FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Militari fără lunetişti » Steaua stă prost la un capitol prin care era celebră acum cîţiva ani: situaţia ingrată în care ajunge dacă pleacă Bourceanu

Aceasta e execuția cu care Steaua a marcat singurul gol din lovitură liberă în ultimii 3 ani
Aceasta e execuția cu care Steaua a marcat singurul gol din lovitură liberă în ultimii 3 ani

Articol de , - Publicat vineri, 01 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat joi, 31 octombrie 2013 21:18

Dacă Bourceanu va pleca, Steaua pierde fotbalistul care a marcat unicul gol al roş-albaştrilor din lovitură liberă în campionat, în ultimii trei ani.

Steaua defilează în România, fiind lider detaşat în Liga 1 şi calificată în "sferturile" Cupei României. Cu toate acestea, roş-albaştrii duc lipsă de un specialist la loviturile libere.

Rolul acesta şi l-a asumat în ultimul timp căpitanul Alex Bourceanu, însă, deşi centrează bine, şuturile sale îşi ating ţinta rareori. Mai exact, în campionat, acest lucru s-a întîmplat o singură dată în ultimii trei ani de zile. Se întîmpla în urmă cu 8 luni, cînd roş-albaştrii au cîştigat la Piatra-Neamţ, 4-3. Precedenta reuşită din lovitură liberă datează din 6 decembrie 2010! Atunci Bogdan Stancu a marcat cu noroc în partida Steaua - U Cluj, 3-0.

Ultimul fotbalist din Ghencea care speria adversarii atunci cînd Steaua beneficia de lovituri libere a fost Nicolae Dică. De la plecarea acestuia, în vara lui 2010, roş-albaştrii au suferit la acest capitol şi continuă să o facă.

Mihajlovici exersa zilnic
Unul dintre cei mai buni executanţi de lovituri libere din istoria fotbalului, sîrbul Sinişa Mihajlovici, a explicat pe finalul carierei lui care e secretul: "Talentul e bun, dar nu e totul. Eu întotdeauna rămîn după antrenamente şi exersez cel puţin 30 de minute. Cheia e la traiectul muşchilor abdominali, trebuie să-i obişnuieşti. Lovirea balonului de pe loc e diferită faţă de cea de la şutul din alergare".

"Prinţul" e o variantă
În lotul Stelei se mai află un fotbalist capabil să execute lovituri libere. Înainte de a veni în Ghencea, la Petrolul, U Cluj sau Dinamo, Adrian Cristea era responsabil cu fazele fixe. Totuşi, în tricoul roş-albastru acesta nu e încă titular, iar atunci cînd joacă îi cedează mingea lui Bourceanu.

236 de zile au trecut de cînd Steaua a marcat ultima oară un gol din lovitură liberă în Liga 1, pe 10 martie 2013, la Ceahlăul - Steaua, 3-4

593142-executanti-steaua.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Îl vreau pe Gigi grădinar" :)
Dumitru Dragomir s-a oferit să-l ajute pe Gigi Becali: "Liga are nevoie de Gigi. Dacă cei de la penitenciar sînt de acord, îl iau la noi să muncească. Fie ca grădinar, fie într-o altă funcţie. Ar lucra aici toată ziua, iar seara s-ar întoarce după gratii. Repet, doar dacă este legal. Nu vreau să încălcăm legea".

Becali a ispăşit 5 luni de detenţie din cei 3 ani şi jumătate pe care i-a primit şi are posibilitatea de a munci pentru a i se reduce pedeapsa totală.

Parteneri la un eveniment caritabil
Jucătorii şi stafful din Ghencea au dat autografe pe un tricou şi pe o minge din Champions League pentru a le dona unui eveniment caritabil ce va avea loc pe sîmbătă, 2 noiembrie, la Biblioteca Naţională, începînd cu ora 19:00. Anul acesta, organizatorii evenimentului au pregătit cîteva pachete de licitaţie unice pe care "banii nu le pot cumpăra". Printre principalele pachete de licitaţie se numără o călătorie împreună cu Steaua în avionul echipei, sejur alături de roş-albaştri în Londra şi bilete în loja VIP alături de oficialii clubului la meciul Chelsea - Steaua.

Vor avea trei restanţe
Oficialii LPF au decis ieri să amîne doar partida Stelei din cadrul etapei a 14-a, cu U Cluj, restul rundei urmînd a se disputa normal. O dată cu această amînare, trupa din Ghencea va contabiliza trei meciuri ce urmează a fi reprogramate. Restanţa cu Astra se va juca pe 22 decembrie, în timp de jocul cu Chiajna va avea loc pe 12 sau 13 februarie 2014.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
zamo
zamo  •  01 Noiembrie 2013, 12:32

l-ati uitat pe Dica in finala cupei cu Dinamo din 2011 :) : peteava.ro/id-690147-gooool-nicolae-dica-steaua-vs-dinamo-cupa-romaniei-2011

trancan
trancan  •  01 Noiembrie 2013, 10:20
Postat de totdd pe 01 Noiembrie 2013, 10:13

voi ar trebui sa fiti ultimii care4 vorbiti. cat a fost copos la rapid, ati ramas in liga 1 pe arbitraje favorabile, pe smecheriile lui copos ! cum a plecat copos de la rapid, ati ajuns sa jucati prin liga a 2 a ! lasa steaua, ca nu e de nasul tau ! si ca o paranteza, spune mi o echipa din ultimii 10 ani care a castigat titlul in romania fara sa fie ajutata de arbitrii !

Rapid cu Mircea Lucescu in frunte (blatistul blatistilor). Inca o data se demosntreaza ca rapidistii nu poty trece de frustrari!

cik.ro4
cik.ro4  •  01 Noiembrie 2013, 10:19

Nu am vazut niciodata, un jucator cu o capacitate mai mare de efort si cu ambitie, ca Bourceanu. Ar trebui tinut, cu orice pret. Blogul meu-> cik.ro

Vezi toate comentariile (8)
Comentează
Close