FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - FCSB 0-1

VIDEO Ovidiu Burcă a izbucnit în plină conferință: „Oamenii să înțeleagă că acel Dinamo a murit! Am rescris codul genetic al acestui club!”

Ovidiu Burcă a ținut un discurs tăios după eșecul cu FCSB +29   FOTO
Ovidiu Burcă a ținut un discurs tăios după eșecul cu FCSB

Articol de , , - Publicat luni, 27 noiembrie 2023 03:05 / Actualizat luni, 27 noiembrie 2023 08:20

Ovidiu Burcă a susținut o conferință de peste 20 de minute la finalul derby-ului cu FCSB, pierdut de „câini” cu 0-1. Asaltat cu întrebări despre parcursul teribil din campionat, antrenorul a cedat la un moment dat și a apelat un discurs incisiv, în care a adus în discuție așteptările nerealiste ale fanilor. Pe care Burcă insistă să-i trezească la realitate: „Acel Dinamo a murit!”.

Înfrângerea suferită în fața marii rivale l-a lăsat descumpănit pe Ovidiu Burcă. Tehnicianul dinamovist a recunoscut că spera la un alt tip de abordare din partea jucătorilor săi, rămași din nou restanți la capitolul exprimare.

Cine a câștigat duelul galeriilor? » Concluzii de la firul ierbii: GSP a suprins tot ce s-a întâmplat în peluze la derby-ul Dinamo - FCSB
DINAMO - FCSB 0-1
Cine a câștigat duelul galeriilor? » Concluzii de la firul ierbii: GSP a suprins tot ce s-a întâmplat în peluze la derby-ul Dinamo - FCSB

Dincolo de lucrurile care l-au dezamăgit la echipa sa, antrenorul s-a aprins în momentul în care a vorbit despre reproșurile tot mai acide venite din partea fanilor. Înaintea meciului, tehncianul a fost numit „groparul” lui Dinamo de către un suporter. La conferință, Burcă a revenit asupra acelei acuzații.

Ovidiu Burcă: „Acel Dinamo a murit! Oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă epocă!”

„Încă o dată o spun, sunt unii oameni obișnuiți cu alt tip de rezultate la Dinamo!

Istoria acestui club este importantă, iar ei au crescut cu acel Dinamo care câștiga campionate, care avea jucători de valoare, cărora nu le era frică, jucători care aveau determinare, aveau ambiție și agresivitate pe teren! Ei sunt obișnuiți cu acel Dinamo, dar Dinamo ăla a murit!

Noi, anul trecut, am rescris codul genetic al acestui club! Suporterii, nu noi! Dinamo nu mai are în spate tot ce a avut odată - și nu vreau să intru în astfel de discuții - (n.r. Burcă face referire, cel mai probabil, la sprijinul pe care clubul l-a primit uneori din exterior), dar Dinamo a renăscut din pasiunea oamenilor. 

Istoria lui Dinamo e scrisă acolo și e frumoasă, dar oamenii trebuie să înțeleagă că trăim o altă eră! Trăim o altă epocă!”.

+25 FOTO

Ovidiu Burcă, tranșant: „Istoria se rescrie diferit! Nu mai putem trăi ce a fost odată”

Burcă a continuat în aceeași notă:

Dacă vrem să ne adaptăm la condițiile actuale, OK! Dacă vrem să trăim în trecut, vom trăi acolo. Realitatea e cu totul alta și știți foarte bine asta. 

Clubul ăsta a reînviat din propria cenușă datorită pasiunii unor suporteri. Au venit niște oameni care au dat o mână de ajutor, am încercat să coagulăm și să aducem alții. Suntem într-un moment de tranziție acum. 

(...) Repet, suntem într-un alt moment al istoriei acestui club! Istoria se rescrie diferit! Dacă vrem să înțelegem lucrul ăsta, bine! Dacă nu, și vrem să trăim ceea ce a fost odată... Din păcate, ceea ce a fost odată nu e valabil și nu e actual. Dacă vrem să înțelegem, putem să contruim un viitor pentru clubul ăsta!”, a mai spus Burcă. 

Ovidiu Burcă: „Dați-mi voie să cred că n-a fost totul făcut greșit!”

Întrebat dacă nu cumva i se pare că Dinamo a greșit strategia în vară, Burcă a răspuns din nou pe un ton ridicat:

„În momentul în care începuserăm să avem rezultate, vorbeați despre niște jucători pe care îi vedeați în anturajul echipei naționale, făcuserăți niște analize despre unii jucători care au confirmat... 

În momentul în care am început să pierdem, nimic nu mai e bun. Dați-mi voie să cred că n-a fost totul făcut greșit!

Pe de altă parte, trebuie să vedeți foarte clar când am început, cum am adus jucătorii, pe cine am mai putut să aducem. Lucrurile par foarte simple. Atunci când îți permiți să investești, lucrurile sunt mai simplu de rezolvat. Noi avem jucătorii pe care ni-i permitem, la 5.000, 7.000, 8.000 de euro, jucători liberi de contract.

Nu vreau să fac niciun fel de analiză publică... Păi, ce să facem? Mai avem niște meciuri, nu pot să mă apuc să vorbesc urât despre niște jucători care trebuie să intre în teren și să câștige următorul meci. 

Îi respect foarte mult pe jucători, îi susțin, le acord încredere, dar e clar că va veni un moment în care se va trage o linie. Începând cu mine! Apoi, și cu ei, fiindcă Dinamo nu stă după nimeni. Nici după mine, nici după ei”.

Nouă nu e ușor nici să adunăm 20 de jucători, deci de ce am vorbi acum despre liste negre, despre îndepărtări de jucători? Le-am spus tuturor după meciul de la Craiova că avem o lună să demonstrăm cu toții, în frunte cu mine, că merităm să mergem mai departe.

- Ovidiu Burcă, antrenor Dinamo

VIDEO Derby-ul Dinamo - FCSB, salvat de Florinel Coman, fotbalistul-simbol al Superligii

Citește și alte știri despre Dinamo:

Derby de Liga 2, salvat de fotbalistul-simbol al Superligii » 4 corigenți în tabăra lui Dinamo

Mircea Lucescu n-a mai rezistat și a plecat înainte de final: „Ăsta nu e derby!”

CRONICA ULTRA' Cine a câștigat duelul galeriilor? » Concluzii de la firul ierbii: GSP a suprins tot ce s-a întâmplat în peluze la derby-ul Dinamo - FCSB

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (29)
istet10
istet10  •  27 Noiembrie 2023, 18:06
Postat de mario_rdfe_ pe 27 Noiembrie 2023, 17:45

Voi aveti perle care lupta la titlu si nu exista oferta ptr ei..ce oferte sa existe ptr cei de la Dinamo, daca nu marcheaza, sunt pe locul 15 ?! Nu am zis ca au facut furori,doar ca pot mai mult, cu un alt antrenor ! Ce am zis eu si ce ai zis tu...nu ai nici o logica. Stai jos !!

Nu pot. Iluzii de disperati.

mario_rdfe_
mario_rdfe_  •  27 Noiembrie 2023, 17:45
Postat de istet10 pe 27 Noiembrie 2023, 15:37

De play off? Pai de ce nu exista vreo oferta pt valorile alea?

Voi aveti perle care lupta la titlu si nu exista oferta ptr ei..ce oferte sa existe ptr cei de la Dinamo, daca nu marcheaza, sunt pe locul 15 ?! Nu am zis ca au facut furori,doar ca pot mai mult, cu un alt antrenor ! Ce am zis eu si ce ai zis tu...nu ai nici o logica. Stai jos !!

mircea_o
mircea_o  •  27 Noiembrie 2023, 16:11

Burcă nu e perfect, așa cum sînt contestatarii lui.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează