FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

MM le promite fanilor revanşa în faţa rivalei care a învins-o pe Steaua în ultimii ani: "Acum o mitraliem noi pe Dinamo!"

Gestul lui Bratu a intrat în istoria Derby-ului de România Foto: MediaFax Foto
Gestul lui Bratu a intrat în istoria Derby-ului de România Foto: MediaFax Foto

Articol de - Publicat joi, 03 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 02 martie 2011 22:36

Managerul se referă la un gest făcut de Florin Bratu, marcator în Dinamo - Steaua (2-1) din 2008, un derby din cauza căruia "militarii" au pierdut un titlu

Steaua nu scapă de obsesia Dinamo. Mihai Stoica e asaltat şi pe Facebook de suporteri roş-albaştri care-l roagă să le ofere satisfacţia revanşei în faţa duşmanului istoric. "Le-am fost superiori în turul acestui sezon, dar au avut noroc. Vedem în retur, pe Ghencea, cine pe cine mitraliază!", le-a promis MM fanilor.

"Mitraliera" a fost folosită în 2008 de Florin Bratu, după ce a marcat într-un derby pe care "cîinii" l-au cîştigat cu 2-1. Pentru Dinamo, meciul de atunci nu mai avea miză, dar Steaua a ratat titlul din cauza înfrîngerii şi campioană a ieşit CFR Cluj.

Nu doar pe MM şi pe fanii roş-albaştrilor îi bîntuie eşecul dramatic din finalul sezonului 2007-2008. Marius Lăcătuş se afla atunci pe banca "militarilor" şi a mărturisit recent, în Gazetă, că înfrîngerea din Ştefan cel Mare a fost cea mai mare decepţie din cariera lui de antrenor. "Fiara" izbutise atunci un retur excelent, în care recuperase distanţa de 11 puncte care îl separa de CFR după prima parte a sezonului.

54 de zile au rămas pînă la Steaua - Dinamo, programat în etapa a 28-a, în Ghencea

"Superiori", dar învinşi
Steaua a trăit o mare frustrare şi în turul acestei ediţii de campionat, cînd a fost învinsă în "Groapă", 1-2, după un joc în care a evoluat mai bine decît trupa lui Andone. Bogdan Stancu a marcat primul, dar "cîinii" au revenit incredibil cu două goluri din două penalty-uri şi s-au apărat aproape jumătate din meci, ca să conserve avantajul minim. 

I-a răzbunat cu Unirea
Mihai Stoica a avut parte de un motiv de bucurie în duelurile cu Dinamo, în ultima vreme, spre deosebire de suporterii Stelei. El a cîştigat titlul în 2009 cu Unirea Urziceni, depăşindu-i în finalul campionatului tocmai pe "cîini", pe care i-a învins în partida decisivă, 1-0 în Bărăgan.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (38)
submarina
submarina  •  04 Martie 2011, 12:32

Sper ca de data asta va fi un derby adevarat, ca in ultimii ani aceste meciuri au fost cu statut de derby, doar teoretic...in realitate au fost partide destul de sterse, lipsite de imaginatie, de fair-play, mai pe scurt: multa galagie si putina treaba. Steaua neaparat le va da o lectie de fotbal acestor fraieri, o sa vedeti!!!н

luciano86
luciano86  •  04 Martie 2011, 07:13

Sper ca le dam scor in retur :) in tur am fost peste ei dar au avut un bulan jegos cu penalti-urile alea 2 :)

forzaa
forzaa  •  03 Martie 2011, 22:20

O sa va mitraliati pentru locul 10.

Vezi toate comentariile (38)
Comentează