FOTBAL  »  Superliga  »  LIGA 1

Premii sub lacăt » UEFA a blocat premierea a 23 de echipe printre care şi Dinamo, Rapid şi Vaslui

Dinamo a fost eliminată de Metalist în drumul spre grupele EL.
Dinamo a fost eliminată de Metalist în drumul spre grupele EL.

Articol de - Publicat miercuri, 12 septembrie 2012 00:00 / Actualizat marti, 11 septembrie 2012 20:20

Veste proastă primită de 3 dintre cele 5 echipe care au participat în cupele europene în această vară.

Dinamo, Rapid şi Vaslui nu vor primi primele pentru meciurile disputate în preliminariile Ligii Campionilor şi Europa League. Motivul? Cele 3 formaţii aveau datorii către angajaţi şi autorităţi la 30 iunie, atunci cînd au trimis raportul către UEFA. Din acest motiv, ele şi alte 20 de echipe din Europa, printre ele aflîndu-se şi Atletico Madrid, Fenerbahce, Malaga şi Sporting Lisabona, nu au primit banii din partea forului european.

Dinamo şi Rapid au confirmat datoriile prin vocile lui Ionuţ Negoiţă, noul acţionar din Ştefan cel Mare, respectiv Ion Taban, preşedintele Consiliului de Administraţie al formaţiei din Grant. Adrian Porumboiu susţine însă că nu mai există nici o restanţă financiară în Moldova şi chiar a trimis mai multe documente către site-ul gsp.ro care atestă plăţile.

Vaslui şi Rapid trebuiau să primească 200.000 de euro din partea UEFA pentru cele două tururi pe care le-au disputat, în timp ce Dinamo cu 100.000 mai puţin, roş-albii evoluînd doar cu Metalist Harkov în Europa. Totuşi, echipele pot încasa primele dacă arată că nu mai au datorii pînă la 30 septembrie.

"Am crezut că la UEFA sînt oameni serioşi, m-am înşelat. Datele oferite de ei sînt pînă la 30 iunie, dar conform normelor din România, trebuia să plătim pînă pe 5 iulie, ceea ce am şi făcut. Nu s-au sinchisit să updateze situaţia noastră" (Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui)

"Nu va fi nici o problemă, pînă la 30 de septembrie nu vor mai exista datorii. UEFA a cerut situaţia la 30 iunie şi noi am fost corecţi, am arătat exact ce probleme erau, dar pînă la finalul lunii vom ajunge la 0 cu datoriile" (Ion Taban, preşedinte CA Rapid)

"Necalificarea în grupele Europa League este o problemă mult mai mare decît îngheţarea primelor. Există deja un plan de achitare a datoriilor pe care le avem şi va fi respectat" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (4)
statham_j
statham_j  •  12 Septembrie 2012, 10:22

nuuuu, minciuna...articol inventat de presa care vrea destabilizarea lui Dinamo.....aici e mana CFR-ului si a Stelei.....nu asta-i placa?

rapidistul85
rapidistul85  •  12 Septembrie 2012, 09:11

Si cam ce bani au de luat Dinamo si Rapid? cate 50.000 euro ?:))

tb73
tb73  •  12 Septembrie 2012, 06:25

Porumbacu asta pana nu si-o ia si de la Uefa nu se lasa... El crede ca vorbeste cu de-alde mitica sau nea sandu?!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează