FOTBAL  »  Superliga  »  PAMFLET

Să mai şi rîdem » Cum comentează lupta la titlu Gigi Becali, Dumitru Dragomir şi Cornel Dinu :D

Articol de - Publicat luni, 30 decembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 30 decembrie 2013 21:41

După un an fotbalistic 2013 cu arestări, războaie în declaraţii şi scandaluri cu arbitri, ar fi momentul să ne mai şi amuzăm.

Să ne imaginăm cum ar comenta lupta la titlu 3 dintre cele mai "plastice" personaje din fotbalul românesc, Gigi Becali, Dumitru Dragomir şi Cornel Dinu.

Gigi Becali

"Nimeni în Ţara Românească nu se poate bate cu Becali! Auzi! Să ia Niculae şi Vameşu' titlul şi Becali pe locul doi?!

Bine, mă! Ia Petrolul campionatul. Îl ia ăsta, cum îl cheamă...Capră! Hehehehe...Hai, mă, ce naiba, cum să-l bată Capră pe Becali? Hehehehe, îmi dau şi lacrimile de rîs. Auzi! Capră...

Păi, stai, că din retur îşi revine Chipciu. Ăsta e rachetă! E rachetă, ascultă ce-ţi spun eu! Ce, se compară cu Mutu? Ce motivaţie să mai aibă Mutu? El e tralala...Păi dacă era bun Mutu, nu-l aduceam eu la Steaua? Se roagă de Luţu de doi ani…

O să mai aduc şi jucători, dar să-i văd eu, că dacă nu-i văd eu... Nu se iau jucători pînă nu-i vede Gigi Becali. Nu mai stă Becali, ca în tur, să tremure cu Lihnitu' şi cu Mediaşu'. Fac echipă puternică şi te năucesc, ca la abator. Te tai cu satîrul pe butuc de nuc. Ăla e lemn tare. Mie îmi place la abator. Mie aşa îmi place, măcelărie! Steaua face măcelărie, pac, pac, pac! Asta o să vedeţi în retur!

Steaua lasă carnea macră. Toată echipa să fie formată din măcelari de valoare. La ora asta, în România nu ne poate bate nimeni! Noi doar prin Şampions Lig, pe acolo, Real, Barcelona...în rest ţacaţacaţaca, la tocană!

Hai, Doamne Ajută şi să-i mulţumim Împăratului Hristos, că el ne aduce numai bucurii. Hai pa, la revedere".

Dumitru Dragomir

"Băi fraţilor, ascultaţi aici la mine ce vă spun! Niculae ăsta de la Astra e omul dracului, ăsta vrea să-i ia titlul lui Gigi! P-asta v-o zic în premieră. Îl are şi pe Vamă acolo, care-i om priceput... Cu ăştia nu te joci. Nu e de glumă, dacă se supără, Niculae ne cumpără pe toţi, ăsta are o avere incomensurabilă. Bine, nu se compară cu mine...Hehehehe. Eu m-am născut ţăran şi ţăran am fost toată viaţa, dar m-am învîrtit numai între oameni deştepţi şi am ajuns caz unic în lume. Păi fiţi atenţi aici! Eu am fost aşa: fotbalist, arbitru, antrenor, preşedinte de club, vicepreşedinte, preşedinte la Ligă, parlamentar. Şi dacă nu mă dădea jos Ponta de la Ligă, cine ştie ce mai ajungeam?!

Dar să revenim la lupta la titlu. Eu i-am zis lui Niculae cum poate să-i ia faţa Stelei. Eu le ştiu pe toate, că am reuşit în viaţă. Băi fraţilor, eu am fost sărac tare, eram amărît rău de tot.

Dacă Astra îi ia pe Sînmărtean şi pe ăsta de la Petrolul, cum îl cheamă, Alcenat, ăsta...Cu ăştia doi, n-o mai opreşte nimeni, nici Barcelona lui Messi, ascultaţi aici la mine ce vă spun! Dar va fi lupta dracu, o să vedeţi ce n-aţi mai văzut. Acum depinde şi cum va da Gino drepturile TV, că dacă nu-i iese, va fi foametea de pe lume! Apocalipsa! Vom fi de rîsul Europei.

Cu o singură condiţie poate pierde Steaua campionatul. E premieră ce vă spun acum. Dacă pleacă Gardoş în iarna asta, se alege praful de Steaua. Va fi atît de rău, că lui Gigi îi va fi ruşine să iasă din puşcărie chiar şi dacă l-ar graţia Băsescu, ascultaţi ce vă spun! Păi Chiricheş nu face nici 10 la sută din Gardoş! Fotbalişti precum Gardoş, Sînmărtean şi Alcenat n-au mai existat pe lume, sînt daţi dracu, ţineţi minte ce vă spun".

Cornel Dinu

"Lupta la titlu se va da în trei, ceea ce-mi aduce aminte de cuvintele pe care Noica i le spunea lui Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu şi Victor Stoichiţă la Păltiniş: "Tot ce e faptă mare începe cu treimea - matematicile eline ca şi sfinţenia".

Putem spune că Steaua, Astra şi Petrolul creează această axă în fotbalul românesc, dar să sperăm că nu vor deveni o axă a răului, aşa cum au fost Germania, Italia şi Japonia în cel de-al doilea război mondial.

Incontestabil, Steaua este favorită graţie acelor elastice pe post de branulă, dar care riscă să nu-şi mai facă efectul la frig şi în acelaşi timp este posibil să aibă o reacţie de respingere din partea organismului. Nu trebuie să scoatem din discuţie şi faptul că Steaua este purtată spre victorii de sabia blestemată a ultimelor arbitraje. Arbitrii, aceşti extratereştri îmbrăcaţi în negru, care se doresc  a fi umbre ale inchizitorilor ce iau decizii suflate.

Dar adversarii Stelei au şansa lor, atîta timp cît există un Tănase care umblă pe teren cu mina aia a lui ciudată, total absent din joc şi cu o figură ce seamănă cu cea a producătorilor de prune din Piteşti. Jocul aşazisei campioane atinge punctul culminant odată cu intrarea lui Cristea, care se mişcă pe teren mai puţin decît o făcea Bianca pe scaunul de la emisiunea lui Capatos.

Prestaţia unor astfel de jucători nu poate decît să ne amuze atingînd umorul fin al filmelor lui Buster Keaton din perioada romantică a cinematografiei.

Despre Astra nu poţi spune mare lucru. Trebuie un detectiv să depisteze ce joacă această echipă antrenată de Isăilă, un fost discipol al lui Răzvan Lucescu, cel care a distrus naţionala şi ne-a creat sentimentul că ar fi mai bine să ne cufundăm într-o tăcere a meditaţiei. De departe vedeta echipei este Găman, care nu este altceva decît o glumă de fotbalist.

Petrolul este ca o plăsmuire a imaginaţiei lui Cosmin Contra, cu jucători precum Barabusta şi Vierme, aduşi după sezonul de coridă din Spania. Venirea lui Mutu nu poate decît să întregească peisajul. El cu siguranţă se va simţi minunat în acel anturaj unde predomină limba spaniolă, grai a cărui muzicalitate îi va readuce pofta de a consuma produsul  care l-a plasat pe Pablo Escobar printre marii tîlhari ai secolului 20.

Ca o concluzie, putem spune, din păcate, că România a ajuns ţara unde Ghiţă Ciobanul ar cîştiga la pas alegerile pentru preşedinte într-o luptă cu Charles de Gaulle, Winston Churchill şi Kemal Atatürk".

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (333)
plischi
plischi  •  01 Ianuarie 2014, 08:04

chestia cu ghita a fost asa, de politica, acum discutam serios. despre cele trei pretentioase la titlu: steaua va avea greutatzi din pricina lipsei banilor. credeti ca glumesc? la astra, dimpotriva, problrma o va constitui tocmai prezenta prea multor bani, dar banul, mai ceva decat femeia, nu stie sa se cheltuie cand zace in buzunarele unuia care n-a muncit o zi sa-i obtina. despre petrolul voi fi mai retinut, am facut armata acolo, am jucat si-o tzara de fotbal la unirea, m-am ales si cu nevasta, asa ca le-as dori, dar fostul rapidist care strabate mijlocul terenului aprecum o balerina cu dribling messi-an joaca totusi alta partitura decat colegii sai, chibzuiti altfel pe langa basica.

plischi
plischi  •  01 Ianuarie 2014, 07:57

daca ghita ciobanul nu va fi deputat psd in 2016 cutzu-cutzu sa-mi spunetzi!

ortega
ortega  •  31 Decembrie 2013, 19:57

Cornul Vinu ... the best ... Ce sa faci cu Zicu ? Sa il duci la carnaval ...

Vezi toate comentariile (333)
Comentează