FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Motive de îngrijorare pentru Laurenţiu Reghecampf » 6 concluzii după cele 4 amicale ale Stelei

Articol de - Publicat marti, 21 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat marti, 21 ianuarie 2014 14:44

Steaua n-are nici o victorie după 4 meciuri-test în cantonamentul din Spania. Deşi nu ia în serios rezultatele, avînd în vedere că se pune accentul pe pregătirea fizică, Laurenţiu Reghecampf ar putea trage cîteva concluzii îngrijorătoare.


Dependenţa de cuplul Szukala-Gardoş. Ambii fundaşi centrali titulari ai Stelei au avut probleme medicale şi Reghecampf a fost nevoit să improvizeze cu Rîpă sau Pintilii. Szukala a revenit la partida cu Union Berlin, scor 1-1, şi s-a văzut imediat importanţa sa. Imediat după ce a fost schimbat cu Aldea, apărarea roş-albaştrilor a cedat şi germanii au egalat. Al treilea fundaş central din lot, Varela, n-a arătat siguranţă în meciurile amicale şi pentru moment nu are nici o şansă să se impună ca titular.

Fără Piovaccari, e jale în atac. Vîrful italian a înscris singurul gol din acţiune al Stelei din amicale, în partida cu Union Berlin, după Neagu din lovitură liberă cu Nurnberg. Kapetanos a părut o umbră a atacantului de altădată, iar Keşeru încă nu pare integrat în echipă.

Cînd îşi revine Chipciu? Şeptarul roş-albaştrilor l-a enervat în cîteva rînduri pe Reghecampf în timpul partidelor de verificare. Nervos şi dezordonat în joc, Chipciu nu pare o soluţie mai bună în bandă decît Adi Popa, omul pe care probabil îl va trimite pe bancă în retur. Reghecampf speră totuşi ca mjlocaşul adus de la FC Braşov să devină mult mai util şi mai cerebral pînă la startul sezonului şi fotbalistul să uite de accidentarea care l-a ţinut pe tuşă 5 luni.

Marea întrebare: Keşeru vîrf împins sau în spatele lui Piovaccari? Cea mai importantă misiune a lui Reghecampf în această pauză de iarnă este să-l integreze cît mai bine pe Keşeru în formula sa. Atacantul a fost folosit în amicalele de pînă acum atît ca vîrf împins, cît şi în spatele lui Piovaccari. N-a marcat nici un gol, a fost activ cu Lucerna, cînd a irosit cîteva ocazii bune şi forma sa slabă ar putea să îngrijoreze, mai ales că titularizarea lui îl trece pe bancă pe Nicuşor Stanciu, jucător cu evoluţii bune în tur.

Puştii nu prea promit. Reghecampf a luat în cantonament cîţiva jucători foarte tineri, pe care a promis că va miza în viitorul apropiat. Dar nici unul dintre Aldea, Tîrnovan, Grădinaru sau Vîlceanu n-au lăsat impresia că pot fi soluţii pentru echipa mare.

Piese de bază în scădere de formă. Alex Bourceanu, intrat în ultimele 6 luni de contract, a lăsat impresia de o mai slabă implicare după ce conducerea Stelei a anunţat oficial că se va despărţi de căpitan în vară. Steaua ar putea suferi enorm în retur dacă randamentul lui Bourceanu va scădea. Unul dintre steliştii esenţiali care au o scădere de formă este Iasmin Latovlevici. Fundaşul a fost vinovat la golul primit de Steaua cu Union Berlin (Detalii AICI) şi a confirmat şi în aceste amicale scăderea de turaţie din finalul anului trecut.

Rezultatele Stelei în cele 4 amicale:
1-5 cu Nurnberg
0-0 cu Werder Bremen
0-1 cu Lucerna
1-1 cu Union Berlin

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (39)
madskills
madskills  •  21 Ianuarie 2014, 22:16

Reghecampf: NU m-a interesat DECAT pregatirea fizica Geniul Gsp: 6 concluzii dupa cele 4 amicale. Eu va inteleg meseria oameni buni, trebuie sa vindeti ziarul sau sa faceti trafic pe net. Dar pe bune, cvand va uitat in oglinda, nu va simtiti prost cu asemenea "stiri"? E valabil si la o stire despre Dinamo sau orice echipa. Vine unu care nu i-a mijit nici mustata si stie mai bine decat antrenorul echipei care sunt problemele...

varanga53
varanga53  •  21 Ianuarie 2014, 20:11

Mai , Raurene , cred ca stii proverbu cu "... si prostul de grija altuia " , nu ? Daca antrenorul Stelei si staff-ul sau declara un lucru, de ce te ingrijorezi tu ?

forumeer
forumeer  •  21 Ianuarie 2014, 19:18

Pustii nu prea confirma? Mizzzeriilor anti-steliste (asa e toata presa, mereu a fost), daca bagam cei mai buni 11 pusti in teren, terminam pe podium! Mare minune de nu luam si titlul. Nu exista talent in Romania ca Gradinaru. Stanciu, Iancu, Tarnovan, Aldea, Cojocaru, Valceanu, Macris, Poiana - pusti foarte talentati de care se va mai auzi si care pot termina lejer pe podium intr-o echipa exclusiv a tinerilor stelisti! FORZA STEAUA! SEMPER SVPERIORES!

Vezi toate comentariile (39)
Comentează