FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - GRASSHOPPER, AZI, 20:45, PRO TV ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Piţi l-a uitat pe Szekely, Ilie l-a încurajat!

Articol de , - Publicat joi, 19 august 2010 00:00

Timp de trei luni, Szekely şi-a tratat accidentarea şi nici Piturca, nici doctorul echipei nu i-au dat măcar un telefon să-l întrebe cum se simte. Piţurcă nu-l lua în seamă pe mijlocaşul dreapta fiindcă nu-l considera un om important în planul lui.

Victor Piţurcă n-a fost apropiat şi atent chiar cu toţi jucătorii Stelei. Janos Szekely e exemplul care infirmă imaginea pe care roş-albaştrii i-au creat-o fostului lor antrenor, de luptător pentru drepturile fotbaliştilor. Mijlocaşul dreapta, om de bază în campionatul trecut, s-a accidentat spre finalul sezonului şi a ratat pregătirea din vara asta. Problema gravă de la genunchi l-a ţinut numai prin clinici de recuperare din România şi din străinătate.

Ilie Dumitrescu l-a sunat pe Szekely din ziua în care a fost învestit ca antrenor în Ghencea: "Janos, ce faci? Eşti gata? Te bag cu Brăneşti?". Tehnicianul ştia că revenirea pe teren a fotbalistului său mai durează cam o lună, dar a urmărit să-l încurajeze şi să-l mai destindă. N-a mai avut umor cînd fostul jucător al Oţelului i s-a plîns: “Mister, mersi de telefon! De trei luni nu m-a mai sunat nimeni, nici măcar Piţurcă, am crezut că Steaua a uitat definitiv de mine! Mai am un pic şi-s gata de joc. Abia aştept!”.

Szekely şi-a rupt genunchiul în aprilie, la un antrenament. Cu Stoichiţă pe bancă, extrema adusă de la Galaţi a fost printre oamenii cei mai importanţi din echipă, la un moment dat suporterii îl susţineau să preia banderola de căpitan. Pe lîngă accidentare, şi venirea lui Piţurcă l-a "degradat" pe Szekely, deoarece fostul selecţioner nu-l aprecia. Miza pe Nicoliţă ca mijlocaş dreapta şi nu-l lua oricum în calcul pe Janos.

5 goluri şi 5 pase de gol a dat Szekely în sezonul trecut din Liga I. A jucat 21 de meciuri

Revine la sfîrşitul lunii
Szekely face recuperare în Italia, de unde se întoarce la sfîrşitul lunii august. El a avut ruptură de menisc şi s-a operat la Spitalul Militar. Se va antrena alături de colegii lui în momentul în care va reveni la Bucureşti, dar prezenţa lui pe teren într-o partidă oficială e prognozată abia spre mijlocul lunii septembrie, întrucît mai durează pînă cînd el o să fie apt sută la sută din punctul de vedere al condiţiei fizice.

Cel mai bun pe postul lui
Înainte să se accidenteze, Szekely a fost mijlocaşul dreapta numărul 1 în Top Gazeta. După tur, el a făcut parte din echipa ideală a campionatului, alcătuită după monitorizările italienilor de la DSP şi după notele primite de jucători în Gazetă. Szekely, 27 de ani, a fost cumpărat de Steaua de la Oţelul acum doi ani, pentru 1,5 milioane de euro.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (26)
medichit
medichit  •  19 August 2010, 19:17

bine ca si-a amitit de ianos. Sper si-mi doresc din suflet sa-si aminteasca si de Zapata pana nu va fi prea tarziu. Asteptam revenirea lui Rufay in poarta O merita

ersan
ersan  •  19 August 2010, 13:06

HAI JANOS.FORTZA!! AVEM NEVOIE DE TINE !

sebaa
sebaa  •  19 August 2010, 11:40

Asa se intampla mereu, cand vine un antrenor nou la FC becali, e cel mai bun din lume, cand pleaca, e cel mai prost, mai ales daca are curajul sa il infrunte pe cioban. Janos va fi bun de joc abia in a doua parte a campionatului.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează
Close