FOTBAL  »  Superliga  »  GRANZII VOR SĂ SE JOACE PANDURII-OŢELUL

Pressing la Dragomir » LPF caută o soluţie pentru reprogramarea meciului Pandurii - Oţelul!

Articol de GSP - Publicat miercuri, 02 martie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 02 martie 2011 17:45

UPDATE // Dacă Marius Stan afirmă că nu i se pare normal ca meciul să se mai dispute dacă a fost decis la masa verde, jucătorii Oţelului spun că ei sînt pregătiţi în orice moment să joace şi să bată Pandurii pe teren. "Să se reprogrameze! Eu şi colegii mei nu avem nimic împotrivă să intrăm pe teren şi să vedem care este mai bun. Regulamentar, domnul preşedinte Stan are dreptate, dar apoi ar zice lumea despre noi că ne ascundem în spatele regulamentului. Am dovedit în tur că suntem o echipă puternică", a afirmat internaţionalul Silviu Ilie.

UPDATE // Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu se declară revoltat de posibilitatea disputării întîlnirii Pandurii-Oţelul. "Dacă ia acesată decizie, LPF ar provoca o degringoladă imensă în fotbalul românesc. Nu este nici legal, nici măcar moral să se joace", a afirmat Mititelu. Pe de altă parte, olteanul a declarat că nu vede nicio problemă dacă se adevereşte că Gigi Becali a fost cel care a plătit în locul Pandurilor. "Într-o economie de piaţă, e normal ca o societate să ajute o altă societate. Şi merg mai departe şi spun că nu văd niciun pericol la meciul direct dintre Pandurii şi Steaua. Va fi o partidă corectă. Dacă se doreşte un aranjament, se poate face şi altfel decît în acest mod", a mai spus Mititelu la la sportro.

UPDATE // Gigi Becali, patronul unuia dintre cluburile direct interesate ca Pandurii-Oţelul să se dispute totuşi, este convins că acest lucru se va întîmpla. "Dacă Pandurii joacă meciul cu Dinamo, atunci o să fie reprogramată şi partida Pandurii-Oţelul, vă sigur eu de acest lucru", a declarat stelistul la Contraatac, la GSP TV.

UPDATE // Aşa cum spunea şi secretarul general al LPF, Valentin Alexandru, în România orice este posibil. Inclusiv reprogramarea partidei Pandurii-Oţelul. Precedentul există. Anul trecut, Rapid-Poli s-a încheiat 1-0 pe teren, dar Poli a contestat dreptul de joc al lui Varga şi al lui Bălan. Chiar dacă, regulamentar, singura continuare era decizia comisiilor Ligii, Dragomir a spus că va gasi o portiţă ca meciul să se rejoace, numai că ambele cluburi trebuie să fie de acord. George Copos a refuzat însă, iar Rapid a pierdut cu 0-3 la masa verde.

UPDATE // Marius Stan a comentat posibilitatea ca partida cu Pandurii să se dispute. "Este dreptul gorjenilor să încerce reprogramarea întîlnirii. Eu nu aş fi de acord, mai ales că nici nu vad vreo variantă regulamentară pentru aşa ceva. Nici nu ar fi date disponibile, iar nouă ne-ar crea un mare dezavantaj", a afirmat preşedintele Oţelului.

Încheierea litigiului Dinamo - Pandurii şi, în consecinţă, programarea meciului direct dintre cele două echipe echivalează cu declanşarea unei alte dispute. Toate contracandidatele Oţelului fac presiuni mari la LPF pentru reprogramarea partidei dintre gălăţeni şi Pandurii, cîştigată de lider la "masa verde".

Sursele gsp.ro au dezvăluit că Dragomir şi ceilalţi oficiali ai Ligii încearcă să-i împace pe granzi şi caută de zor o soluţie regulamentară pentru ca partida să se joace pînă la urmă!
"E imposibil să se mai programeze meciul Pandurii - Oţelul", a spus aseară Mitică, însă adjunctul său, Valentin Alexandru, a nuanţat în această dimineaţă: "Conform regulamentelor, acel meci rămîne pierdut de gorjeni cu 3-0. Dar în România totul este posibil, rămîne de văzut ce se va întîmpla".

Doi dintre cei mai influenţi patroni din Liga 1, Adrian Porumboiu şi Marian Iancu, au ameninţat deja că vor sesiza forurile internaţionale, suspectîndu-i pe cei de la Pandurii că au refuzat deliberat să stingă litigiul încă de săptămîna trecută, pentru a facilita victoria fără luptă a Oţelului. "Vom reclama la UEFA că acest clasament e denaturat", a zis şeful Timişoarei, completat de cel al Vasluiului: "Ce a făcut Condescu a fost o mare mizerie, un blat ordinar!".

Iar precedentul unui astfel de demers există. Chiar dacă nu exista posibilitatea regulamentară ca meciul Rapid-Poli Timişoara, 1-0 pe teren, 0-3 la masa verde, din campionatul trecut să se rejoace, Dragomir a făcut toate eforturile ca giuleştenii să fie de acrord să dispute din nou întîlnirea! Doar încăpăţînarea lui George Copos a făcut ca totul să fie decis doar de comisiile fotbalului românesc.

Clasamentul la zi în Liga 1
1 Oţelul 42
2 Poli 37
3 Vaslui 35
4. Rapid 33
5 Dinamo 32
6 Steaua 32

Meciul Dinamo - Pandurii este programat vineri seară, de la 20:30, în direct pe Antena 1, liveTEXT şi fazeVIDEO pe GSP.ro. Astăzi, pînă la ora 16:00, Dinamo nu primise confirmarea plăţii de 480.000 de euro de la Pandurii în contul lui Ilie Iordache. Termenul regulamentar este cu 48 de ore înainte de ora meciului.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (31)
nikvaslui
nikvaslui  •  03 Martie 2011, 15:09

bate otelul si daca se rejoaca meciul singura diferenta e ca sar putea sa aiba cartonase galbene ,jucatori accidentati care ar influenta jocul otelului din etapa urmatoare exact cum au patit timisoara si vaslui.

sahistul
sahistul  •  02 Martie 2011, 22:04

magarii ca la noi numai prin Africa cred ca se ami gasesc,cum sa nu moara de oftica porumbiu si iancu, cand ei saracii investesc si o echipa care prin munca si multa transpiratie a obtinut niste rezultate nici de ei asteptate,sa ia banii din CL,fiind ultimul sezon in care mai spera sasi recupereze din investitiile facute! stimati domni...cand otelul a pierdut la masa verde...cand din cauza vasluiului nemeritat in complicitate cu lpf a pierdut meciul care ii ducea in europa,atunci nu a-ti mai mers la uefa...poate uefa ne va suspenda de tot pe toate planurile...sa se termine tot circul asta...sa numai aiba dragomir 15mii de E la liga...sa nu-l mai vedem mereu pe jiji la tv,porumboiu sasi vad

p.rares
p.rares  •  02 Martie 2011, 20:52

Iar se baga brutarul asta de Mititelu.Pe el nimic si nimeni nu-l multumeste,toata lumea face ilegalitati,toata lumea vrea sa-l fure pe el. Iar brutarul este cinstea intruchipata,un om de nimic,mai bine si-ar vedea de furaciunile lui si de plata jucatorilor.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează