FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Riscă din obligaţie » Ţălnar nu are soluţii şi e nevoit să înceapă cu Alexe, Dănciulescu şi Matei în meciul cu Braşov

În tur, Dănciulescu a marcat 4 goluri în 14 meciuri, iar Alexe - 7 în 17 partide
În tur, Dănciulescu a marcat 4 goluri în 14 meciuri, iar Alexe - 7 în 17 partide

Articol de - Publicat joi, 21 februarie 2013 00:00 / Actualizat miercuri, 20 februarie 2013 20:49

Ţălnar ar fi dorit să-i menajeze pe principalii marcatori ai echipei, Alexe, Dănciulescu şi Matei, în meciul cu FC Braşov, pentru că sînt la un singur "galben" să rateze derby-ul cu Rapid. Dar n-are cu cine să-i înlocuiască.

Dinamo începe sezonul oficial de duminică seară, acasă, împotriva Braşovului, însă emoţiile au apărut deja pentru Cornel Ţălnar şi staff-ul său. Nu fiindcă ar avea probleme de efectiv, chiar şi Cosmin Matei a început antrenamentele normale, dar are trei fotbalişti, foarte importanţi, la un singur cartonaş galben de suspendare. Iar după partida cu "stegarii" urmează, duminica următoare, derby-ul cu Rapid, în Giuleşti.

Cei trei în pericol de suspendare sînt Marius Alexe, 22 de ani, Ionel Dănciulescu, 36 de ani, şi Cosmin Matei, 21 de ani. Adică primii trei marcatori ai formaţiei! Ceilalţi jucători care au punctat n-au strîns atîtea goluri cît Alexe, este vorba de Curtean, două reuşite, plus Luchin, Rus, Grigore şi Axente, fiecare cu cîte una.

"Ţînţarul" avea în plan să menţină măcar pe unu dintre cei trei în plan secund pentru jocul cu Braşovul, ca să nu rişte în perspectiva partidei cu Rapid, însă nu are pe cine să bage în loc. Alexe şi Dănciulescu sînt, în acest moment, principalele opţiuni pentru atac, iar Cristea şi Axente vor intra pe parcurs, în timp ce Matei e considerat un om foarte important pentru echipă, urmînd să conducă acţiunile ofensive din partea dreaptă. Unde ar mai fi Rus şi Strătilă, iar la nevoie Curtean, care e prima opţiune pentru postul de mijlocaş stînga.

Ce-au făcut cei trei pentru Dinamo în actualul sezon
Alexe: 7 goluri şi o pasă decisivă în 17 meciuri
Dănciulescu: 4 goluri şi o pasă decisivă în 14 meciuri
C. Matei: 4 goluri şi o pasă decisivă în 16 meciuri

ALTE ŞTIRI:

Crăciun cedează
Dinamoviştii nu au putut să achiziţioneze un fundaş stînga, aşa cum şi-a dorit Ţălnar, însă încearcă acum, înainte de reluarea campionatului, să rezolve problema lui Eugen Crăciun. Fundaşul de 26 de ani poate evolua pe ambele benzi ale apărării, dar fusese retrogradat la "satelit" pentru că nu a dorit să-şi micşoreze contractul. Ieri, Crăciun a ajuns la un acord cu conducerea, urmînd să renunţe la 25% din actualul salariu, de 3.000 de euro lunar.

Popa se laudă cu Ţucudean
Antrenorul Ionuţ Popa este cel care l-a descoperit pe George Ţucudean pe cînd pregătea UTA. Tehnicianul de 59 de ani se mîndreşte cu tricourile fotbalistului de 21 de ani: "Am o colecţie cu tricourile lui George, îl am şi pe cel de la Standard. Mă mîndresc cu acest băiat pentru că-i un copil deosebit. E un jucător pe care eu l-am lansat la UTA şi care va juca bine şi la Standard. Se gîndeşte doar la fotbal, cred că s-ar fi adaptat mai bine în fotbalul din Germania", a zis Popa la DolceSport.

Inbox
- Roş-albii s-au antrenat şi ieri la Săftica pentru a proteja propriul gazon, din Ştefan cel Mare.
- Înainte de meciul cu FC Braşov, azi sau mîine, în funcţie de programul personal, e prevăzută o întîlnire a lui Nicolae Badea cu jucătorii pentru a lămuri subiectul încasării unor restanţe salariale.

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (14)
stefadi
stefadi  •  22 Februarie 2013, 17:00

Nu e mare diferenta intre Brasov si Rapid, toata treaba e ca e un amarat de "derby", un derby a echipelor fara bani si fara viitor in urmatori ani

ave_biancorossi
ave_biancorossi  •  21 Februarie 2013, 08:58
Postat de samertx pe 21 Februarie 2013, 02:38

Nu-i așa și nu-i așa! Și tu știi lucrul acesta. Să fii pupat de Dinamo pe frunte, metre! Să dai în bobi și-n rune ! Hai , c-om ieși pe primul loc! :))

om iesi, am mai iesit de 18 ori, da nu si anul asta.

d_3amon
d_3amon  •  21 Februarie 2013, 08:58
Postat de florinch pe 21 Februarie 2013, 07:53

Acesti jucatori ar trebui sustinuti si incurajati neconditionat.Sunt curios cati dintre acei suporteri care-i tot injura ar accepta sa mearga la serviciu si sa nu fie platiti cu lunile,sau celor care sunt intretinuti de parinti sa nu primeasca bani de buzunar cateva luni.Va spun eu,nimeni nu ar accepta asa ceva,ar pleca de la acel serviciu,mai ales daca ar auzi ca patronii nu mai au bani. Veti spune ca nu se compara castigurile,e adevarat,dar nici cheltuielile si nici creditele nu se compara.Eu unul i-am sustinut si-i voi sustine pentru ca jucatorii (mai ales) si patronii,indiferent de nume,inseamna Dinamo. Fara ei Dinamo nu ar exista. Hai sa-i incurajam de pe stadion meci de meci.

Hai ba ne lasi cu astea, daca te-ai duce la servici sa faci act de prezenta , la un servici unde ai un salar mare de tot pt Romania, te-ar da aia afara in secunda 2. La cum joaca unii dintre ei , ar trebui sa vina cu bani de acasa, ca joaca la Dinamo. Iar alti ca rus sau munteanu ar fi dati afara rapid pentru incompetenta, ei n-au nici o treaba cu meseria pe care o practica.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează