FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - ZALAEGERSZEG 0-1

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SLOVENIA Ovidiu Burcă n-a ratat niciun subiect, după amicalul pierdut de Dinamo cu Zalaegerszeg » Următoarele mutări în mercato + marele câștig

Ovidiu Burcă / FOTO: Cristi Preda (GSP) +35   FOTO
Ovidiu Burcă / FOTO: Cristi Preda (GSP)

Articol de , - Publicat duminica, 02 iulie 2023 21:59 / Actualizat duminica, 02 iulie 2023 22:14

Ovidiu Burcă, antrenorul lui Dinamo, a trasat principalele concluzii la finalul meciului amical pierdut de „câini” în fața maghiarilor de la Zalaegerszeg, scor 0-1. Tehnicianul nou-promovatei recunoaște că echipa lui nu e la capacitate maximă, dar e mulțumit de cum a reacționat echipa pe durata cantonamentului. 

  • Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda sunt în Slovenia și transmit toate informațiile de la amicalul lui Dinamo

„Cred că a fost un meci cu o intensitate mult peste nivelul Ligii 1. Am întâlnit o echipă extrem de fizică, gândiți-vă că anul trecut a câștigat Cupa Ungariei, cu un antrenor foarte bun, adept al unui fotbal modern. Cred că ne-am descurcat bine în majoritatea timpului.

La momentul acesta, nu suntem la capacitate maximă. Integrăm și jucătorii nou-veniți și va trebui ca, până la primul meci, să reușim acest lucru, să-i facem să înțeleagă ce vrem de la ei, să-i pregătim din toate punctele de vedere foarte bine. Să vedem la cine vom apela în primul meci. Una peste alta, cred că a fost un test foarte bun”, a afirmat Burcă, intervievat de reporterul GSP prezent în Slovenia. 

+31 FOTO

VIDEO. Declarații Ovidiu Burcă: „Suntem mult mai bine față de cum eram anul trecut”

Burcă a atins apoi mai multe subiecte:

...despre achizițiile reușite până în acest moment: „Sunt jucători pe care îi cunoaștem. Pentru noi, nu sunt surprize. Așteptăm mult de la ei, sunt jucători valoroși. Atunci când vor fi la capacitate maximă, vor fi niște soluții foarte bune pentru echipă. Gonçalo Gregório a avut doar un antrenament cu echipa, am hotărât să nu riscăm, deși inițial mă gândisem să-i dau câteva minute. Dar am preferat să fim precauți, cel mai important e să nu accidentăm jucătorii”.

...despre problemele lui Bordușanu: „În momentul în care a făcut ultima operație, cea de menisc, am știut că recuperearea lui va dura șase săptămâni. Uneori, genunchiul lui reacționează, trebuie să-l oprim. Din aproape în aproape o să vedem cum se va simți și el. Dar încă nu este la 100%.”. 

...despre nivelul la care-și simte echipa în acest moment: „Întotdeauna se poate mai bine, dar avem un nucleu de jucători care sunt foarte bine pregătiți. Lucrăm cu ei de un an de zile, încercăm să-i integrăm și pe cei care au venit pe parcurs. Suntem mult mai bine față de cum eram în vara anului trecut. Avem un nucleu de bază, avem niște lucruri foarte clare, o filosofie de joc și cred că, ușor, ușor, echipa va arăta din ce în ce mai bine”. 

...despre viitoarele achiziții și amicalul cu Dinamo Kiev: „Mai așteptăm să vină niște jucători în zilele următoare, dar prefer să vorbesc atunci când lucrurile vor fi clare. Cu Dinamo Kiev va fi un meci contra unei echipe foarte bune, avem doar trei zile la dispoziție pentru a-l pregăti. Sperăm să refacem echipa, trebuie să ajungem la o prospețime foarte bună”.

Din informațiile obținute de GSP.ro, cei doi jucători care urmează să sosească la Dinamo sunt mijlocașii Dennis Politic si Cristi Costin (DETALII aici)

Ovidiu Burcă: „Am câștigat o mentalitate care se pierduse în ultimii ani”

....despre progresele față de 2022:Am câștigat o mentalitate care se pierduse în ultimii ani. Avem un ambient extraordinar de bun, avem o etică a muncii foarte bună, avem mentalitate de învingători. Am spus mereu, poate n-o să câștigăm toate meciurile, dar urîm să pierdem! Avem un ambient de performanță, niște reguli clare în jurul cărora conviețuim. Sunt niște lucruri pe care eu le-am promis atunci când am venit la echipă. Acum, din punct de vedere sportiv, avem o bază pe care se poate lucra, avem un grup de jucători tineri, alții nu sunt atât de tineri, dar avem un punct de pornire, ceea ce anul trecut nu aveam”. 

...saltul de la „matineu” la Superligă: „Toate meciurile vor fi complicate la Liga 1, indiferent de adversar. Suntem pregătiți pentru asta! Știm că suporterii sunt foarte exigenți, foarte mulți cer foarte repede rezultate. Dar rezultatele vin în urma unui proces, în urma unei munci bine făcute. Cred că în momentul de față se lucrează foarte bine, am creat un ambient în care oamenii pot progresa uman, mai întâi, și apoi sportiv. Rezultatele apar ca urmare a unei munci bine făcute”. 

...duelul cu CSU Craiova din prima etapă: „Mă gândesc la meciul cu Craiova, este primul nostru meci, întâlnim o echipă care-și dorește să câștige în fiecare an titlu și Cupa. E un derby de tradiție al fotbalului românesc și deja planificăm meciul acela”. 

FOTO Imagini surprinse de reporterul GSP Cristi Preda în amicalul Dinamo - Zalaegerszeg

+31 FOTO

Citește și alte știri despre Dinamo:

Dinamo a cedat pe final cu Zalaegerszeg » Concluziile amicalului, cum s-au mișcat achizițiile + imagini de la reporterii GSP prezenți în Slovenia

„Ce miliardar a venit la meciul nostru?” » 3 momente inedite surprinse de trimișii GSP la amicalul Dinamo - Zalaegerszeg

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (10)
viola_sempre
viola_sempre  •  04 Iulie 2023, 14:55

Ungurii aia le dadeau manita gigistilor clonati, iar daca se juca tur retur chiar 10

Parintele.avacum.din.pipera
Parintele.avacum.din.pipera  •  03 Iulie 2023, 10:28

Zetane ce ne-am face noi fără idiosincraziile voastre gigiste!?.... Doar așa vede lumea cat de ticăloși și de prostălăi sunteți, deși nimeni nu v-a cerut să fiți așa. Este modul vostru de a ***. Punct.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

88gore88
88gore88  •  03 Iulie 2023, 10:10

Va fi la fel de greu odata cu sosirea noilor jucatori.Pt ca nu poti schimba o echipa intreaga.Sezonul in care au retrogradat exact asta a fost principalul motiv,ruland peste 60 de jucatori.Acum au reusit 6 transferuri,mai vin 2 iar Burca mai asteapta intariri,adica inca vreo 3-4...Cam mult,perioada de acomodare nu exista la Dinamo.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează