FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

FCSB. Peste Adi Ilie, Mutu și Ilie Dumitrescu! Puștiul Octavian Popescu are istoria la picioare, la primul lui sezon în Liga 1

Octavian Popescu va fi eligibil pentru regula U 21 până în vara lui 2025
Octavian Popescu va fi eligibil pentru regula U 21 până în vara lui 2025

Articol de , , - Publicat luni, 01 februarie 2021 08:44 / Actualizat luni, 01 februarie 2021 19:06

Mijlocașul Octavian Popescu a marcat primul său gol în Liga 1 la numai 18 ani și o lună, vârstă la care un singur nume dintre marii fotbaliști ai României, de același profil cu el, reușise să înscrie, uriașul Dobrin, în rest nimeni: de la Dumitrache la Mutu, de la Iordănescu și Marcel Răducanu până la Adrian Ilie, Ilie Dumitrescu și Sorin Cârțu.

Fotbalul românesc și-a descoperit, într-o Ligă 1 atât de prăfuită și de lipsită de competitivitate pe plan european, o bijuterie extrem de rară. Numele ei: Octavian Popescu. Fotbalistul care a împlinit luna trecută 18 ani a reușit sâmbătă seara și primul său gol în campionat, într-un joc în care a avut, cel puțin în prima repriză, o prestație remarcabilă, când a oferit un assist senzațional pentru golul lui Florin Tănase.

Cu gol la numai 18 ani și o lună, dar și cu un potențial fantastic pe care îl arată, Octavian Popescu deschide o perspectivă cum de foarte multă vreme n-a mai existat în fotbalul nostru. Poate de la apariția lui Adrian Mutu în Liga 1, la finalul anilor '90. Ca și atunci, când Mutu era comparat cu predecesorii săi, Octavian Popescu intră de pe poziții de forță într-o paralelă cu cele mai mari nume din istorie, jucători de atac, dar de același profil cu el.

Octavian Popescu poate face istorie pentru FCSB

Concluzia? Puștiul FCSB-ului a reușit să urce direct pe locul 2 în această comparație de lux, unde există nume care au scris istorie. E depășit doar de unul dintre cei mai mari fotbaliști all-time ai noștri, Nicolae Dobrin, care a fost realmente ceva ieșit din comun și ca talent, dar și ca vârsta la care a marcat: numai 16 ani! În rest, Octavian Popescu e mai tânăr decât au fost toți ceilalți.

Nici măcar Florea Dumitrache, considerat la jumătatea anilor '60 o adevărată minune a fotbalului românesc, nu a fost atât de precoce în privința eficacității. A înscris prima dată când avea 18 ani și 9 luni, vârstă la care și Mutu a înscris cel dintâi gol al său, atunci când îmbrăca tricoul lui FC Argeș. Ambii jucători au devenit ulterior nume de legendă, cu prezențe la turnee finale cu naționala României, dar și cu nu mai puțin de 6 trofee de Fotbalistul anului în Ancheta Gazetei Sporturilor: Dumitrache s-a impus în 1968 și 1969, în vreme ce Mutu a triumfat în 2003, 2005, 2007 și 2008.

Actualul jucător de la FCSB e și peste alte vedete, gen Iordănescu, Marcel Răducanu, Cârțu, Zoli Crișan, chiar și peste Ilie Dumitrescu. Cel mai aproape de Octavian Popescu e un alt fotbalist de mare clasă: Adrian Ilie a debutat în Liga 1 la Electroputere și a marcat foarte devreme, când avea cu numai 3 luni peste vârsta de azi a lui Popescu. 

Ulterior, cel poreclit Cobra a ajuns un fotbalist de prim rang, cu două finale de Champions League la activ, cu 14 trofee câștigate cu 4 echipe de club și cu 3 prezențe la Europene și Mondial alături de naționala României. Bonus: Fotbalistul anului în ierarhia GSP în anul 1998, când s-a duelat cu nume precum Hagi, Viorel Moldovan, Gică Popescu, Dan Petrescu.

FCSB. Peste Adi Ilie, Mutu și Ilie Dumitrescu! Puștiul Octavian Popescu are istoria la picioare, la primul lui sezon în Liga 1
FCSB. Peste Adi Ilie, Mutu și Ilie Dumitrescu! Puștiul Octavian Popescu are istoria la picioare, la primul lui sezon în Liga 1

Cifrele senzaționale pe care Octavian Popescu le are la doar 18 ani

15 meciuridisputate în Liga 1

60%din meciuri a fost titular, în 9 jocuri

3penalty-uri obținute, toate transformate în gol

1 gola înscris în Liga 1, sâmbătă seara, cu Poli Iași

6,40e media notelor GSP; e al treilea din lotul actual, după Tănase (6,75) și Moruțan (6,70)

3pase de gol

Cel mai valoros jucător de 2002 e de 230 de ori mai bine cotat!

Octavian Popescu e născut în 2002 și în momentul de față e evaluat de site-ul transfermarkt la 350.000 de euro. Cotația îl plasează în afara primilor 200 de jucători, la nivel mondial, născuți în același an cu el. Pe prima poziție se găsește Ansu Fati, cotat la nu mai puțin de 80 de milioane de euro. Primul român în această ierarhie este Drăgușin, stoperul de la Juventus având o cotă de piață de 800.000 de euro.

Primii 5 cei mai valoroși jucători de 18 ani din lume

  1. Ansu Fati (Barcelona): 80 de milioane euro
  2. Camavinga (Rennes): 60 de milioane euro
  3. Pedri (Barcelona): 50 de milioane euro
  4. G. Reyna (Dortmund): 30 de milioane euro
  5.  G. Veron (Palmeiras): 25 de milioane euro

VIDEO Octavian Popescu, remarcat Mihai Stoichiță: „Sper să ne ducă pe un loc de podium la Europeanul de juniori”

Citește mai multe știri despre FCSB: 

Se apropie dezvăluirile cu zăngănit de cătușe! Scandalul Gigi Becali- Anamaria Prodan poate provoca un cutremur în Liga 1

FCSB, transfer low-cost: jucătorul adus de MM Stoica primește de la Becali un salariu derizoriu! Dă probe cu „Mister Gigi”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (41)
912324472240059
Adi Nedela  •  01 Februarie 2021, 14:40

.. sunt anti BUCURESTI, cu tot ce insaemna ,,,,,,,,, Dinamo, Rapid, , fcsb ,Steaua .............. CRAIOVA clona............... ,, nu poti sa fi ortodox de 2 ori,, dar in fata suporterilor dinamovisti .. DDB ma inclin ca mai puteti sa tinte-ti steagul sus .............. desi cu toata dragostea mea federatia v-a salvat de la retrogradare

1735457746481229
Alexandru Nica  •  01 Februarie 2021, 13:29

Să nu rămână cu istoria la picioare... Sperăm să ajungă ceva de capul lui, deși mă tem că mai mult e stricat bietul copil, e intoxicat cu aere de vedetă din presă și la o vârsta așa imatură, să nu clacheze. Nu demult mai aveam supervedeta ca el: Alibec, Ivan, Brănescu, Vlad Dragomir, etc, pe foaie erau staruri, în realitate...pauză.

shagrath_d.b_
shagrath_d.b_  •  01 Februarie 2021, 13:23
Postat de gazetadetumbe pe 01 Februarie 2021, 11:55

Buahaha,i-au omis pe Ilie Balaci si Gica Hagi!))))))))))))))))Angajati-va bah la Glovo,e maximul vostru intelectual!

Haha ...pai cine mai comanda mancare ? La randoom =))) ala saracul nu a fost in viata lui la cumparaturi ...asta sta inchis in sediu

Vezi toate comentariile (41)
Comentează