FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

S-au pus la masa credală » Primele detalii despre situaţia financiară în care se află Dinamo

Pe timpul insolvenței, dar și un an după ieșirea din această procedură dinamoviștii nu vor putea evolua în Europa
Pe timpul insolvenței, dar și un an după ieșirea din această procedură dinamoviștii nu vor putea evolua în Europa

Articol de - Publicat miercuri, 20 august 2014 00:00 / Actualizat miercuri, 20 august 2014 01:59

Administratorul judiciar al dinamoviştilor, Andrei Cătălin Dascălu, a vorbit în premieră despre situaţia financiară a grupării.

Administratorul judiciar al clubului Dinamo, Andrei Cătălin Dascălu, a dezvăluit ieri că totalul creanţelor grupării este de 78,033 milioane de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro. Roş-albii au intrat, la începutul verii, în insolvenţă şi s-a făcut tabelul preliminar de creanţe.

Foştii acţionari nu se regăsesc în tabelul creditorilor, doar Ionuţ Negoiţă şi membrii familiei sale, acţionari la firma Ideal Rezidenţial, sînt acolo. "Ca nume, în mod direct, foştii şefi ai lui Dinamo nu sînt pe tabel, dar ca societăţi mi-e greu să spun dacă sînt sau nu", a comentat Dascălu.

Ce urmează
Creditorii sînt în jur de 50 la număr, iar 40 la sută dintre aceştia nu s-au înscris la masa credală. Administratorul judiciar a menţionat că prima Adunare Generală a creditorilor va avea loc pe 25 august. "Luni, tabelul a fost transmis spre publicare la instanţă. Care sînt paşii ce trebuie urmaţi, după adunare? Să se întocmească un tabel definitiv al creditorilor, pe 2 septembrie, apoi e termenul de procedură, pe 10 septembrie", a mai spus Dascălu.

Luna octombrie
Cînd ar putea ieşi "cîinii" din insolvenţă? "Este prematură o astfel de estimare, eu sper într-un plan de reorganizare cît mai rapid propus şi aprobat, un termen real posibil pentru un plan aprobat de creditori ar fi undeva la jumătatea lui octombrie sau la finele acelei luni", a încheiat Dascălu.

Badea ia banii de la Negoiţă
Nicolae Badea a explicat pentru Mediafax că are şi el de recuperat bani: "Datorii către mine sînt, dar nu ale societăţii Dinamo, ci ale domnului Negoiţă. Acesta e motivul pentru care nu m-am înscris la masa credală. Datoriile au fost preluate de altcineva, mai exact de domnul Negoiţă. În rest, nu mă interesează subiectul Dinamo". Datoriile către Badea depăşesc două milioane de euro.

20 de milioane de lei are societatea FC Dinamo 1948 datorie către Ministerul Finanţelor, 18 milioane de lei către firma Ideal Rezidenţial şi 14 milioane de lei către Ionuţ Negoiţă, acestea fiind cele mai mari datorii ale clubului

993.000 de lei este cuantumul restanţelor către angajaţii clubului şi către jucători

6 cluburi au solicitat intrarea în insolvenţă în ultimii doi ani, în afara lui Dinamo mai fiind în această situaţie Rapid, Gloria Bistriţa, U Cluj, Oţelul şi FC Vaslui

"Este o situaţie delicată, dar trebuie să ieşim cît mai repede şi mai curat din această stare" ( Constantin Anghelache, preşedinte Dinamo)

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (39)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 19:43
Postat de mihai231 pe 20 August 2014, 20:20

zecs, gratis, cum?...datoriile catre Badea peste 2 mil de euro....apoi...e normal ca cele 20 de milioane de lei noi, doar nu vrei sa plateasca el faptele lu Borcea???

luna octombrie.. retineti, asta e esentialul.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 19:42
Postat de zecs93 pe 20 August 2014, 20:10

Eu zik ca puteam ajunge, adica nu-i eliminam noi pe Dinamo Minsk ??? fac pariu pe ce vreti voi ca daca am fi preluat parcursul CFR-ului acum eram in grupe, va asigur de asta, in plus daca intram in grupe primeam circa 5 meleoane de la UEFA, bani buni de tot si acum numai era nevoie sa vindem tot ce e bun, asa ca nu la dus debla pe negoita, putea sa bage clubu in insolventa doar daca ne elimina vreo echipa pana in grupe dar la cum am jucat noi pana acum va asiguram eu ca ajungeam in grupe, asa mai faceam si niste puncte plus le dadeam o palma ovinelor care rad acum de noi ca stam pe bara,in plus le-am fi demonstrat ca nu ne mai elimina orice pescar !!!

iar vorbesti mult si foarte prost.

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 19:42
Postat de cobra_z pe 21 August 2014, 13:23

nu inteleg o chestie...prin hotarare judecatoreasca finala s-a stabilit ca borcea si verii becali au adus prejudiciu clubului Dinamo "nspe" milioane euro si implicit "n" milioane de euro bugetului de stat.( insusindu-si in mod fraudulos sume nedeclarate din vanzarea jucatorilor) Intrebare : de ce pacaliciul insolvent si cu bacul luat la 30 de ani nu face demersuri pt recuperarea prejudiciului , dar in schimb distruge imaginea , prezentul si viitorul unui club de fotbal bagandu-l in insolventa pt o datorie asemanatoare ?...care poate, care stie , sa-mi explice si mie ...merci

e cu totul alta poveste.

Vezi toate comentariile (39)
Comentează