FOTBAL  »  Superliga  »  INTERESUL PENTRU ROŞ-ALBAŞTRI A FOST DOAR DE CONJUNCTURĂ

Mutu spune că a ţinut mereu cu Craiova: "Stelist? Doar cînd era să ajung în Ghencea!"

În toamna lui 2008, Mutu a fost adversarul Stelei cu Fiorentina: 0-0 în Italia şi 1-0 în Ghencea pentru italieni. FOTO Raed Krishan
În toamna lui 2008, Mutu a fost adversarul Stelei cu Fiorentina: 0-0 în Italia şi 1-0 în Ghencea pentru italieni. FOTO Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 27 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 27 decembrie 2011 10:44

Într-un interviu exclusiv pentru GSP TV, "Briliantul" a mărturisit că nu mai urmăreşte fotbalul la televizor şi se consideră cel mai bun la Cesena, la fel cum era şi la Fiorentina

- Adi, final de an pentru tine în tricoul Cesenei, cum e?
- E foarte bine, fanii m-au primit excelent, vin la antrenament, chiar discut cu foarte mulţi dintre ei. Chiar dacă nu am avut timp că ies în oraş lumea mă opreşte pe stradă.

- E mai mare responsabilitatea că porţi numărul 10?
- Fără a fi lipsit de modestie, sincer să fiu am fost numărul 1 şi la Fiorentina, aşa că şi aici e la fel. Am multă responsabilitate, toată lumea trebuie să muncească şi să ducă la bun sfîrşit programul pe care l-am început aici. Nu sînt eu în centrul atenţiei, dar avem un proiect importnat şi îmi doresc ca în maxim trei ani, Udinesse să ajungă în Europa League.

- Cum te-ai acomodat?

- Foarte bine, ne-am mutat deja în casa nouă, trebuie să muncim mult. Duc o viaţă normală alături de soţie şi de fetiţe. Nu fac lucruri ieşite din comun, mă joc cu cele mici, ieşim în parc, ne plimbăm. Orice tată ştie cum să aibă grijă de copiii. N-am timp deloc să le cert, Consuelo e şefă.

"N-avem şanse să ne batem cu Brazilia sau Argentina"
- Ai mai vorbit cu Cristi Chivu?
- Am vorbit, normal, depinde şi ce să vorbesc cu el. Eu cred că o să vină jucători talentaţi din spate, trebuie să vină jucători tineri şi să facă performaţă. Şi noi sîntem pe final de carieră şi e clar că mi-a părut rău că Chivu s-a retras. Era un jucător excelent, care ajuta echipa naţională. E clar, trebuie să fie respectat.

- Avem valoarea să egalăm perfomanţele de la mondialul din SUA?
- Naţionala de acum nu mai e cea din '94! Nu avem un nucleu de jucători care vin mereu la lot, abia atunci cînd o să vină mereu 15-16 jucători la lot o să începem să ne ridicăm. Oricum nu avem nici o şansă să ne batem cu Brazilia sau cu Argentina, dar măcar începem şi noi uşor, uşor să ne ridicăm. Cred că echipa naţională joacă cît de cît bine...

- Cum e noul val la naţională?

- Trebuie să vină să ne ajute! Nu mai avem mari speranţe, dar e foarte important să construim o echipă pentru viitoarea campanie. Trebuie să muncim, avem acum un stadion superb, ştie toată lumea ce a fost la meciul cu Franţa. E foarte important să dăm o valoare fotbalului românesc. Chiar mă interesează foarte mult echipa naţională şi trebuie să dăm tot ce avem mai bun.

- Crescut la FC Argeş, lansat de Dinamo în fotbalul mare. Atunci, de ce se spune despre Mutu că e stelist de mic?

- E o greşeală! Eu am ţinut de copil cu Universitatea Craiova, pot spune că am fost stelist numai cînd a existat posibilitatea să mă transfer la Steaua, atît! Vreau ca în 2012 campionatul să îl cîştige Dinamo!

"Vaslui are valoarea lui Lazio"
- Ai fost la un pas să-l depăşesti pe Hagi!
- Am timp să îl întrec şi pe Hagi, dar nu asta e problema. A devenit din ce în ce mai greu să le dai echipelor mici cîte 4-5 goluri. Mai e pînă la următoarea campanie, nici nu ştiu echipele cu care am picat în grupa de calificare. Am înţeles că nu sînt foarte puternice.

- Cît mai joci Adi la naţională?
- Nu depinde de mine, dar atît timp cît joc fotbal la un nivel bun, unul la care să nu mă fac de rîs, sînt disponibil şi pentru echipa naţională. Cînd nu voi mai putea, voi lăsa loc la alţii.

- Hai să vorbim de românii din Italia. Ce zici de Gabi Torje...

- Torje are calităţi foarte bune, îl ştiu de la echipa naţională. E făcut pentru Italia, joacă la o echipă bună, e bine să rămînă cu picioarele pe pămînt. E uşor să joci 2-3 meciuri, e greu să joci bine la fiecare meci.

- Ştefan Radu e din ce în ce mai lăudat!

- Joacă foarte bine, impresionează şi e constant în evoluţii. Îmi doresc să continue aşa şi să vină şi la echipa naţională.

- Vorbind de Lazio, ce zici de meciul Vasluiului?

- Nu mă aşteptam ca Vaslui să facă egal cu Lazio. Au dovedit că sînt la acelaşi nivel cu ei şi au arătat că şi în fotbalul românesc avem vedete. E păcat că nu ştim să ne promovăm fotbalul. Nu mă uit la televizor, sînt sătul de atîţia ani să mai mă uit la fotbal. Dar sînt bucuros să văd ce fac echipele româneşti în competiţiile internaţionale.

"Nu sînt nici Beckadam din Italia, nici din România, chiar dacă am tatuaje la fel ca el"
Adrian Mutu, atacant Cesena

99 este numărul golurilor reuşite de Adrian Mutu în Serie A

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (4)
pralea_patarlagele
pralea_patarlagele  •  27 Decembrie 2011, 15:24

mereu am spus k mutu tine cu universitatea craiova iar dinamovisti spuneau k este dinamovist doar declarasera sora lui k echipa lui de suflet este UNIVERSITATEA CRAIOVA la meciul univ craiova galati knd am batut cu 2_0 de era sa retrogradam mutu o suna mereu pe ana maria prodan sa vada cat este scorul RUSESCU CARE ESTE LA STEAUA TINE CU UNIV CRAIOVA

petrusm
petrusm  •  27 Decembrie 2011, 15:05

LA UN MOMENT , DOBRIN A VRUT SA JOACE LA UNIVERSITATEA CRAIOVA ...GHEORGHE HAGI ERA CA SI TRANSFERAT LA STIINTA CRAIOVA DE LA FARUL CONSTANTA , DAR A INTERVENIT SPORTRUL STUDENTESC ...MUTU CU SIGURANTA IUBEA SPIRITUL FOTBALULUI JUCAT PE CENTRALUL DIN CRAIOVA ...OARE DE CE ? PENTRU CA ARTISTII STIU SA APRECIEZE SI SA RECUNOASCA VALORILE ADEVARATE ...IN REST PSEUDO POVESTI GEN IUBIRE PENTRU CAINII ROSII, IUBIRE PENTRU JIJI ...

rapideuropaleague
rapideuropaleague  •  27 Decembrie 2011, 14:15

Nu sînt eu în centrul atenţiei, dar avem un proiect importnat şi îmi doresc ca în maxim trei ani, Udinesse să ajungă în Europa League. WTF ?

Vezi toate comentariile (4)
Comentează