FOTBAL  »  Superliga  »  PROTEST

EXCLUSIV Omul care vrea să-i interzică Rapidului să joace în alb-violet își explică protestul: „Se încalcă niște drepturi! Să se facă puțină ordine în țară” + și FC Argeș e contestată!

Cel de-al treilea echipament al Rapidului din acest sezon naște mari controverse / Sursă foto: Alexandra Fechete +49   FOTO
Cel de-al treilea echipament al Rapidului din acest sezon naște mari controverse / Sursă foto: Alexandra Fechete

Articol de - Publicat luni, 11 octombrie 2021 17:00 / Actualizat marti, 12 octombrie 2021 11:22

Ion Răileanu, secretarul asociației „FC Argeș 1953 VAV”, cea care a amenințat cu tribunalul clubul Rapid pentru că a folosit culorile alb-violet în acest sezon, rămâne tare pe poziții și spune că giuleștenii nu au dreptul să utilizeze combinația respectivă pe echipamentele de joc.

În plină pauză competițională, o știre suprinzătoare a captat atenția în peisajul Ligii 1. Asociația „Fotbal Club Argeș Pitești 1953 Vulturii Alb-Violeți” a reclamat la LPF faptul că Rapid nu ar avea dreptul să evolueze în Liga 1 în culorile alb-violet. 

În încercarea de a lămuri inițiativa inedită a argeșenilor, Gazeta a luat legătura cu Ion Răileanu, unul dintre semnatarii petiției. Fost secretar general la „vechiul FC Argeș”, în timpul lui Constantin Stroe, Răileanu le transmite un mesaj ferm giuleștenilor și „înțeapă” inclusiv actuală echipă a piteștenilor din Liga 1: „Ei se numesc «Campionii», nu altfel”. 

Același Ion Răileanu a contestat în 2018, la OSIM, alături de alți oameni din fosta structură, dreptul actualei echipe de a folosi marca FC Argeș, despre care spune că nu are nicio legătură cu vechiul club.

Ion Răileanu nu o vrea pe Rapid în alb-violet:„Se încalcă niște drepturi!”

Cei de la Rapid ori să nu mai continue, și nu se întâmplă nimic, ori să continue, dar să ne ceară nouă o convenție. Se încalcă niște drepturi! Treaba asta e protejată prin marcă. Dacă vom avea câștig de cauză în acest demers? Să spună legea, nu noi. De ce se supără cei de la Rapid?

N-avem nicio legătură cu FC Argeș (n.a - echipa din Liga 1), noi suntem vechiul club. S-a băgat Primăria peste noi atunci când am luat-o de la capăt din Divizia C. Să fie sănătoși, dar ei nu se numesc FC Argeș, se numesc «Campionii»! I-am contestat la OSIM, procesul încă e pe rol, poate să dureze și zeci de ani. Ei folosesc marca și sigla clubului vechi”, a declarat Ion Răileanu astăzi, pentru GSP.ro.

E bine să se facă puțină ordine și în țara asta. Ați văzut cum e afară, nu te iartă pentru o virgulă! - Ion Răileanu

Omul care vrea să-i interzică Rapidului să joace în alb-violet își explică protestul: „Se încalcă niște drepturi! Să se facă puțină ordine în țară” + și FC Argeș e contestată!
Ion Răileanu / Sursă foto: Facebook

Poli Timișoara a scăpat! 😄

Întrebat de Gazeta de ce o acțiune asemănătoare n-a fost întreprinsă și împotriva celor de Poli Timișoara, un alt club care evoluează în alb-violet, Ion Răileanu a adus aminte de o „convenție” pe care piteștenii ar fi făcut-o cu Poli în 2000, când președintele Constantin Stroe le-a cedat timișorenilor locul Daciei Pitești din liga secundă. FC Dacia Pitești, desființată în 2001, a fost precursoarea actualei CS Mioveni.

„Cu Timișoara e o altă chestiune. Când ei au fost într-o situație critică, le-am cedat locul în Divizia B, le-am oferit echipament, antrenori, jucători. A rămas ca o convenție tacită între noi și ei”.

De ce „Campionii FC Argeș”?

Pentru a avea drept de promovare în Liga 1, activitatea echipei de fotbal FC Argeș a fost preluată în 2019 de către structura de drept privat „Club Sportiv Campionii FC Argeș”. Accederea pe prima scenă n-ar fi fost permisă unui club de drept public, așa cum FC Argeș era începând cu 2017, anul în care brand-ul a revenit la viață după falimentul din „era Penescu”.

Rapid a primit „interzis” să mai joace în alb-violet: „Respectați legea!”

Asociația FC Argeș 1953 VAV, prin președintele Antonel Alin Mîrzacu și secretarul Ion Răileanu, a înaintat o notificare către Rapid, LPF și posturile de televiziune care au difuzat meciul, acuzând faptul că giuleștenii nu ar avea voie să folosească acest echipament.

Formația din Giulești a jucat în tricouri violet și șorturi albe în meciul cu UTA (2-2 pe 10 septembrie), dar și cu Sepsi (2-2, pe 2 octombrie). Asta a atras protestul argeșenilor.

Asociația respectivă susține că această combinație de culori ar fi sub protecția mărcii „Fotbal Club Argeș Pitești 1953 Vulturii Alb-Violeți”, înregistrată la OSIM.

+45 FOTO

Prin utilizarea de către echipa dvs a echipamentului în culorile alb-violet, echipa Fotbal Club Rapid 1923 S.A. se face vinovată de încălcarea dispozițiilor legii (înregistrarea mărcii conferă titularului său un drept exclusiv asupra acesteia). 

În consecință, în conformitate cu legea, începând cu data prezentei notificări, vă interzicem ca, în tot ceea ce întreprindeți dvs, să mai utilizați combinația de culori alb-violet. 

Rugăm atât clubul Rapid București, cât și organele ce au ca atribuții organizarea și televizarea unor competiții publice oficiale sau amicale, FRF, LPF, televiziuni, să pună în vedere competitorilor ca aceștia să respecte legislația în materie, înainte de a întreprinde acțiuni ce ar putea aduce prejudicii prin încălcarea legilor ce guvernează drepturile altor structuri sportive 

– notificarea trimisă de Asociația FC Argeș 1953 VAV

VIDEO Noi cadre cu noul stadion din Giulești

Citește și alte știri din Liga 1:

Între timp în Liga 1 » Rapid a primit „interzis” să mai joace în alb-violet: „Respectați legea!”

Rapid continuă seria slabă și în amicale » Înfrângere cu o rivala din Liga 1

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (29)
whiteredarad
whiteredarad  •  14 Octombrie 2021, 10:06

Raileanu , asta e cam *** , Timisoara poarta violet de dinaintea lui FC Arges si mai bine de zeci de ani. E o minciuna ca ar fi cerut permisiune de la argeseni sa poarte violet. Nu poti fi proprietarul unor...culori !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

111327407992179
Marian Fcrb  •  13 Octombrie 2021, 11:31

Va dati seama....omul a inventat aceste culori si a pus monopol! Maine un alt *** ne va spune ca detine exclusovitate pe apa de baut....!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

balderis
balderis  •  12 Octombrie 2021, 15:29
Postat de radumatei pe 12 Octombrie 2021, 11:22

Omul pare să bată un pic câmpii, dar într-un fel are dreptate - de ce să joace Rapid în alb-violet? Și, de fapt, de ce insistă echipele să poarte echipamente în alte culori decât cele consacrate? Înțeleg să schimbi echipamentul dacă seamănă prea mult cu echipamentul echipei adverse, încât să te confunde arbitrul, dar dacă ai un set de echipament vișiniu și unul alb, unde mai e riscul?

Dar și pe tine te-a luat rău aerul de când jucați în șampion liq !!!

Vezi toate comentariile (29)
Comentează