FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Primul antrenor al lui Costel Gâlcă îi dă un sfat noului tehnician al Stelei: ”Nu fi tăcut, cum erai ca jucător!”

Articol de - Publicat vineri, 06 iunie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 06 iunie 2014 11:56

Constantin ”Telu” Stancu, fost campion cu FC Argeş din echipa lui Dobrin, dezvăluie personalitatea noului A1 din Ghencea: e serios, muncitor, dar prea puţin comunicativ.

Costel Gâlcă va debuta în Champions League, ca antrenor la nivel de seniori! A mai antrenat doar echipa a doua a clubului Almeria, din Spania, o formaţie care conţinea în majoritate fotbalişti foarte tineri, şi "naţionala" de juniori sub 17 ani a României. Ce fel de tehnician este? Va reuşi să se impună în Ghencea?

Constantin "Telu" Stancu e printre cei care-l ştiu cel mai bine pe fostul mijlocaş al "naţionalei". A fost coleg de echipă cu Gâlcă, la FC Argeş, apoi l-a şi antrenat pe Costel. Telu Stancu a fost campion cu FC Argeş în 1979, cu o formaţie pe care o conducea pe teren Gicu Dobrin. Gâlcă i-a devenit coechipier lui Stancu spre finalul anilor '80.

"Eu eram la sfîrşitul carierei, iar Costel era foarte tînăr", îşi aminteşte Telu. Gâlcă a ajuns la Argeş deşi începuse junioratul la Progresul Bucureşti. Stancu îl descrie drept un tip foarte serios: "Deşi avea doar 16 sau 17 ani, se comporta ca un profesionist, un tip extrem de muncitor şi de docil. Ca fotbalist, alerga mult şi pasa bine. Era foarte cuminte, tăcut. Vorbea o dată pe săptămînă! Sper că acum, ca antrenor, se va schimba, va comunica mai des cu jucătorii lui".

Experienţa "subţire" pe care a dobîndit-o Gâlcă pînă în prezent nu va conta, dacă el va fi sprijinit de ceilalţi oameni din club, crede Stancu: "Eu sper să realizeze măcar cît a făcut Reghecampf la Steaua. Nu va fi uşor, fiindcă au plecat şi probabil vor mai pleca unii dintre jucători. Succesul lui Gâlcă depinde mult de investiţii, de lotul pe care-l va avea la dispoziţie".

35 de meciuri a jucat Gâlcă pentru FC Argeş şi a marcat două goluri. Cu el în echipă, piteştenii au terminat în 1990 pe locul 12, iar în anul următor pe poziţia a 8-a. Apoi a fost transferat la Steaua

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (5)
mateiserban
mateiserban  •  06 Iunie 2014, 09:39

Fi bai tolomacule nu fii

cpt.ahab
cpt.ahab  •  06 Iunie 2014, 09:35
Postat de freegigi pe 06 Iunie 2014, 09:12

Halal jurnalisti..."Nu FII tacut".Ce mai e de zis?

Ajung toti analfabetii sa batjocoreasca meseria de ziarist. Niciodata nu a fost Romania mai jos in materie de competente.

freegigi
freegigi  •  06 Iunie 2014, 09:12

Halal jurnalisti..."Nu FII tacut".Ce mai e de zis?

Vezi toate comentariile (5)
Comentează