fapte de coruptie, pentru luare de mita in forma continuata. 25.09.2011

Articol de GSP - Publicat joi, 29 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 29 septembrie 2011 10:10

Dublă lovitură de teatru în dosarul „Avram - mită la vîrful arbitrajului românesc“! Pentru că a încercat să post-semneze o hotărîre importantă a Federaţiei, fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, a fost pus sub învinuire, ieri, pentru încă un cap de acuzare, de data acesta alături de avocaţii săi, Penciu şi Şerban, care, cu nici 24 de ore înaintea recursului, au devenit din apărători acuzaţi, lăsîndu-l pe clientul lor... descoperit şi, practic, fără nici o şansă de a mai fi pus în libertate.

De ieri, Vasile Avram şi doi dintre avocaţii săi, Adrian Penciu şi Alexandru Şerban, sînt acuzaţi de fals în înscrisuri sub semnătură privată, respectiv instigare la această faptă şi favorizarea infractorului. Pentru avocaţi s-a luat şi măsura de a nu părăsi localitatea. În această situaţie fără precedent în istoria judiciară recentă, cel de-al treilea avocat al lui Avram, respectiv Dan Năstruţ, a fost nevoit să-şi apere colegul de cabinet, adică pe Alexandru Şerban şi, din cauza conflictului de interese, să se retragă din calitatea de apărător al fostului şef al arbitrilor. Într-o astfel de situaţie foarte complicată, Avram va avea în această dimineaţă, la recurs, avocaţi care, necunoscând foarte bine cauza, ar putea pierde. Mulţi consideră această manevră a DNA un fel de lovitură sub centură, de instigare la instigare, pentru a-i destructura apărarea lui Avram. Dar, totodată, poate fi şi o manevră de culise care fie să încerce să-l scape pe Avram, fie să-l înfunde şi mai mult. Un lucru este sigur: vor mai cădea capete multe în această piramidă a „loteriei cu blaturi“ din lumea fotbalului, în general, şi a arbitrajului românesc, în particular.

Ce zice DNA
Conform surselor „ring“, luni, atunci cînd a mers să-şi vadă clientul la arest, „avocatul Penciu, de faţă cu celălalt coleg al său, Alexandru Şerban, a scos repede din geantă o hîrtie ştampilată pe care Avram ar fi trebuit să o semneze. N-a mai apucat, pentru că a apărut gardianul care i-a prins «în flagrant», confiscîndu-le hîrtia“. Despre ce hîrtie era vorba? „Era o hotărîre a Comitetului Executiv al Arbitrilor, din 25 ianuarie 2011, care era deja ştampilată, dar nesemnată de nimeni şi, tocmai de aceea, era nevoie de semnătura lui Avram. În fapt, era vorba despre o hotărîre prin care Comitetul Executiv al Federaţiei îl împuternicea pe arbitrul Dan Petrescu să se ocupe de delegarea arbitrilor şi observatorilor în Liga I pentru sezonul 2011, pînă în vară. Avocatul Penciu depusese deja, la dosarul cauzei, la instanţă, cînd s-a mers la mandat, un draft cu mailul primit de la Federaţie, de pe mailul secretarului Constantin Ştefan. Luni dimineaţa, Penciu a mers la Federaţie şi a obţinut ştampila pe hotârîre, de la un anume Ionescu (n.r. -audiat şi el ieri), şi, pe urmă, a mers la arest, pentru ca Avram să semneze“. Asta a fost tot. Ieri, Avram şi cei doi avocaţi au fost puşi sub acuzare.

Întrebări retorice. Deocamdată
A fost o manevră a Federaţiei pentru a-l scăpa pe Avram sau pentru a-l înfunda mai rău? Sau, pur şi simplu, este doar o manevră a procurorilor DNA care i-au destructurat apărarea lui Avram cu o zi înainte de recurs? De ce a mai vrut Penciu să aibă şi semnătura lui Avram, care oricum era o manevră superfluă? Nu se ştie prea bine! Era Federaţia descoperită? Asta însemnă că vor mai cădea multe capete. A făcut Penciu o manevră greşită sau este vorba despre un blat judiciar care, deocamdată, ne scapă? Cert este că Parchetul a început ieri urmărirea penală împotriva lui Penciu, dar şi a colegului său „de bară” (şi ”de client”), Alexandru Şerban, care, întîmplător, era de faţă când Penciu i-a dat lui Avram hotărîrea să o... ”postsemneze”.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (23)
chermelin
chermelin  •  02 Octombrie 2011, 11:52

1234, am revenit:-)

zadkiel
zadkiel  •  01 Octombrie 2011, 11:17

Numai pestii mici sunt inchisi in RO! ASA CUM BLEJNAR ESTE REGINA VAMILOR ASA ARPAD PASKANY ESTE REGINA DIN FOTBAL!

09dag
09dag  •  30 Septembrie 2011, 21:34

Va scapa si Terbea si Avram ca au bani. Judecatorii sunt asa de flamanzi

Vezi toate comentariile (23)
Comentează