FOTBAL  »  Superliga  »  U CRAIOVA

Piţi aşteaptă falimentul Ştiinţei! » Dacă ia alt club din "B", ar trebui să aştepte 3 ani înainte de a promova

Alb-albaştrii au intrat într-un tunel la capătul căruia nimeni nu ştie ce-i aşteaptă
Alb-albaştrii au intrat într-un tunel la capătul căruia nimeni nu ştie ce-i aşteaptă

Articol de - Publicat miercuri, 11 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 11 mai 2011 12:12

Ex-selecţionerul avea de gînd să preia CSM Slatina sau FCM Caracal, însă a renunţat la idee. El aşteaptă acum ca justiţia să-l ajute să pună mîna pe Universitatea

"Renunţ la cele şapte milioane de euro pe care mi le datorezi, dar dă-mi Craiova!". Mesajul pe care Victor Piţurcă l-a lansat la GSP TV n-a avut nici un efect asupra lui Adrian Mititelu, care refuză cu obstinaţie să renunţe la Ştiinţa, deşi dificultăţile financiare l-au copleşit. "Decît să-i dau echipa lu' Piţi, mai bine îmi tai o mînă!" a fost auzit actualul patron luni noaptea, după eşecul cu Dinamo (0-2), cînd retrogradarea a devenit aproape certitudine.

Cum şi el e conştient că Mititelu cu greu va da clubul din mînă de bunăvoie, Piţurcă a luat în calcul varianta să cumpere o formaţie de "B" sau de "C", pe care să o intituleze Ştiinţa Craiova şi care să devină noua echipă de suflet a oltenilor. Trei ţinte a avut antrenorul de 55 de ani:

1. Gaz Metan CFR Craiova. Ar fi fost cea mai la îndemînă soluţie, mai ales că avea un lot bun, era deja în liga secundă şi avea sediul în Bănie. Problema e că, recent, şefii Gazului au semnat un contract pe doi ani cu Primăria Severin, care susţine financiar echipa, iar o revenire la Craiova e imposibilă acum. "Cînd Piţi s-a certat cu Mititelu în iarnă, aşteptam un semn din partea lui, că prin ziare anunţa că ne-ar prelua. Cum nu s-a întîmplat nimic, ne-am dus la Severin, ce era să facem?!", a explicat un oficial al celor de la Gaz Metan.

2. CSM Slatina. Liderul Seriei C4 e ca şi promovat în Liga a 2-a, numai că o schimbare a numelui şi a sediului societăţii ce susţine echipa ar face imposibilă promovarea în următoarele 3 sezoane! Din motive similare, Viitorul Constanţa, Săgeata Năvodari şi UTA nu au drept să "urce" în "A" în acest an.

3. FCM Caracal. Fuziunea cu gruparea din Liga a 3-a nu se poate face din aceleaşi motive ca în cazul Slatina. "Piţi a tot încercat să găsească o portiţă în regulament ca să scape, dar chiar nu se mai poate păcăli treaba cu licenţierea, ca în alţi ani", a explicat o sursă a Gazetei.

În acest caz, singura şansă ca Piţurcă să poată lua Craiova e ca justiţia să declare oficial falimentul clubului din Bănie, iar el să pună mîna pe echipă în contul datoriei de 7 milioane de euro. Numai că acţiunea în justiţie poate dura luni întregi!

"Să vină Gică Popescu!"
Ultraşii olteni nu-l vor pe Mititelu, însă nici pe Piţurcă. Pe forumul gsp.ro, majoritatea suporterilor nu-i iartă tehnicianului "furtul" lui Găman şi Bărboianu şi direcţionarea lor către marele rival Dinamo. "Să vină Gică Popescu! Ne-am săturat de promisiunile fără acoperire ale lui Mititelu, dar şi de jocurile murdare ale lui Piţi, care e mînă în mînă cu fraţii Păunescu şi cu Neţoiu!" e mesajul fanilor.

Fără străini, Gane antrenor
Deşi e contestat puternic de fani, Mititelu nu vrea să renunţe la Universitatea şi va încerca promovarea imediată, aşa cum s-a întîmplat în 2005-2006. În privinţa antrenorului, numele cel mai vehiculat e cel al lui Ionel Gane, acum la Gaz Metan Craiova. Lotul va fi "curăţat" de vedetele costisitoare şi de străinii care n-au confirmat, urmînd a se miza doar pe tineri de perspectivă.


Peste 5 ore de audieri
Timişoara şi Craiova, cluburile suspectate că ar avea probleme cu licenţierea, au fost prezente ieri la audieri în faţa comisiei de specialitate. "Programarea lor în aceeaşi zi a însemnat o simplă coincidenţă", au explicat surse federale. Bănăţenii s-au prezentat cu un grup de avocaţi, alături de Marian Iancu şi de Gheorghe Chivorchian. Iancu a zăbovit la sediul FRF numai cîteva minute, iar la plecare a explicat: "Nu ne facem nici un fel de probleme. Aici e vorba despre ştiinţă, nu despre fotbal, aşa că Galaţiul n-ar trebui să mai speculeze". Poli şi Universitatea au stat peste cinci ore la şedinţa de ieri. "Nefiresc de mult! De obicei, dacă nu ai probleme, în maximum un ceas ai încheiat", a precizat o sursă a Gazetei. Verdictul se va anunţa pe 31 mai. (Justin Gafiuc)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (25)
ipsilante
ipsilante  •  11 Mai 2011, 22:19

Excrementului "doc888" care deverseaza duhori si mizerii pe acest site la adresa suporterilor adevarati ai Stiintei, ii propun sa se duca la wc, sa sara in cap si sa traga apa...Asa mai scapa lumea de un inca rahaat... Succes!

petrusm
petrusm  •  11 Mai 2011, 20:09

Piturca A DAT SASE SASE SI UNU UNU PE VREMURI LA PANDURII IN DIVIZIA B ...CU DOCTORU...A FOST TUNS O LUNA DOUA...APOI L-A LUAT ORACOLU LA FC OLT SI DE ACOLO LA STEAUA...GIGI NICIODATA NU IL MAI IA LA STEAUA...OARE DE CE? MAI BINE AR FACE O ECHIPA CU JI/VANY ,NIET/OIU SI ORACOLU ...TABLA ,BILETU SI ZARU..

viorel9999
viorel9999  •  11 Mai 2011, 16:47

sa vina careva in locul lui mititelu......piturca, gica popescu....oricare sau ambii, de ce nu!

Vezi toate comentariile (25)
Comentează