FOTBAL  »  Superliga  »  MITICĂ LA BRUTĂRIE

Pe GSP.RO, fanii i-au explicat lui Dragomir cum ar trebui să arate şeful ideal al LPF: "Să rupă legăturile mafiote"

Articol de - Publicat joi, 08 martie 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 07 martie 2012 21:04

E una dintre măsurile pe care suporterii şi-ar dori s-o adopte preşedintele Ligii. Dar şi "să nu se permită mai mult de două mandate în fruntea LPF, să nu existe cumul de funcţii cu FRF, proiecte pentru juniori"

Cum ar arăta şeful ideal al LPF şi cum ar trebui el să se ocupe de creşterea şi imaginea fotbalului românesc? Ce aşteaptă oamenii obişnuiţi de la conducătorii Ligii şi ai Federaţiei? Sînt întrebări pe care Dumitru Dragomir nu şi le pune, "Şi ce dacă lumea s-a plictisit de mine?", dar la care fanii au venit cu răspunsuri coerente şi punctuale. De bun-simţ! Au făcut-o pe site-ul gsp.ro, în cadrul campaniei "Mitică la brutărie".

Citiţi mesajele transmise în cadrul campaniei AICI! Toate au ajuns pe mailurile LPF şi FRF. Campania continuă!

"Mandat de 4 ani"
Să fie un om care să inspire încredere în rîndul iubitorilor de fotbal. E prima condiţie visată de suporteri. "Nu e posibil ca şeful LPF să fie şi vicepreşedinte la FRF! Şi cînd un membru FRF sau LPF ajunge să facă parte din staff-ul UEFA sau FIFA să fie obligat să renunţe la postul deţinut în România. Astfel se poate crea o emulaţie la toate nivelurile, nu un singur om să cumuleze 400 de funcţii", punctează şi axl_41.

Tot el vine cu cîteva sugestii care i-ar prinde bine lui Mitică sau urmaşului său în fruntea LPF: "Mandatele de preşedinte să fie de 4 ani şi realegerea lui să se facă numai în cazuri excepţionale (calificări la toate turneele finale din timpul mandatului etc). Să nu fie permisă deţinerea a mai mult de două mandate, fie ele consecutive sau nu. Orice firmă de pariuri sportive să aibă interzis să-şi asocieze imaginea cu fotbalul românesc (naţională, federaţie, ligă, cluburi). Şi să se rupă legăturile mafiote între cluburi, arbitri şi angajaţii FRF şi LPF".

"Să părăsească funcţia dacă e anchetat"
Şi, încă mai important, "membrii FRF şi LPF care sînt anchetaţi în diferite cauze penale să aibă obligaţia de a părăsi funcţia pînă la clarificarea dosarului". Mitică însuşi e anchetat în acest moment la DNA în trei dosare: licenţa Timişoarei, excluderea Craiovei, drepturi TV - Lise Sandu - Bistriţa. În plus, "reînfiinţarea campionatului de juniori, reducerea primei ligi la 12 echipe cu sistem play-off şi play-out. Şi o singură serie în liga a doua, cu 16 sau 18 echipe" (danijel_subotic).


Ce ar mai cere fanii de la şeful LPF
- transparenţă financiară impusă cluburilor;
- interzicerea pomenilor electorale şi a banchetelor înainte de alegeri;
- un program de dezvoltare coerent, pe minimum 5 ani, pentru dezvoltarea sectorului juvenil;
- arbitrii găsiţi vinovaţi de viciere de rezultat să fie automat retrogradaţi în eşalonul inferior; vicierea de rezultat să fie clar definită în regulamentele fotbalului;
- libertatea de exprimare a fanilor să fie garantată, stewarzii să fie responsabili, să ajute spectatorii;
- obligarea cluburilor să respecte condiţiile de licenţă impuse de UEFA, de la terenuri cu climatizare pînă la vestiare, nu să se închidă ochii în mod complice
- observatorii să nu depăşească 65 de ani

3.047 mesaje împotriva lui Dragomir şi Sandu au trimis fanii pînă aseară pe site-ul gsp.ro, în campania "Mitică la brutărie"

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (15)
dtdr
dtdr  •  09 Martie 2012, 00:26

Staiti cuminti. Cum sa rupa legaturile mafiote cand el este capul ?!

lollol
lollol  •  08 Martie 2012, 22:17

e prea tarziu ca dragomuir sa se schimbe,tre sa ne punem speranta intr-un infarct sa scapam de el

mesterumanole82.wordpress.com
mesterumanole82.wordpress.com  •  08 Martie 2012, 19:58

://fotbaltv.do.am/index/stream_2_live/0-12

Vezi toate comentariile (15)
Comentează
Close