FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Noul Lucian Sînmărtean există deja la Steaua » El e favorit să îi preia rolul fostului magician

Chipciu a rămas acum principalul servant din lotul Stelei
Chipciu a rămas acum principalul servant din lotul Stelei

Articol de - Publicat vineri, 13 februarie 2015 00:00 / Actualizat joi, 12 februarie 2015 21:33

După plecarea lui Lucian la Al Itihhad, Alexandru Chipciu, 25 de ani a rămas responsabilul cu pasa decisivă la Steaua.

Transferul lui Lucian Sînmărtean la echipa lui Victor Piţurcă a lăsat-o pe Steaua fără "creierul" de la mijlocul terenului. Într-un an de zile, cît a îmbrăcat tricoul roş-albastru, Sînmărtean a oferit 15 pase decisive colegilor săi, fiind lider la acest capitol în Liga 1!

Totuşi, îmbucurător pentru stelişti e faptul că au deja în lot fotbalistul care l-ar putea face uitat pe Lucian. Acesta este Alex Chipciu, care în 2014 a reuşit 14 assisturi! Performanţa este impresionantă avînd în vedere că acesta nici măcar nu este responsabil cu fazele fixe, aşa cum a fost cazul lui Lucian Sînmărtean.

E peste Teixeira
Ca o comparaţie, Filipe Teixeira, jucătorul pe care Steaua a încercat din răsputeri să-l aducă pentru a-l înlocui pe Sînmărtean, a oferit doar 11 pase de gol! Ce-i drept, a făcut acest lucru la o formaţie care atacă mai puţin decît campioana României şi în mai puţine meciuri disputate, 33 în toate competiţiile faţă de 43, cîte a strîns Chipciu anul trecut.

Keşeru, 7 goluri din pasa lui
De asemenea, Alex Chipciu e şi cel care i-a oferit cele mai multe pase de gol lui Claudiu Keşeru, principalul marcator al roş-albaştrilor în 2014. Acesta a reuşit 7 goluri din pasele lui Chipciu. Sînmărtean i-a oferit doar 6 assisturi lui Keşeru.

Ţinteşte postul lui Tănase
Alex Chipciu a fost folosit de Gâlcă cu precădere pe postul de mijlocaş ofensiv, în centru. Totuşi, mijlocaşul a vorbit despre acest lucru în toamna trecută, la DigiSport, şi a anunţat că cel mai bine se simte în banda stîngă: "Dacă aş juca în stînga, m-aş simţi cel mai bine, dar acolo se află unul dintre cei mai buni jucători ai Stelei, Cristi Tănase. Nu îmi place să joc în banda dreaptă. Tănase e unul dintre cei mai buni jucători ai României, e un fotbalist determinant pentru echipa naţională. Mi-aş dori, pentru viitorul lui, să plece. Nu pentru a-mi face mie loc, doar ca să îi fie mai bine".

Cui i-a pasat decisiv Chipciu
Keşeru: 7
Adi Popa: 2
G. Iancu: 2
Stanciu: 2
Tănase: 1

Cui i-a pasat decisiv Sînmărtean
Keşeru: 6
Prepeliţă: 2
Szukala: 2
Piovaccari: 1
G. Iancu: 1
Varela: 1
Ad. Popa: 1
Toşca: 1

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Steliştii au făcut o mare greşeală"
Fostul căpitan al Stelei, Sorin Paraschiv, nu e de acord cu modul în care oficialii campioanei semnează contractele jucătorilor: "Cînd Arlauskis a venit la Steaua, cei din staff au făcut o greşeală. S-au mulţumit să-i dea contract pe un an, pentru că nu îl mai văzuse nimeni pe Arlauskis de 4 ani, dar trebuie să rişti. Dacă tot rişti să îl iei un an, de ce nu îl iei pentru 3-4 ani? Acum steliştilor le pare rău, probabil dacă îl aveau 4 ani stăteau liniştiţi, luau şi nişte bani pe el. Ca să iei azi un goalkeper bun trebuie să plăteşti foarte mulţi bani!".

Încrezători că vor cîştiga
Jucătorii Astrei sînt siguri că se vor impune în primul meci oficial din 2015, cel din Cupa Ligii, de pe 18 februarie. "Avem forţa să facem un rezultat bun. Băieţii au demonstrat-o anul trecut, luînd Stelei două trofee, şi eu cred că şi în acest an putem face surpriza. Acum sîntem mult mai puternici, am jucat şi nişte meciuri de pregătire foarte bune şi pornim optimişti", crede George Florescu. Şi Kehinde Fatai e de aceeaşi părere: "Avem forţa să batem Steaua, am făcut un cantonament bun! Este un meci foarte important pentru noi, reprezintă unul din obiectivele echipei".

De ce n-a revenit Pintilii
Mijlocaşul lui Al-Hilal, Mihai Pintilii, a explicat la DolceSport motivele pentru care nu a venit în această iarnă la Steaua: "Era vorba să fiu împrumutat doar pentru trei luni. Dacă cei de la Al-Hilal mă lăsau mai mult, probabil că ajungeam la Steaua! Perioada a fost cea care a contat. Mi-aş fi dorit să mă întorc aici pentru că m-am simţit excepţional. Vreau să vin împrumut cît mai repede la o echipă pentru că mă ajută şi pe mine. Am nevoie de jocuri, n-aş vrea să stau să mă antrenez pe la Riad". Pintilii a fost vîndut de Steaua în Arabia Saudită contra a 2,5 milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
tonimirea
tonimirea  •  14 Februarie 2015, 11:15

Dle Liviu mai trebuie sa-l gasiti pe Noul Gigi sau noul MM, stau la rand Noul Argaseala sau noul Helmuth,sincer nu stiu ce cautati in presa sportiva.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  14 Februarie 2015, 00:07
Postat de goghe pe 13 Februarie 2015, 12:09

O analiza facuta din burta de unul care n-are nici o treaba. Chipciu nu se uita decit la minge - asta nu stie sa se uite pe teren. Daca asta este jucatorul care sa dea pase ....

2 jucatori obisnuiti, oricum.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  14 Februarie 2015, 00:07

noul nu stiu cum... dar cine era vechiul nu stiu cum, ca-mi patineaza pe retina...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează