FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA

Mihai Rotaru, 20 de minute în direct » Culisele trădării lui Băluță: „A fost iubit în Craiova până ieri! Am mesajele. Dacă se ducea la FCSB pentru un leu în plus, înțelegeam”

Mihai Rotaru, finanțatorul celor de la CS Universitatea Craiova, a povestit cum au decurs negocierile cu Alexandru Băluță (29 de ani) și de ce se simte trădat.
Mihai Rotaru, finanțatorul celor de la CS Universitatea Craiova, a povestit cum au decurs negocierile cu Alexandru Băluță (29 de ani) și de ce se simte trădat.

Articol de - Publicat marti, 13 iunie 2023 20:19 / Actualizat marti, 13 iunie 2023 20:50

Mihai Rotaru, finanțatorul celor de la CS Universitatea Craiova, a povestit cum au decurs negocierile cu Alexandru Băluță (29 de ani) și de ce se simte trădat. 

Alexandru Băluță a avut pe masă două oferte din Liga 1. Gigi Becali și Mihai Rotaru au pus la bătaie aceleași sume, salariu lunar de 20.000 de euro și 100.000 de euro la semnătură. Gazeta Sporturilor a dezvăluit azi că finanțatorul lui CSU Craiova voia să îi oprească lui Băluță 50.000 de euro drept garanție, din cauza patimii fotbalistului pentru jocurile de noroc! 

Becali s-a distrat pe seama alegerii rivalului Varga: „Poate ia o mandolină și cântă mai bine. Cine știe?”
FCSB
Becali s-a distrat pe seama alegerii rivalului Varga: „Poate ia o mandolină și cântă mai bine. Cine știe?”

Într-o intervenție de 20 de minute în direct la TV, Mihai Rotaru a povestit desfășurarea „cazului Băluță”. 

Mihai Rotaru, furios pe Alexandru Băluță: „Era iubit și respectat în Craiova. Până ieri!”

„Am văzut niște declarații care frizează bunul simț. Băluță era jucătorul crescut de noi, iubit și repectat de toată Craiova. Până ieri! Când s-a despărțit de Ferencvaros (n.r. se referă la Akademia Puskas), înainte să semnăm cu Mitriță, l-am sunat și i-am făcut ofertă. Acum 4 săptămâni s-a întâmplat.

A zis că e liber, iar prima opțiune e să plece afară. I-am zis că are oferta deschisă pe masă și aștept să discutăm. Oferta era salariul pe care l-a primit ieri de la FCSB. Ar fi fost al treilea cel mai bine plătit din România, după Florinel Coman și Ciprian Deac. A zis «mulțumesc mult!».

Acum 10 zile, m-a sunat și m-a întrebat dacă putem să ne vedem. I-am zis că până marți sunt în București, de miercuri la Craiova. Mi-a zis că vorbim miercuri sau joi. Mi-a dat și mesaj: «Când ne vedem?». I-am zis că ne vedem la 16:30. Mesajele au rămas, am dovada. 

A venit joi la 17:00 și m-a rugat să discutăm direct cu impresarul pe Facetime. I-am zis «Alex, lasă-mă, ești copilul nostru, hai să discutăm noi doi înainte». Am avut o discuție cu el, i-am zis că rămâne salariul de 20.000 de euro lunar, dar că e foarte greu să îi dau bani la semnătură. Între timp, noi semnasem cu Mitriță: «Uite, lui Alex nu i-a dat nimic. N-ar fi drept».

Am intrat cu impresarul în videocall, i-am explicat că noi, clubul, îl dorim pe Alex înapoi. Mai mult, credem că pentru el ar fi o mișcare foarte bună, acasă e iubit, e respectat. Ne-au spus amândoi că iau în calcul. Impresarul e un italian, nu auzisem de el până în acel moment. A rămas că în două zile vom discuta, vor analiza”, a povestit Mihai Rotaru la „Fotbal Club” de la Digi Sport. 

Între timp, FCSB a intrat pe fir

Peste 2 zile l-am sunat pe Băluță, nu mi-a răspuns. M-a sunat impresarul. I-am zis dacă îi pot da lui un comision, apoi să îl dea el mai departe jucătorului sau să facă ce vrea. Mi-a zis că mai devreme de vinerea asta nu va semna cu nimeni. 

Mi-a vorbit de FCSB, noi i-am zis că este o greșeală mare dacă ar merge acolo, din mai multe aspecte. Noi îl știm de la 19-20 de ani, cu bune și cu rele. Pentru noi însemna altceva. 

A doua zi mi-a dat Alex mesaj: «scuze că nu am sunat înapoi, eram la nuntă». Apoi, ne-am întâlnit la botez la Mitriță, a fost o atmosferă prietenească: «OK, îți dau aceiași bani pe care ți-i dă Gigi. Doar că din cei 100.000 de euro, îți opresc 50.000 de euro, iar 50.000 îi dau lui Alex Mitriță. El face ce vrea cu ei, poate să ți-i dea ție”, a continuat Rotaru.

Așa cum Gazeta Sporturilor a dezvăluit astăzi, Alexandru Băluță a avut probleme cu jocurile de noroc. Cei 50.000 de euro pe care Mihai Rotaru intenționa să îi opreasă reprezentau o garanție. 

Au fost colegi care au pierdut nopțile după el pentru a-l ajuta, dar nu vreau să intru în aceste discuții. Mitriță i-a zis să ia el toți banii, 100.000 de euro
- Mihai Rotaru

Gigi Becali  l-a întors din drum pe Mitriță

Aseară, în jurul orei 20:00, m-a sunat Băluță. Eu eram sigur că mă sună pentru a semna contractul, era deja pregătit. Mi-a zis că a luat hotărârea să meargă la FCSB. Am rămas fără cuvinte timp de câteva secunde. I-am zis că e o ideea rea, să îmi explice de ce. A zis că e decizia lui și că nu are de gând să se mai răzgândească.

Dacă s-ar fi dus la FCSB pentru un leu în plus, înțelegeam. Dar să se ducă pe aceeași sumă de bani nu mi-a venit să cred, n-am crezut-o.

Cum i-am mai dat bani împrumut de-a lungul timpului, putea să zică că are nevoie de bani acum și îi dădeam pe toți, 100.000 de euro. Mai ales că era vorba de Băluță, care a plecat din calitate de căpitan”, a spus Rotaru. 

Cu 6-7 luni înainte să plece la Sparta Praga, a venit la mine în birou și m-a rugat să meargă la FCSB. Avea 7.000 de euro la noi, Becali îi dădea 10.000 de euro
- Mihai Rotaru

VIDEO. Gigi Becali despre transferul lui Băluță și discuțiile cu Mihai Rotaru: „O să fie sânge”

Citește și alte știri din fotbalul românesc: 

Au ambiții mari » Încearcă să-i atragă în Liga 2 pe Toni Conceicao și Marcel Pușcaș

Șumudică nu e impresionat de mutările lui Șucu: „Cristea?! Eu asta vreau de la Rapid!”

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (56)
pittt
pittt  •  14 Iunie 2023, 20:59
Postat de 13mugsp pe 14 Iunie 2023, 07:22

Curios este ca, voi astia de la mogosoaia care ati tradat echipa si ati ales o elucubratie politica, va plangeti de mama focului ca nu a venit ala la voi....NU UITATI ca il aveti in staf pe ionut stancu!!!!! Poate va aduceti aminte ca acest ionut stancu a tradat Craiova(adevarata craiova) si a fugit dim cantonament cu Rada la ***!....voi inca il mai respectability si pe gica popescu dupa ce s'a retras la mimamo....voi iubiti tradatorii pentru ca in sinea voastra, voi sunteti tradatori! Cine se aseamana, se aduna!

Pe cine să trădăm? Păcăleala aia a lui Mititelu care, după ce a falimentat FCU, cea care acum e la executorul judiciar, a făcut una nouă și-i minte pe mititei că e tot aia dinainte? Cum să vezi cu ochii tăi de mititel că FCU e la executorul judiciar și totuși să crezi că e asta de acum? Chiar e de necrezut....

AdrianUCV1948
AdrianUCV1948  •  14 Iunie 2023, 16:02
Postat de vio9o301960 pe 14 Iunie 2023, 14:48

De vreo 10 ani Jiji e tot precaut,tot face echipe beton cu care sa ia campionatul la pas!Si de vreo 5 ani tot lasa echipa,se duce la manastire, nu mai vrea fotbal,etc,etc! Tu esti prost, nu mai realizezi ce e minciuna si care e adevar? Vai de capul vostru!!!!

Ce treaba am eu cu fc fcsb si ciobanul?

vio9o301960
vio9o301960  •  14 Iunie 2023, 14:48
Postat de AdrianUCV1948 pe 14 Iunie 2023, 00:01

Sustii fcsb si fcu, cum ai reusit sa aduni toate clonele? Echipele fara marca si palmares :))))

De vreo 10 ani Jiji e tot precaut,tot face echipe beton cu care sa ia campionatul la pas!Si de vreo 5 ani tot lasa echipa,se duce la manastire, nu mai vrea fotbal,etc,etc! Tu esti prost, nu mai realizezi ce e minciuna si care e adevar? Vai de capul vostru!!!!

Vezi toate comentariile (56)
Comentează