FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO 1-1

Mourinho din "Ştefan cel Mare" » Cele 4 puncte cheie prin care Flavius Stoican a anihilat Steaua lui Laurenţiu Reghecampf

foto: Raed Krishan
foto: Raed Krishan

Articol de - Publicat duminica, 02 martie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 02 martie 2014 14:05

Dinamo a surprins aseară în Derby de România cu Steaua şi a fost aproape să plece chiar cu cele 3 puncte de pe Ghencea.

Puţini oameni din lumea fotbalului românesc au dat şanse "cîinilor" înainte de derby, însă tactica aleasă de Flavius Stoican a dat roade. Tehnicianul dinamovist a exploatat la maximum calităţile jucătorilor săi şi a surprins cu tactica aleasă, roş-albii fiind aproape de o mare victorie.

Dar care au fost cele mai importante idei tactice ale lui Stoican în Derby de România? GSP.RO analizează modulul în care a evoluat Dinamo în partida de aseară şi cum l-a anihilat Stoican pe Reghecampf.

1. Agresivitate şi superioritate la mijlocul terenului
Flavius Stoican a adoptat modulul cu 3 mijlocaşi agresivi de acoperire şi a creat superioritate în centrul terenului, la fel cum procedează de multe ori şi Jose Mourinho cu echipele pe care le antrenează. Steliştii au evoluat doar cu Pintilii şi Sînmărtean, aceştia fiind deseori puşi în dificultate de pressingul lui Elton, Şerban şi Boubacar. Sînmărtean a făcut chiar cel mai slab meci de la transferul la Steaua. Nicuşor Stanciu a fost şi el blocat excelent şi nu a mai repetat jocul bun din ultimele partide.

A fost şi schimbat încă din minutul 64. De altfel, la finalul partidei, Laurenţiu Reghecampf şi Mihai Stoica au lăudat jocul bun al "cîinilor" de la mijloc.

2. Rus şi Filip au impresionat împotriva lui Tănase şi Adi Popa
Cei trei mijlocaşi ai "cîinilor" au blocat excelent apariţiile steliştilor pe axul central şi au recuperat foarte multe mingi, motiv pentru care nici benzile campioanei României nu au funcţionat la capacitate maximă. Foarte puţine baloane au ajuns la Tănase sau Adi Popa, ultimul fiind şi printre cei mai slabi de pe gazon. De altfel, şi Reghecampf l-a schimbat după primele 45 de minute. În schimb, Steliano Filip şi mai ales Laurenţiu Rus au jucat aproape fără greşeală şi au blocat de foarte multe ori mingile care au ajuns la Tănase sau Popa.

3. Modulul "Guardiola" nu a funcţionat cu Grigore şi Thicot
Laurenţiu Reghecampf a preferat să joace tot cu Chipciu în avanposturi, fără un vîrf de meserie, dar Stoican a contracarat tactica Stelei. A creat o echipă compactă, iar Dragoş Grigore a făcut, poate, cel mai bun meci din acest sezon. Nu pentru execuţia incredibilă de la penalty, dar mai ales pentru faza defensivă.

Chipciu nu a mai avut spaţii, căpitanul dinamovist sau Thicot fiind mereu lîngă cînd şeptarul stelist prelua mingea. O singură dată l-au scăpat din marcaj, dar Chipciu a fost neatent şi a scăpat mingea.

Şi Reghecampf a remarcat că stilul fără atacant de meserie nu a funcţionat, iar la pauză l-a introdus pe Piovaccari în locul lui Popa şi Chipciu a trecut în banda dreaptă.

4. Ofensivul Latovlevici, inexistent în atac
De foarte multe ori, ofensivul fundaş lateral al Stelei, Iasmin Latovlevici, crea superioritate în atacurile roş-albaştrilor, dar nu la fel s-a întîmplat aseară. A fost inexistent în acest derby în atac şi pentru că a fost blocat de fiecare dată. Şerban a strîns de fiecare dată în partea dreaptă şi Lato nu a avut soluţii.

De asemenea, şi Dorin Rotariu s-a apărat excelent pe banda stîngă în faţa lui Varela şi nu i-a mai permis fundaşului african să creeze superioritate cum s-a întîmplat cu Chiajna sau U Cluj.

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (158)
sange_alb.rosu
sange_alb.rosu  •  03 Martie 2014, 20:04

stoaia a egalat pe final reducand din umilinta pe care ar fi incasat-o. Oricum, dupa aspectul general al jocului stoaia a cam fost umilita... treaba e ca stoaia e obisnuita cu astfel de situatii din UCL, unde statistica spune ca e CEA MAI PROASTA ECHIPA DIN ISTORIA COMPETITIEI :)))))

ovidelu93
ovidelu93  •  03 Martie 2014, 11:36
Postat de noelstoica pe 03 Martie 2014, 02:44

Bucurati-va ca s-a terminat meciul,daca mai dura trei minute, ati fi plecat cu morcovul in cur...!

Imi place sa cred ca un meci de fotbal tine cat e stabilit de regulament, nu cat sa dea steaua gol...!:)))

noelstoica
noelstoica  •  03 Martie 2014, 02:46
Postat de unico_biancorossi pe 02 Martie 2014, 21:36

asta e adevarul. 3 au fost ocaziile de gol ale lui steaua. dinamo a afost contabilizata cu 5 ocazii.

Ai vazut alt film?Un S.F.?!

Vezi toate comentariile (158)
Comentează