FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Eroarea care a produs panică în familia unui fost jucător al Stelei » Anunțat mort și confundat cu un fotbalist cu același nume!

Dragoș Cojocaru, în timpul interviului acordat Gazetei în 2012. FOTO: Alex Nicodim
Dragoș Cojocaru, în timpul interviului acordat Gazetei în 2012. FOTO: Alex Nicodim

Articol de - Publicat miercuri, 02 septembrie 2020 08:00 / Actualizat miercuri, 02 septembrie 2020 15:31

„Adevărul este unul singur. Dragoș Cojocaru, cel care a jucat la Steaua...trăiește. Eu sunt semnatarul acestor rânduri”. E doar o mică parte din scrisoarea sosită nu cu mult timp în urmă la redacția Gazetei Sporturilor.

Contextul hârtiei găsite în corespondența ziarului? La finalul lunii iulie, mai multe site-uri, precum și pagina oficială de Facebook a celor de la CFR Cluj, au anunțat decesul fostului jucător Dragoș Cojocaru, cel care a jucat sezoane bune în „Gruia” în anii '70.

Confuzia a intervenit în momentul în care fostul fotbalist al CFR-ului a fost încurcat cu un alt Dragoș Cojocaru, fost la Steaua București, jucător care a împărțit vestiarul, printre alții, cu legenda Emeric Ienei! 

Contemporani în fotbalul românesc al anilor '60-'70, cei doi Dragoș Cojocaru au fost confundați decenii mai târziu: CV-urile celor doi s-au întrepătruns, iar fotografia fostului stelist a fost folosită la unele știri care prezentau moartea CFR-istului Dragoș Cojocaru. 

Dragoș Cojocaru I și Dragoș Cojocaru II

Liviu Manolache, statisticianul Gazetei, a elucidat în doi timpi și trei mișcări regretabila eroare apărută în presă. Născut în 1944, Dragoș Cojocaru II a evoluat pentru Voința Oradea, Dinamo Oradea, Crișul Oradea, Olimpia Oradea, CFR Cluj și ISCT.

A încetat din viață la finalul lunii iulie și a fost confundat apoi cu Dragoș Cojocaru I (născut 1936), fotbalist la Steagul Roșu, Știința Cluj, Progresul București sau Steaua. El s-a retras devreme din fotbal, la 28 de ani, iar acum trăiește la Brașov. 

111 meciuria strâns în prima ligă a României fostul stelist Dragoș Cojocaru I

125 de partidepe prima scenă a acumulat și Dragoș Cojocaru II, fostul jucător de la CFR Cluj

„Chiar și azi primesc afronturi, inclusiv de la amici”

La domiciliul din Brașov l-a găsit și apelul reporterilor GSP. Jumătate amuzat, jumătate indignat, Dragoș Cojocaru I, acum în vârstă de 84 de ani, a relatat spaima trasă de apropiații săi, care, îngrijorați după apariția știrilor nefaste, l-au asaltat cu apeluri și mesaje.

„A fost o greșeală regretabilă. Ienei a rămas extrem de surprins când a auzit, dar mai multe afronturi a înfruntat soția. Lucrurile nu s-au limpezit. Chiar și astăzi primesc afronturi, inclusiv de la amici, care vor să facă o glumă din chestiunea aceasta.

Pare-mi-se că, la CFR Cluj, a existat pe vremuri un Dragoș Cojocaru, dar eu n-am auzit de un asemenea personaj. El a decedat, dar confuzia făcută s-a întins și lucrurile au fost denaturate, s-a folosit fotografia mea”, a mărturisit fostul fundaș al Stelei.

„Nimeni nu pleacă din viață...viu” 

La 84 de ani, Dragoș Cojocaru se pregătește să-și lanseze o nouă carte, cea de-a 27-a scrisă după ce a renunțat la cariera de jucător. Titlul ei e ușor ironic, mai ales dacă ne raportăm la încurcătura iscată în această vară: „Nimeni nu pleacă din viață...viu”

Momentan, pandemia de coronavirus i-a dat planurile peste cap: „Lansarea încă n-am făcut-o, având în vedere condițiile date. Să vedem cum va evolua treaba asta cu pandemia, dar deocamdată m-am abținut, deoarece doar un pâlc foarte mic de prieteni s-ar fi prezentat la lansare”.

Eroarea care a produs panică în familia unui fost jucător al Stelei » Anunțat mort și confundat cu un fotbalist cu același nume!
Scrisoarea primită la redacție și un exemplar al noii sale cărți

Alte titluri ale autorului Dragoș Cojocaru: 

  • „Viața în serpentine”;
  • „Ziua cu mai multe nopți”;
  • „Mitu lu' Mitu”;
  • „Zamfira. N-a fost să fie!”;
  • „Apolzan, fotbalist de legendă”;
  • „Hai acasă, Daria!”;
  • „Sub pecetea păcatului”;
  • „România sub hipnoză”
  • În 2012, Dragoș Cojocaru acorda un amplu interviu Gazetei Sporturilor, în care povestea cu lux de amănunte decizia de a renunța la fotbal în detrimentul unei cariere în avocatură. Citește-l integral AICI!

VIDEO Patru decenii de când „Prințul din Trivale” a devenit „Voievodul Târgoviștei”

Citește și:

EXCLUSIV Ștefan Iovan, „Tancul” de la Sevilla, interviu special: de la Steaua la Van Basten și bețiile antologice

Fotbalist! Antrenor! Profesor de chimie! DAR MAI ALES ARBITRU! » Ioan Igna la 80 de ani: „Ca jucător am fost neserios, delăsător! Ca arbitru am fost super-profesionist"

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (6)
sibelius
sibelius  •  02 Septembrie 2020, 13:47
Postat de demolarii pe 02 Septembrie 2020, 09:28

Botezul cu cifre, s-a făcut după data decesului . Cojocaru I e decedatul, Cojocaru II e viu. Restul comentariilor nu au rost....

Adica aia cand i-au "botezat" pe Nunweilleri stiau care va muri primul si in ordinea asta au dat numerele, nu?

200748401087864
Gabriel Degeratu  •  02 Septembrie 2020, 13:28

,,Restul comentariilor nu au rost....".Asa mi-ati raspuns.Ba au rost,este foarte clar ca primul nascut este I si urmatorul este II si tot asa.Este in ordinea nasterii,nu a mortii, puteti sa intrebati pe oricine.de la facultatile de jurnalistica la evidenta populatiei,nu o sa mai gasiti o parere ca a voastra.In loc sa va cereti scuze,gasiti o justificare puerila, intr un moment in care ar trebui sa va adresez un indemn pe care vi l-am mai adresat,este cel al lui Toma Caragiu din BD: ,,Ghiozdanele si la scoala!"

robotzel
robotzel  •  02 Septembrie 2020, 11:56
Postat de demolarii pe 02 Septembrie 2020, 09:28

Botezul cu cifre, s-a făcut după data decesului . Cojocaru I e decedatul, Cojocaru II e viu. Restul comentariilor nu au rost....

esti patetic. la fel este si cu junior si senior? daca moare fiul ion tiriac primul atunci el este senior si ion tiriac devine junior? esti patetic. nu ai habar ce vorbesti. pai si cand erau amandoi in activitate cum erau cifrele alea?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează