FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Schimbă linia defensivă » Cum arată cuplul de fundaşi centrali pregătit de Flavius Stoican

Nedelcearu, 18 ani, a jucat 96 de minute în L1 în acest sezon: 90 cu Iașiul și 6 la Rapid, cînd a fost eliminat foto RAED KRISHAN
Nedelcearu, 18 ani, a jucat 96 de minute în L1 în acest sezon: 90 cu Iașiul și 6 la Rapid, cînd a fost eliminat foto RAED KRISHAN

Articol de - Publicat marti, 21 octombrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 20 octombrie 2014 23:17

Stoican va face o nouă modificare în apărare după eşecul de la Cluj: intră Cordoş şi Nedelcearu, ies Bărboianu şi Durimel.

Flavius Stoican s-a ferit să arate pe cineva anume cu degetul după înfrîngerea, 1-2, cu CFR Cluj, însă va face modificări în primul 11 după al doilea eşec al sezonului. Antrenorul va apela din nou la o schimbare în zona centrală a apărării, în perspectiva rundei viitoare, cu Pandurii.

Astfel, titularii din Gruia, Bărboianu şi Durimel, vor dispărea din acea zonă. Reintră Cordoş, revenit după etapa de suspendare, şi Nedelcearu. Bărboianu şi Durimel au greşit amîndoi: primul a provocat penalty-ul din care ardelenii au egalat, al doilea l-a pierdut pe Guima la golul victoriei CFR-ului.

Totuşi, Bărboianu nu va dispărea din primul 11, doar că va avansa în faţa apărării, ca mijlocaş defensiv.

Ce-au făcut împreună
Cordoş a ajuns, acum, principalul fundaş central al "haitei". Este văzut drept un model şi pentru Nedelcearu, ca tînărul de 18 ani să crească lîngă el. Cei doi au mai jucat în două partide împreună.

Mai exact, 90 de minute cu CSMS Iaşi (1-0) şi 6 minute cu Rapid (3-0), întrucît Ionuţ a primit cartonaşul roşu, părăsind prematur partida. Cuplul de stoperi Cordoş - Nedelcearu reprezintă al 6-lea duo din centrul defensivei roş-albilor în acest sezon.

2 goluri în 7 meciuri a marcat Cordoş pentru "cîini" în Liga 1, avînd 6,43 media notelor din Gazetă

"Nu sînt supărat pe Bărboianu sau pe vreun alt fotbalist al nostru. Ceea ce s-a întîmplat cu CFR Cluj reprezintă o lecţie pentru fiecare dintre noi" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

"Nedelcearu este un tînăr de viitor, îmi place mult. Văzîndu-l cum se antrenează, sînt sigur că va creşte în perioada ce va urma. Are calitate" (Andrei Cordoş, fundaş Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Să batem Steaua!"
Dinamoviştii au demarat acţiunea de a vinde cele 8.500 de bilete pentru propriii fani în vederea Derby-ului de România, de pe 31 octombrie. Astfel, ieri, directorul general al roş-albilor, Ionel Dănciulescu, a vîndut el însuşi bilete suporterilor în Ştefan cel Mare. "Va fi mereu marele derby. Sînt sigur că ambele combatante se vor ridica la nivelul istoriei confruntării. Sperăm să batem Steaua de data asta. E timpul! Sîntem recunoscători ultraşilor că ne susţin necondiţionat, a venit vremea să le dăm satisfacţii", a declarat Dănciulescu. Astăzi, Florin Bratu şi Patrick Petre vor continua acţiunea.

"Sînmărtean e cel mai bun"
Dănciulescu a făcut o scurtă analiză a Stelei: "E foarte greu să învingem Steaua, dar nu imposibil! După părerea mea, Sînmărtean e cel mai în formă fotbalist din campionatul României. Steaua este formată în acest moment din jucători de valoare, cumpăraţi pe foarte mulţi bani, în mai mulţi ani şi roadele se văd". Oficialul roş-albilor va sta în cantonament cu echipa înainte de Derby: "Le mai povestesc jucătorilor din experienţele mele, încerc să-i motivez".

Măsuri speciale
Se fac pregătiri intense pentru Derby de România, cu toate că este abia săptămîna viitoare, pe 31 octombrie, pe Naţional Arena. Partida e considerată una cu grad de risc ridicat. Purtătorul de cuvînt al Jandarmeriei, Georgian Enache, a comentat: "În orice galerie, există un grup sau două puse pe scandal. Noi căutăm ca aceste tabere să nu interacţioneze, de aceea le izolăm. Există riscuri obişnuite la un Steaua - Dinamo, precum şi lucruri ce apar, pe moment, la timpul respectiv. Vom izola grupurile turbulente".

"Prefer să continuu la Dinamo"
Directorul sportiv al roş-albilor, Cristi Bobar, este pe lista oficialilor care să vină la FRF pe locul lăsat liber de Ovidiu Costeşin, ce-l va însoţi pe Piţurcă la Al Ittihad. Despre posibilitatea de a fi următorul director sportiv al primei reprezentative, Bobar a precizat: "M-ar onora situaţia în care oamenii de la Federaţie m-ar lua în calcul. Însă prefer să continuu la Dinamo. Momentan, sînt la acest club, nu mă gîndesc decît la munca mea de aici".

INBOX
- Dinamoviştii se gîndesc deja la Derby de România. Stoican a spus ieri: "Un meci cu Steaua e special, vrem să ne ridicăm la cel mai înalt nivel pentru acest duel, pentru a avea şanse să învingem. Dar pînă atunci mai avem meciuri importante, cu Pandurii, în campionat, şi-n Cupă, cu Mioveniul".
- Stoican: "Eram mulţumiţi şi cu un egal la Cluj, cu CFR. Important e să trecem peste momentele în care pierdem în campionat". Dinamo a pierdut în Gruia, 1-2, fiind al doilea eşec al sezonului, după 2-3 la Botoşani.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
georgiatl
georgiatl  •  21 Octombrie 2014, 16:46
Postat de calinescu_ pe 21 Octombrie 2014, 09:14

BARBOIANU CAPITAN LA DINAMO , O BLASTFEMIE ....!!!! LASA-I DOMNULE PE CORDOS SI DURIMEL SI NU-I MAI AMETI .....!!!!! BARBOIANU NU MERITA MAI MULT DE FUNDAS DREAPTA .....!!!! ASTA DACA FAI VA FI AVANSAT ARIPA ....!!!! DACA NU , REZERVA LUI FAI....!!! SA NU CUMVA SA-L PUI LA INCHIDERE CA IAR O COMITEM ....!!!!

Nu are cu cine juca la inchidere...ca Elton dupa ce ca joaca rar ia si cartonase si e suspendat cu Pandurii...iar cu Pandurii - periculoasa pe contraatac la meciurile afara - trebuie sa ai doi mijlocasi defensivi... si pe cine pui linga petarda de Boubacar, pe Miranda ori pe cine...pe Serban ala...ca e saracie mare numerica si de valoare acolo...da l-au adus pe Firtulescu...mare valoare si asta...

georgiatl
georgiatl  •  21 Octombrie 2014, 16:39

Durimel sa ne lase...si sa se duca...unde o vrea...

nicolas.p
nicolas.p  •  21 Octombrie 2014, 14:57

Stoicane,tu nu esti suparat pe nimeni si daca isi inscre 2 autogoluri si rateaza 3 penalty-uri...dar te intrebi vreodata cat suntem noi suporterii de suparati pe ceea ce produci tu la Dinamo?ca de produs produci,declaratii tampite si laude cat cuprinde(dupa prima etapa luai campionatul,dupa a doua probablil liga campionilor si apoi trebuie inventata o noua competitie pentru tine pe care sa o cuceresti...TREZESTETE pana nu ne retrogradezi,tu nu vezi ca nu stii ce vrei de la echipa asta?nu avem doua etape la rand aceeasi formula de joc...care joc!? o brambureala generala,la intamplare de genul da Doamne sa iasa ceva,fata prtesing,fara demarcari,o aparare varza si tu declari numai prostii...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează