FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - RAPID

exclusiv Ionuț Rada despre duelul CFR Cluj - Rapid: „Mă aștept la un meci închis, ambele au slăbiciuni în apărare”

Ionuț Rada, în tricoul lui CFR Cluj
Ionuț Rada, în tricoul lui CFR Cluj

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 18:50 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 19:12

Fost jucător la CFR Cluj și la Rapid, fundașul Ionuț Rada (41 ani) a acceptat să prefațeze pentru GSP.ro meciul dintre cele două formații care încearcă să țină vie lupta la titlu, în condițiile în care FCSB are un avantaj destul de mare.

- Ionuț, cum vezi CFR și Rapid în acest moment în care dau semne de revenire?

- Ambele au reușit să aducă jucători care și-au făcut repede simțită prezența, fie pe tabelă, fie în joc. Să vedem, că poate să fie un entuziasm de început. M-aș bucura să meargă pe aceeași linie, însă, de multe ori, jucătorii noi depind de încrederea antrenorilor, de atmosferă. Toată lumea are așteptări mari de la ei și unii nu confirmă. Rapid și-a propus de la început să fie în primele trei, iar CFR e neașteptat de bine având în vedere ce schimbări masive a suferit lotul, dar și faptul că are și un nou antrenor. Ambele sunt oarecum în grafic. Dar uite că e o distanță mare de FCSB. Depinde ce va face diseară cu Farul, dar va fi interesant dacă CFR și Rapid reușesc să își revină. Pentru că ambele au avut fluctuații și de aceea FCSB s-a distanțat.

„Rapid a înțeles că are nevoie și de lot”

- Ți se pare că vreuna dintre CFR și Rapid a ieșit în avantaj după acest mercato?

- Da, fiindcă Rapid l-a adus pe acest Burmaz. La 22 de ani, dacă joacă la o echipă ca Rapid și va continua să marcheze așa, să joace așa, ar putea pleca pe o sumă importantă. A marcat goluri importante, decisive. E meritul celor de acolo că ușor-ușor încep să înțeleagă importanța departamentului de scouting și că trebuie să investească și acolo. Rapid a avut probleme la final de an fiindcă a avut mulți jucători ofensivi accidentați. Acum cred că au înțeles că dacă vrei să te bați la obiective mărețe, ai nevoie de un lot competitiv, nu doar de o echipă de start bună. Acum dacă s-ar accidenta un jucător, au variante să intre altul care poate face diferența.

- Și CFR l-a redescoperit pe Deac...

- Chiar m-am întâlnit prin Cluj cu el, zilele astea, și l-am felicitat. Mă bucur pentru el. Cu jucători precum Deac sau Camora, considerați de unii prea bătrâni sau că nu mai pot face față, dacă știi să lucrezi, să te conectezi cu ei, iată ce pot face. În două meciuri, Deac a dat trei assist-uri și un gol decisiv. Semn că un jucător care a făcut istorie la CFR mai poate să ajute foarte mult echipa. Pentru mine a fost surprinzător să văd că nu mai era luat în considerare.

„Avantaj important FCSB, dar nu e nimic jucat”

- Crezi că FCSB mai poate avea emoții la titlu?

- Oh, depinde de atât de multe lucruri. Uite, chiar și de meciul lor de peste puțin timp cu Farul. Nu va fi ușor. Chiar dacă sunt în formă, chiar dacă au încredere, deși le lipsește Olaru. Însă chiar dacă păstrează avansul de 11 puncte, tot nu putem spune că e deja campioană. Mai sunt multe etape în campionatul regulat. Iar din play-off începe altă competiție, asta e clar. Depinzi de accidentări, de suspendări, de alte probleme. OK, CFR și Rapid au arătat că au slăbiciuni, FCSB a avut continuitate, dar încă nu e nimic jucat.

Rapid - Oțelul, foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - Oțelul, foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - Oțelul, foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - Oțelul, foto Raed Krishan (GSP)
Rapid - Oțelul, foto Raed Krishan (GSP)
+39 FOTO

- Pe cine vezi în avantaj în CFR - Rapid?

- Greu de spus. În primul rând, pentru că ambele au probleme în apărare. Am văzut lipsuri în organizare, în momentele când se pierde mingea, am văzut greșeli. La ambele. La CFR au fost multe schimbări în defensivă. La Rapid mai puține, dar acolo cred că e vorba despre colaborarea cu cei din fața apărării, care stau prea departe unii de alții, sunt uneori greoi pe repliere. Dincolo, CFR primește surprinzător de multe goluri din faze fixe. Dar acum, într-o partidă ca aceasta, cu gândul la FCSB, cred că trebuie să ne așteptăm la un meci mai închis, în care fiecare va încerca să nu greșească. Vor să câștige ambele, dar cine pierde va fi mai greu să recupereze.

„Vor încerca să nu greșească, să riște cât mai puțin”

- Deci să ne așteptăm la un egal?

- Nu neapărat, dar știi cum e, te gândești că un punct e mai mult decât nimic, cumva rămâi acolo. Probabil vor risca cât mai puțin. Ambele au plusuri și minusuri. Și parcă amândouă nu mai știu să gestioneze momentele când sunt în avantaj, parcă se sperie. CFR are un pedigree, a câștigat titlul ani la rând. Acolo nu se pune problema să facă egal, ci ei vor doar să câștige, așa cum era pe vremuri la marile echipe bucureștene. Însă nu mai e nici acolo echipa de acum 2-3 ani, când toți gândeau așa, când mentalitatea era foarte puternică, s-au mai diluat lucrurile. Rapid e echipa care vine din urmă, care a trecut printr-o perioadă grea și trebuie să înțeleagă că e nevoie să înceapă să gândească așa. E greu de anticipat ce va fi, dar important e să iasă un meci bun.

- Crezi că echipa care pierde chiar iese din luptă?

- Nu încă, teoretic, fiindcă mai e mult de jucat. Dar va conta pentru oricare să vadă că pe lângă FCSB și o altă echipă se va departa. Crește distanța, crește și presiunea. Oricum, FCSB va fi avantajată, orice rezulat ar fi. Iar cine câștigă ar putea avea un ascendent între ele două, pentru ce urmează. De aceea este un meci extrem de important, nu doar pentru puncte, dar mai ales pentru moral. CFR joacă acasă, vrea să-și ia revanșa, Rapid are entuziasm, vrea să rămână în cursă. Să vedem...

- Dă semne de revenire și Craiova...

- Da, a câștigat o partidă grea la Sepsi, cu multe probleme, din ce am văzut. A pierdut însă prea multe puncte importante. Pe Universitatea o vedeam să aibă mai multă continuitate în acest sezon, dar uite că lor nu le-a ieșit cum se așteptau.

VIDEO Cristi Balaj: „Nu am vorbit niciodată cu Alexandru Albu sau cu Rapid”

Citește și alte știri:

Balaj, după ce Istvan Kovacs a distrus meciul dintre Sepsi și CSU Craiova: „Acolo sunt mai grave greșelile”
SEPSI - CSU CRAIOVA 1-3
Balaj, după ce Istvan Kovacs a distrus meciul dintre Sepsi și CSU Craiova: „Acolo sunt mai grave greșelile”
Gică Hagi a luat măsuri după transferul lui Aioani la Rapid » A adus portarul ochit și de Juventus: „Au sunat imediat! Nu ne puteam împotrivi”
FARUL
Gică Hagi a luat măsuri după transferul lui Aioani la Rapid » A adus portarul ochit și de Juventus: „Au sunat imediat! Nu ne puteam împotrivi”

La EURO GSP, Pițurcă a prevăzut finala Champions League și dă de pământ cu 3 „grei” ai vremurilor noastre: „Au fost PANARAME!”

„E foarte grav ce a spus Șucu!” » A „citit” ce se întâmplă la Rapid: „Vine președinte cu Șumudică antrenor!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează