FOTBAL  »  Superliga  »  OPINIE

OPINIE » FRF și LPF, înjurăturile și zoaiele!

Articol de - Publicat miercuri, 10 februarie 2021 11:54 / Actualizat miercuri, 10 februarie 2021 12:08

Avem un fotbal oricum diluat, sărac și lipsit de mare valoare, de ce mai e nevoie ca și forurile care îl conduc să-l împingă și mai mult în mediocritate? E o întrebare la care cei de la FRF și LPF ar trebui să răspundă! Și să-și asume o responsabilitate pentru că se joacă precum într-o cocină și noul motto al Ligii 1 sunt înjurăturile.

Ultimele etape de Liga 1 au scos la iveală toată mizeria posibilă într-un campionat care și așa mustește de lucruri imorale! Primul: e aproape inacceptabil ca anumite meciuri să se desfășoare pe terenuri care nu au nimic în comun cu noțiunea de gazon pentru un joc de fotbal. Clinceni - FC Botoșani, FC Botoșani - CFR, FC Argeș - FCSB sunt doar cele mai elocvente exemple că degradarea din Liga 1 nu poate avea limite. E imposibil de făcut o ierarhie a rușinii privind modul în care s-au prezentat suprafețele de joc la aceste partide.

La Clinceni a fost o luptă în noroi, în Trivale, jucătorii aveau ghetele înfundate complet în zăpadă, iar la Botoșani, terenul a arătat ca un câmp de cartofi, arat în plină iarnă, care a înghețat bocnă.

Chiar și declarațiile antrenorilor gazdă arată primitivismul situației. Ilie Poenaru își permite aroganța de a spune că "„n afară de unu-două terenuri, toate sunt proaste în perioada asta". În traducere, înseamnă ceva de genul „s-au găsit Hagi și ăștia de la Voluntari să investească în gazon și să ne strice nouă alibiurile, să le fie rușine!".

Toți tac

Mai degrabă, rușinea e în curtea plină de noroi a lui Poenaru și a Clinceniului. Apoi, Croitoru a acuzat chiar el terenul de luni seară, de la meciul cu CFR. Dacă un antrenor al echipei gazdă ajunge să spună, despre propriul stadion, că "am fi meritat să fim mai respectați", atunci e clar că totul e pe dos în Liga 1.

Și în tot acest timp, FRF și LPF privesc impasibile. Justin Ștefan arată cu degetul către arbitri, care ar trebui să nu dea drumul meciurilor pe astfel de terenuri, în vreme ce Burleanu nu are timp nici măcar de o poziție oficială între atâtea vizite electorale în țară. Să nu fii în stare să-ți protejezi produsul, care, de bine, de rău, valorează zeci de milioane de euro, înseamnă că e loc de prea multă ignoranță, dar și de altceva, care are legătură cu bunul-simț. Sau cu lipsa lui.

Modelul UEFA e la îndemână! Modul în care forul de la Nyon organizează Champions League, ferind partidele, jucătorii, spectatorii și telespectatorii de orice poate fi dăunător, ca integritate pentru cei care îl joacă și ca marketing și aspect pentru cei care îl vând și îl consumă, e exemplul perfect că într-o lume civilizată, dar și preocupată de fotbal se pot face lucrurile corect și onest.

Jucători și antrenori nepedepsiți

UEFA are însă principiile ei, nu degeaba are sediul în Elveția. LPF are și ea principiile ei: le-a solicitat cluburilor, acum două săptămâni, să-și asume că pornesc instalația de încălzire a gazonului. E ca și cum ai pune echipele să-și asume că pornesc nocturna! Dramatică realitate trăim în fotbalul românesc dacă nici măcar terenul nu-l putem avea în regulă!

Al doilea lucru imoral petrecut în Liga 1. Și care e girat cu toată seninătatea de cuplul de comici de la FRF&LPF. Înjurăturile și acuzațiile extrem de grave ale fotbaliștilor la adresa arbitrilor. Drăghici, de la FC Argeș, și mai ales Budescu au avut ieșiri demne de școala de corecție. Cuvintele rostite de ei la adresa arbitrilor și surprinse de camerele TV sunt de nereprodus. Așa cum a fost și reproșul grobian pe care Marius Croitoru i l-a adresat lui Hankici, după autogolul din meciul cu Chindia.

Exemplul Simeone

Ce reacție au avut forurile „competente"? Au dictat sancțiunile minime celor doi jucători și, ATENȚIE!, nu s-au sesizat cu nimic la adresa tehnicianului din Moldova, care n-a fost observat de arbitru, dar pentru care ar fi putut să existe proba video. Drăghici și Budescu s-au ales cu numai două etape de stat pe margine, pedeapsa minimă pentru un cartonaș roșu, deși ieșirile lor în decor pătează orice slogan cu care fotbalul încearcă să se promoveze: respect, fair-play, competiție sportivă!

Tot de la UEFA vine și proba că România nu poate sau nu vrea să se alinieze standardelor de civilizație. În urmă cu aproape 3 ani, Diego Simeone avea câteva cuvinte mai dure la adresa arbitrului, în turul semifinalelor Europa League, împotriva lui Arsenal. A încasat, deși e ditamai Simeone, nu mai puțin de 4 etape de suspendare: a ratat returul, apoi finala, dar și Supercupa Europei și prima etapă din următoarea ediție de Champions League.

Vine vremea decontului!

FRF&LPF, în schimb, dau următorul mesaj: liber la înjurături, la amenințări și la acuzații grave, pedeapsa va fi cea minimă. De asemenea, suntem în februarie, e vreme de iarnă, de unde atâtea cerințe ca terenurile să fie măcar acceptabile? Dacă unii sunt proști și cheltuiesc zeci de mii de euro pentru ca fotbalul să fie fotbal și nu ceva hidos într-un dreptunghi cu noroi, atunci să fie sănătoși. Să rămână fraierii Ligii 1.

Din păcate, dacă lucrurile vor continua să funcționeze așa, atunci, mai devreme sau mai târziu, chiar vom ajunge ultimii fraieri. Cu toții. În principal, din vina celor care astăzi ocupă niște funcții în a căror fișă a postului scrie în mod clar "în interesul fotbalului", dar care acționează cu adevărat doar în interes personal. Dar, la fel ca fotbalul, vor ajunge și ei, tot mai devreme sau mai târziu, să plătească decontul petelor de noroi și al înjurăturilor pe care astăzi le ascund sub preșul unor clădiri clădiri în care, în mod normal, n-ar avea ce să caute.

VIDEO Răzvan Burleanu: „Ne dorim ca la meciul cu Germania să avem fani în tribună, până la 30% din capacitate"

Citește mai multe știri din Liga 1: 

Efect devastator în acest sezon! FRF și-a bătut joc de propria regulă

LPF vrea revenirea fanilor pe stadioane! Planul pus la cale de Ligă: ce trebuie să facă echipele și fanii

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (21)
764468963651742
Ilie Golombioschi  •  10 Februarie 2021, 20:02
Postat de Oltean Alin pe 10 Februarie 2021, 12:29

Da, asa e, LPF si FRF au puterea de a nu lasa sa se joace meciuri pe terenuri "infundate" ca cel de la Botosani cu CFR. Dar la fel de bine si echipele ar trebui sa faca ceva in privinta asta, sunt destule solutii pentru a avea un gazon decent spre foarte bun inclusiv in conditiile meteo actuale, suntem totusi in 2021...

Solutia cea mai buna campionat clasic cu16 echipe, 30 de etape.

tororosso
tororosso  •  10 Februarie 2021, 16:12

Pertinent articol și la obiect cu tot ce se intâmplă in fotbalul nostru . Cum injurăturile unora in timpul partidelor face deliciul altora reduși ca civilizație , starea gazonului este de neînțeles . Cum și de ce se dau licențierea acestor cluburi care nu au instalație de incălzire ? Cumetria și peșcheșul a adus cu grija celor de la FRF & LPF la starea mocirloasă a fotbalului nostru .

montgomerry
montgomerry  •  10 Februarie 2021, 15:22

Udrea ar fi trebuit să fie ultimul care acuză starea de fapt a fotbalului românesc. Nu e un nou venit în branșă, balacarelile au fost aduse în prim plan de *** de Dragomir, care ne vindea fotbal și circ pe pâine. Apoi televiziunile, în special Pro TV, cu catchul procesul etapei, au redefinit practic etimologia spectacolului. Deci până la urmă, tot voi jurnaliștii sunteți vinovați că niște grobieni ajung în fața camerelor și vorbesc așa cum vorbesc. Voi sunteți cei care vânează scandalul, că dă bine la TV., produce audiență. Cât despre terenuri, e un subiect delicat. Voi chiar credeți că toate stadioanele de Liga 1 au instalație de încălzire? Dacă, da, sunteți naivi.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (21)
Comentează