FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

New Dinamo s-a sfărîmat » Jucătorii tineri nu au confirmat în Ştefan cel Mare

Viitorul n-a sunat prea bine pentru Dinamo anul trecut
Viitorul n-a sunat prea bine pentru Dinamo anul trecut

Articol de GSP - Publicat luni, 23 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 22 ianuarie 2012 20:51

Dintre toţi tinerii talentaţi cu care roş-albii sperau sezonul trecut să cîştige măcar un trofeu, doar Zie Diabate a confirmat şi a prins un transfer în Ligue 1, la Dijon.

Cu fix un an în urmă, tot în cantonamentul din Antalya, Dinamo îşi etala tinerii cu care spera să-şi asigure viitorul. Opt fotbalişti mai exact, nici unul mai în vîrstă de 23 de ani. Doar trei dintre ei au avut prezenţe regulate pentru prima echipă, Alexe, Liviu Ganea şi Diabate. Primii doi nu s-au impus însă din cauza problemelor medicale sau a neînţelegerilor cu conducerea, în schimb Zie a fost cel mai norocos, prinzînd un contract în Ligue 1, la Dijon.

1. Liviu Ganea (23 de ani). Aflat în ultimele şase luni de contract şi în conflict cu conducerea, atacantul a jucat doar 204 minute în nouă partide, în acest sezon, în Liga 1, reuşind şi un gol.

2. Marius Alexe (22 de ani). O leziune fibrilară în zona inghinală l-a dat peste cap, avînd evoluţii mediocre în majoritatea celor 12 meciuri disputate în Liga 1, în acest campionat. A reuşit un gol şi două pase decisive, prea puţin să facă pasul în Serie A, unde este monitorizat de Lazio şi Cesena.

3. Raphael Stănescu (18 ani). De doi ani, mijlocaşul este considerat o mare speranţă a clubului, însă nu primeşte şanse la prima echipă, în acest sezon prinzînd doar 14 minute în Liga 1! Pentru Dinamo II are un gol în 9 partide.

4. Dorin Mărmăneanu (20 de ani). Mijlocaşul de bandă abia joacă şi la echipa a doua, avînd doar 4 meciuri.

5. Raul Crişan (23 de ani). Stoperul adus de la Şimleul Silvaniei are 11 meciuri pentru Dinamo II şi i se caută echipă sub formă de împrumut pînă în vară.

6. Marius Ioniţă (20 de ani). Fundaşul central e titular de bază la echipa secundă, cu 11 meciuri jucate.

7. Sergiu Scărlătescu (23 de ani). Mijlocaşul dreapta joacă meci de meci la Dinamo II, unde a marcat o dată în 14 apariţii.

8. Zie Diabate (22 de ani). A fost titular indiscutabil la prima echipă, jucînd 17 meciuri din 18 în campionat.

Şase speranţe în Antalya
Anul acesta, Liviu Ciobotariu a ales şase fotbalişti de la echipa secundă pentru a se antrena cu prima echipă. Portarul Andrei Manyur (18 ani), fundaşii Alin Dobrosavlevici (18 ani) şi Ionuţ Burnea (19 ani), mijlocaşul dreapta Răzvan Cazacu (19 ani) şi atacanţii Mihai Bitez (18 ani) şi Darius Buia (18 ani). Toţi vor fi utilizaţi în partidele de verificare pentru a se hotărî dacă pot face pasul la prima echipă în acest retur.

250.000 de euro a primit Dinamo de la Dijon pentru Zie Diabate, roş-albii urmînd să încaseze încă pe atît, în două tranşe, pînă în iunie

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (16)
bibanu_red_dog
bibanu_red_dog  •  23 Ianuarie 2012, 22:27

nu mai aduceti jucatori la final de cariera de la echipe necunoscute...... ( setubal, guimaraes) si promovati tinerii nostri pe care ii lauda toata lumea..( rafi, cazacu,bitez, buia, burnea, alin,crisan, geo misu.)

kaka
kaka  •  23 Ianuarie 2012, 13:13

ciobi e o mamaliga,n-are personalitate si ii face echipa cap de zmeu,danciu,niculae!am auzit ca nici acasa nu sufla in fata nevestei! nu conteza cine ii face echipa!uitate la clasament.........

zidane92
zidane92  •  23 Ianuarie 2012, 11:26
Postat de danieldinamos pe 23 Ianuarie 2012, 09:37

Avem super valori ca raul crisan marmaneanu ionita rafi buia,alin, dar nu avem antrenor sai puna in valoare .Un antrenor cu curaj care sa aiba ochi la tineri si sa stie sai puna in valoare gen sabau ne trebuie au fost meciuri in care din min 60 trebuiau schimbati moti cu crisan ,munteanu cu rafi ,danciu cu buia .Mai e si cazacu bitez buca antrenorii de la tineret isi fac datoria si scot pe banda rulanta buba e la echipa mare acolo ceva pe axa becali-borcea ii duce si aduce pe moti,scarlatache,pulhac,patrascuetc iar valorile tinere se perd si e mare pacat.

super-valor? sa nu ne hazardam marmaneanu are 4 prezente la echipa a doua cum sa-l iei la echipa mare?!!!!!!!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează