FOTBAL  »  Superliga  »  ”DOSARUL CRAIOVA”

Mititelu confirmat de procurori » DNA: Aţi făcut un abuz împotriva Craiovei!

Mircea Sandu e așteptat mîine de procurori pentru a afla acuzațiile din rezoluție, dar șeful FRF are deja experiența prezențelor în sediul DNA
Mircea Sandu e așteptat mîine de procurori pentru a afla acuzațiile din rezoluție, dar șeful FRF are deja experiența prezențelor în sediul DNA

Articol de - Publicat joi, 27 octombrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 26 octombrie 2011 23:47

Rezoluţia întocmită în baza plîngerii lui Adrian Mititelu concluzionează că Federaţia a dezafiliat abuziv Craiova. Dragomir va fi audiat azi, iar Sandu mîine. Acuzaţii nu mai dau declaraţii


E oficial: Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi alţi 10 membri din Comitetul Executiv sînt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu în " dosarul Craiova". Iar rezoluţia DNA, care se întinde pe 17 pagini, indică faptul că gruparea olteană solicită daune de 50 de milioane de euro de la FRF şi LPF.

Opt dintre oamenii din CEx, majoritatea însoţiţi de avocaţi, au ajuns, ieri, în faţa anchetatorilor, care le-au adus la cunoştinţă plîngerea făcută de Mititelu şi infracţiunea pentru care sînt cercetaţi.

"Statut nevalidat, sechestru deblocat abuziv"
"Greii" de-abia urmează: şeful Ligii va veni azi, Naşu' e programat mîine. Iar documentul întocmit de Petru Nariţa, procuror-şef adjunct la DNA, detaliază toate erorile puse în cîrca federalilor.

1. Comitetul Executiv a decis excluderea provizorie a Craiovei, hotărîre care a devenit executorie şi cu efect imediat înainte ca ea să fie validată de Adunarea Generală.
DNA: "Pînă în acel moment, drepturile clubului exclus provizoriu nu pot fi schimbate în ce priveşte raporturile juridice".

2. Statutul din mai 2011, invocat de Federaţie pentru a-şi justifica hotărîrea, nu era în vigoare, el aflîndu-se încă în instanţă pentru a fi validat pe cale judecătorească.
DNA: "Noul statut nu poate fi invocat în speţă. Prevederile nu sînt în vigoare întrucît nu sînt înscrise în Registrul special aflat la grefa tribunalului"

3. FRF nu a detaliat, punctual, încălcările de regulament comise de Craiova şi în ce a constat gravitatea lor.
DNA: "Argumentarea generică e abuzivă".

4. Craiovei nu i s-a dat dreptul la apărare şi la căi de atac, iar motivarea excluderii prin faptul că Universitatea ar fi acţionat FRF în instanţă nu stă în picioare.
DNA: "Invocarea unui litigiu între clubul craiovean şi FRF e abuzivă. Clubul are acţiune civilă cu Victor Piţurcă, nicidecum cu FRF".

5. Prin decizia de dezafiliere a Craiovei, federaţia a scos practic de sub sechestru drepturile federative a 39 de jucători olteni, blocate printr-o hotărîre anterioară a ANAF, în scopul recuperării de la club a datoriilor Universităţii faţă de stat.
DNA: "FRF şi LPF au stins raporturile juridice ale clubului cu jucătorii, i-au legitimat şi dat altor cluburi, ceea ce a condus la păgubirea bugetului statului, pus în situaţia de a nu mai putea recupera paguba".

8 noiembrie, termen pentru apărări
Grupul federal se află acum doar în faza de cercetare, cei anchetaţi au statut de învinuiţi şi vor ajunge în instanţă numai dacă procurorii vor găsi suficiente probe spre a-i pune sub acuzare. În privinţa lor funcţionează prezumţia de nevinovăţie.
Nici unul nu a dorit ieri să comenteze "dosarul Craiova". Pînă pe 8 noiembrie trebuie să-şi prezinte apărările în faţa procurorilor.

Suspendaţi? Dacă cere DNA sau apar arestări
Toţi, în frunte cu Mircea Sandu şi Dumitru Dragomir, vor trebui să fie suspendaţi sau să se autosuspende din funcţiile ocupate dacă, pe parcursul anchetei, DNA va solicita în mod expres această măsură, pentru a nu influenţa dosarul. Aşa s-a întîmplat în "cazul Prunea". Sau Naşu' şi compania pot părăsi fotoliile în cazul unei arestări preventive sau în momentul trimiterii în judecată, cu statut de inculpat. Frîiele ar fi preluate de secretarii generali Adalbert Kassai (FRF) şi Valentin Alexandru (LPF)

Unde au ajuns jucătorii Craiovei după dezafiliere
S. Lung jr. (Astra)
Dănănae (Tom Tomsk)    Zoro (fără echipă)    Gugu (FCM Tg. Mureş)    Buşu (Petrolul)
Prepeliţă (Steaua)    D. Stoica (Dinamo)    Ologu (Astra)   
Fl. Costea (Steaua)    M. Costea (Steaua)    Subotici (FCM Tg. Mureş)

Alţi jucători: Gîngioveanu (Rapid), Firţulescu (Alki Larnaca), M. Roman (Petrolul), Stoianof (ALRO Slatina)

39 de jucători a pierdut U Craiova după excluderea provizorie dictată de Comitetul Executiv al FRF, în iunie

Membrii CEx al FRF care au fost ieri la DNA
Octavian Goga - vicepreşedinte, reprezentant fotbal amator
Cornel Şfaiţer - reprezentant cluburi Liga 2
Marian Rusen - reprezentant cluburi Liga 2
Ştefan Stana - reprezentant cluburi Liga 3
Cristian Bobar - reprezentant cluburi Liga 3
Paul Costaş - reprezentant cluburi copii şi juniori şi fotbal în sală
Marian Pălărie - reprezentant cluburi fotbal feminin

Ce pot păţi Sandu şi Dragomir
Potrivit Rezoluţiei de începere a urmăririi penale împotriva lui Mircea Sandu, preşedintele FRF e învinuit pentru săvîrşirea a trei infracţiuni. Prima, abuz în serviciu săvîrşit contra intereselor persoanelor şi în formă calificată, adică avînd consecinţe deosebit de grave (închisoare de la 5 la 10 ani şi interzicerea unor drepturi, Sandu nefiind funcţionar public). Singura diferenţă la a doua infracţiune e faptul că s-a săvîrşit contra intereselor publice, atrăgînd aceeaşi pedeapsă. A treia e de fapt un concurs de infracţiuni: Sandu e învinuit că şi-a folosit influenţa sau autoritatea în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani sau alte foloase necuvenite (închisoare de la 1 la 5 ani) şi a sustras un bun legal sechestrat (închisoare de la 1 lună la 1 an şi amendă). Fiind concurs de infracţiuni, riscă închisoare de la 1 la 5 ani, cu un posibil spor de 5 ani, eventual şi amendă.

Stan şi Pălărie n-au votat, dar riscă mandat
Marius Stan şi Marian Pălărie sînt membrii ai Comitetului Executiv FRF care s-au abţinut de la vot în problema excluderii Universităţii Craiovei şi totuşi DNA a început urmărirea penală împotriva lor. Motivul: ulterior excluderii Craiovei, cei doi au votat ca Juventus Bucureşti să ia locul echipei oltene în Liga 2, astfel că procurorii îi consideră pe ambii vinovaţi pentru comiterea infracţiunilor de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi contra intereselor publice.

"Plîngerea penală suspicionează interes, evident, financiar al membrilor Comitetului Exeutiv, constînd în scopul stabilirii altui statut jucătorilor aflaţi sub contract cu Universitatea Craiova în sensul că aceştia sînt liberi de contract"
rezoluţia DNA

"Invocarea unor presiuni exercitate de către forurile fotbalistice internaţionale e un simplu subterfugiu pentru atenuarea acţiunilor neconforme cu legea"
rezoluţia DNA

"Asta e hărţuire, domne! Eu am mai fost la DNA, procurorii s-au purtat civilizat, nimic de zis!, dar se poartă civilizat şi te trimit apoi în instanţă"
Dumitru Dragomir, preşedinte LPF, la B1TV

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (31)
stiinta_with_love
stiinta_with_love  •  17 Noiembrie 2011, 15:00
Postat de adrianxx pe 27 Octombrie 2011, 03:02

Nu Micea Sandu a distrus fotabalul, ci pur si simplu el a devenit o industrie. Practic fotbalul adevarat a murit odata cand fotbalistii au inceput sa fie platiti cu sume exorbitante. Craiova ca si club exista cu adevarat atunci cand se juca din pasiune si nu pe bani. Aici cred ca exista dragostea cea mai mare fata de universitatea. Cand oamenii (fotbalistii) muncesc (joaca) se sume de bani imense isi pierd identitatea si moralitatea. Pacat inca multi oameni nu inteles acest aspect. Eu sper ca M. Sandu si D.Dragomir sa scape pentru ca sunt nevinovati. Romanii sunt adevarate curve si javre, isi omoara tradeaza conducatorii:Ceausescu, M.Viteazu, Hora, Cosca si Crisan V.Tepes, Decebal, Burebista

Mda, nu cei 2 mafioti au distrus fotbalul... Adica ce rost are sa joace echipe cu traditie ca Timisoara, Craiova si Bistrita in Divizia A ?! Mai exact, Sandu si Corleone s-au folosit de orice ca sa faca un ban. Nici Iancu si nici Mititelu n-au vrut sa vanda gratis jucatori catre Bucuresti, asa ca a trebuit sa se gaseasca alte metode de constrangere. Nenorocitii de Nashu Sandu si Dom' Corleone n-au ce sa caute in fotbal, ar trebui sa joace impreuna table la puscarie. BTW, te-ai intrebat vreodata de ce-i cheama pe unul Nashu si pe celalalt Corleone ?!

teodor53
teodor53  •  27 Octombrie 2011, 16:41

S-antors roata MITICA ! Esti terminat , nu te mai necaji ,vezi sa nu crape ceva in tine ,Doamne fereste ! Stai calm ca nu esti singur , o sa fi cu Sandu , cu Borcea , cu Impresarii albanezi , mai faceti o tabla , un barbut , nici nu stii cand trec anii. Mai bine datii banii MITITELULUI si rugati+l sa va ierte , pacatosilor ! CRED CA S-A RASUCIT CEL CE VA TINEA SPATELE , ASTA E , CEASUL RAU , PISICA NEAGRA !

axl41
axl41  •  27 Octombrie 2011, 14:26
Postat de adrianxx pe 27 Octombrie 2011, 02:49

Eu cred ca Mircea Sandu si Dumitru Dragomir sunt cele mai mari personalitati contemporane ale conducerii fotbalului romanesc. Despre mititelu nu cred ca exista vreo echipa in tara asta care sa vrea un astfel de cancer, de blestem atat de negru !!! Mirecea Sandu a adus finala UEFA la Bucuresti. Tot el ne reprezinta la forumurile cele mai superioare, dar asta nu inseamna ca poate face smecheri ca noi sa participam la campionate mondiale/europene daca nu meritam !!! Aici este vorba pur si simplu de valoarea pe care nu o avem !!! De ce nu o avem ?? Pentru ca fotbalul din zilele noastre reprezinta o industie si atat !!! Foarte multi oameni il acuza pe M. Sandu ca a distrus fotbalul-(contiuare).

1. "superior" nu suporta grade de comparatie. De aici observam ca nu ti-a prea placut scoala. 2. Mircea Sandu este un degenerat, un infractor de drept comun si o nulitate absoluta. 3. Spaga si vremea ei a trecut. De acum inainte cine vrea sa ajunga intr-un anumit punct trebuie sa urmeze calea legala. Daca nu, va trece pe la DNA. 4. Puscaria o sa le prinda bine celor care vor sta pe acolo. Vor fi scutiti de cheltuieli pe o perioada mare de timp, vor primi hrana si cazare gratis. Sunt sigur ca o sa ii doara in palarie.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează