FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SLOVACIA Horațiu Moldovan, așa cum nu-l cunoșteai » „Îngerul păzitor” al Rapidului și naționalei s-a destăinuit în cantonament: „Investesc din banii câștigați. Vreau siguranță”

Horațiu Moldovan
Horațiu Moldovan

Articol de - Publicat luni, 03 iulie 2023 08:55 / Actualizat luni, 03 iulie 2023 09:12

Horațiu Moldovan, 25 de ani, și-a prezentat calitățile fotbalistice în remizele cu Kosovo (0-0) și cu Elveția (2-2), după un sezon bun la Rapid. Acum, se prezintă omul Horațiu Moldovan, clujean la origini, care încearcă încă să se adapteze în Capitală și care este definiția familistului convins.

Suporterii naționalei l-au descoperit pe Horațiu Moldovan ca titular între buturile României în remizele cu Kosovo (0-0) și cu Elveția (2-2), paradele sale au fost providențiale în câteva rânduri. Primele lui prezențe în meciurile oficiale pentru tricolori, după ce mai bifase un meci, amical.

Dinamo începe săptămâna cu două transferuri! Unul i-a interzis visul lui Gigi Becali în 2022
DINAMO
Dinamo începe săptămâna cu două transferuri! Unul i-a interzis visul lui Gigi Becali în 2022

Gazeta Sporturilor vă invită să-l cunoașteți pe omul Horațiu Moldovan, cel din afara terenului, prin intermediul propriilor declarații:

Horațiu Moldovan, așa cum nu-l cunoșteai » „Îngerul păzitor” al Rapidului și naționalei s-a destăinuit

  • „Sunt un băiat liniștit, care se odihnește după antrenamente. În timpul campionatului, sunt focusat doar pe fotbal. În timpul vacanțelor, mă mai distrez, adică îmi place mult să stau cu familia, să merg în concedii cu prietenii cu care am copilărit. Și-acum am fost în vacanță cu ei. Îi apreciez și țin mult la ei. Eu am prieteni de când eram copil. Când ești în vârful muntelui, mulți sunt lângă tine, dar când te duci pe tobogan... Dar eu am prieteni care au fost lângă mine când eram la Ripensia, sunt și acum când sunt la națională”.
  • „M-am adaptat la București, chiar dacă nu e ceea ce-mi doresc eu. Bucureștiul e cam aglomerat, stresant, nebunie în trafic. Dar am fost primit bine la Rapid din primul moment, mă simt de parcă aici aș fi crescut. Aprecierea suporterilor fac și Bucureștiul mai plăcut. Nu claxonez în trafic, dar mă mai enervez, să nu întârzii la antrenament sau la vreo întâlnire”.
  • „Venind de la Cluj la București am învățat să fiu om cu oricine, să ajut cum pot pe fiecare. Ai mei mi-au dat cel mai bun sfat, să nu-mi pierd încredere niciodată în mine și să încerc să nu fac rău”.

  • „Mă dau cu mir, îmi fac semnul crucii și zic «Doamne ajută să fiu sănătos!». Sunt un băiat credincios, când am timp liber, merg duminica la biserică. Mă simt mult mai liber și împăcat după ce merg la biserică. N-am superstiții și nu merg să cer ceva de la biserică sau lui Dumnezeu, ci să mulțumesc pentru tot ceea ce-mi oferă”.
  • „Primii mei bani în fotbal i-am câștigat la un turneu al școlilor, «Campionii Clujului», am luat locul 1 și am câștigat 500 de lei. Am mers și i-am dat bunicii mele, Dumnezeu s-o ierte!, care m-a dus peste tot la fotbal, stătea după mine oriunde. Așa am simțit eu în momentul ăla”.
  • Mă sfătuiesc foarte mult cu părinții mei, din banii pe care-i câștig în fotbal mă gândesc să-i investesc ca să am o anumită siguranță. Majoritatea în imobiliare. La astea se gândește orice fotbalist”.
  • „Am un tatuaj, pe brațul stâng, în care e reprezentată familia mea, mama, fratele, tata, surioara mea, iar deasupra un ochi, eu îi veghez pe ei”.
  • „Sunt foarte conectat cu familia mea. Dacă nu vorbim zilnic, înseamnă că s-a întâmplat ceva. Toate deciziile le iau cu ei, chiar și transferuri, prelungiri de contracte”.
  • „Transfer afară? Ca orice jucător, te gândești să faci pasul într-un campionat puternic. Vedem ce ofertă va veni. Îmi doresc să fac pasul într-un campionat mai tare, dar nu sunt disperat, mă simt bine la Rapid”.

7 echipea adunat Moldovan în carieră: CFR Cluj, Hermannstadt, Energeticianul Tg. Jiu, Ripensia, Sepsi, UTA și Rapid

Două milioane de euroeste cota portarului conform transfermarkt

Edward Iordănescu m-a felicitat, mi-a zis să merg la Rapid să-mi fac treaba ca și până acum. Mi-a spus că n-am avut nimic de demonstrat nimănui, că trebuie să-mi arăt valoarea.

Ascult muzică înainte de meciuri, când am timp mă mai uit la filme, seriale, mi-au plăcut "Casa de Papel" și documentarul lui McGregor, citesc și cărți, am savurat biografiile lui Djokovic, Federar și a lui Mister Adi Mutu. Îmi place să citesc ce au făcut alți sportivi pentru marea performanță, mă documentez.

Mă bucur că a promovat și Dinamo, sunt două derby-uri în plus. Dar cel mai mare meci pentru noi este cu FCSB. E mult spus antipatie, eu sunt prieten cu mulți jucători de acolo, mai ales că ne vedem la lotul național. Rivalitatea veche e între suporteri.

După meciurile naționalei, am fost o săptămână în vacanță, la mare, în Cipru, a fost suficient. Cândva, mi-aș dori o vacanță exotică, în Brazilia sau în Mexic. Am și uitat de vacanță cu antrenamentele, cu meciurile care urmează.

- Horațiu Moldovan, portar Rapid

39 de meciuria strâns Horațiu Moldovan pentru Rapid în sezonul precedent, în 12 partide menținând neatinse buturile porții sale. A încasat 45 de goluri

Horațiu Moldovan, despre echipa națională: „Suntem uniți”

Paradele lui Horațiu au contribuit decisiv la obținerea celor două puncte din Kosovo și din Elveția: „Nu pot să decid eu dacă voi fi titular în continuare la națională, asta va decide domnul Edi, domnul selecționer. Eu trebuie să joc bine pentru Rapid, să mă concentrez la ceea ce am de făcut. 

Criticile de după aceste meciuri? Sincer, nu prea am stat să citesc, am plecat în vacanță și m-am deconectat de la fotbal. Fiecare e liber să spună ceea ce crede. Important e că noi, ca grup, suntem uniți. 

Nu cred că e ușor să obții un punct în Elveția, corect? I-am simțit pe elvețieni puternici, în meci, dar speranța moare ultima, și-n fotbal. Mă bucur că a fost inspirat Vali Mihăilă și a înscris două goluri. Ar trebui să avem mai multă încredere în noi, iar în fotbalul de-acum oricine poate bate pe oricine”.

3 selecțiiare Horațiu la prima reprezentativă, plus în alte 13 meciuri a fost pe banca de rezerve

Horațiu Moldovan, Rapid: „În Giulești e foarte greu”

Și goalkeeperul resimte presiunea sezonului următor, „Rapid 100”. „Eu am prins și liga a doua, în care am prins și presiunea promovării. În primul an, nu ne-a zis nimeni nimic, în al doilea, am întrat în play-off, acum ar fi logic să ne batem la trofee. Atuul nostru? Noi, jucătorii, suntem foarte uniți și avem o galerie extraordinară. 

Când intri pe Giulești... Dacă nu ești obișnuit cu presiunea și cu gălăgia de pe Rapid, ți-e foarte greu să joci acolo. Dacă suntem inteligenți, până se obișnuiește adversarul, putem avea 1-0 sau 2-0. Poate fi o presiune constructivă, dar și un deficit pentru unii ce nu fac față”, a reacționat internaționalul. 

Tot despre Rapid: 

O singură piesă lipsă în puzzle-ul pentru titlu al lui Adrian Mutu: ce mai caută Rapid
RAPID
O singură piesă lipsă în puzzle-ul pentru titlu al lui Adrian Mutu: ce mai caută Rapid
Cum s-au mișcat noile achiziții ale Rapidului la amicalul cu Gyor » Trimisul GSP din Slovacia a analizat prestațiile transferurilor
RAPID
Cum s-au mișcat noile achiziții ale Rapidului la amicalul cu Gyor » Trimisul GSP din Slovacia a analizat prestațiile transferurilor

Cine rămâne în Superligă, cine pică în Liga 2 » CALCULE la retrogradare în timp real

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga


Comentarii (6)
Vic_5864
Vic_5864  •  04 Iulie 2023, 18:04

Ti-am mai spus si cu alte ocazii, esti un baiat excelent dar schimba-ti odata freza aia de taran, ai bani du-te undeva si rezolva odata.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

ATEUS
ATEUS  •  03 Iulie 2023, 14:22
Postat de Football365. pe 03 Iulie 2023, 11:27

Ar trebui sa te documentezi puțin, jucătorul maghiar a fost crescut de la 14 ani de RB Salzburg. Fotbalul maghiar nu are nicio treaba cu el. Dacă nu ar fi ajuns la academia lui Salzburg nu ar fi ajuns la acest nivel. Mai ușor cu marile realizări ale maghiarilor în fotbal. Ferencvaros are doar jucători străini, iar restul echipelor maghiare ies din turul 1 în cupele europene. La echipele de juniori sunt praf la fel ca și noi.

Ai gresit userul breee...ai postat gresit...rectifica-te

Football365.
Football365.  •  03 Iulie 2023, 11:27
Postat de Cotiso pe 03 Iulie 2023, 10:16

Foarte frumoase cuvinte, denota maturitate si modestie, educatie si vointa. Mai rar atatea calitati adunate la un loc intr-un om angajat intr-unul din cele mai mercantile sporturi din lume. Sa-l ajute Dumnezeu sa creasca si sa fie mare ajutor nationalei, ca avem mare nevoie de oameni valorosi si luptatori. Cu stima

Ar trebui sa te documentezi puțin, jucătorul maghiar a fost crescut de la 14 ani de RB Salzburg. Fotbalul maghiar nu are nicio treaba cu el. Dacă nu ar fi ajuns la academia lui Salzburg nu ar fi ajuns la acest nivel. Mai ușor cu marile realizări ale maghiarilor în fotbal. Ferencvaros are doar jucători străini, iar restul echipelor maghiare ies din turul 1 în cupele europene. La echipele de juniori sunt praf la fel ca și noi.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează