FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

ANALIZĂ GSP Se vede titlul?! 5 indicii că FCSB ar putea fi campioană la finalul sezonului » Punct cu punct, cum au devenit roș-albaștrii de neclintit

Darius Olaru e decisiv la FCSB în acest sezon / FOTO: Cristi Preda +16   FOTO
Darius Olaru e decisiv la FCSB în acest sezon / FOTO: Cristi Preda

Articol de - Publicat sambata, 16 decembrie 2023 23:16 / Actualizat sambata, 16 decembrie 2023 23:51

FCSB s-a distrat cu Hermannstadt în penultima etapă din 2023, administrându-le sibienilor o incontestabilă lecție de fotbal (3-0). Cu victoria de sâmbătă, roș-albaștrii și-au asigurat primul loc la finalul anului și sunt în acest moment în pole-position pentru câștigarea titlului, obiectivul pe care Becali nu l-a mai atins din 2015.

Gazeta Sporturilor a realizat o analiză a punctelor forte care au transformat-o pe FCSB în campioana de iarnă din Liga 1. Unde au excelat fotbaliștii roș-albaștilor, cine a făcut diferența și unde a plusat FCSB față de celelalte candidate la titlu.

FCSB, în control total! Victorie fără emoție cu Hermannstadt » Cum arată clasamentul
FCSB - HERMANNSTADT 3-0
FCSB, în control total! Victorie fără emoție cu Hermannstadt » Cum arată clasamentul

Mai jos, o recapitulare în cinci puncte a motivelor pentru care bucureștenii sunt îndreptățiți să viseze că vor deveni din nou campionii României.

1. Vedetele FCSB chiar sunt „on fire”!

Darius Olaru e „arhitectul” victoriei cu Hermannstadt, a reușit o „dublă” de mare efect, dar prestațiile de clasă au fost la ordinea zilei în cazul lui în această primă parte a campionatului. 

Olaru a ajuns la cota 10 și, judecând după statistică, se află la cel mai prolific sezon din carieră.

Darius se completează de minune cu Florinel Coman - faza golului din Gruia e doar unul dintre exemple - iar împreună au marcat 17 goluri in actuala ediție, aproape jumătate din totalul de 35 al vicecampioanei.

2. Apărarea FCSB e la post

Defensiva liderului mai are momentele sale de slăbiciune, dar, per total, își achită cu brio sarcinile, indiferent de numele celor trimiși pe teren.

Senzația de panică provocată inițial de absența lui Chiricheș s-a risipit rapid, fiindcă înlocuitorii „veteranului” și-au făcut datoria, în marea majoritate a situațiilor. 

Iar cuplul Ngezana - Dawa, cristalizat între timp, nu-i nici pe departe unul care să fi dat greș până acum. Nici Haruț n-a clacat când s-a apelat la el, iar benzile chiar sunt ultima problemă a FCSB-ului. 

19 goluria primit FCSB în 20 de runde, la fel ca CFR Cluj. Sunt echipele cu cele mai puține goluri încasate

În spatele lor e Târnovanu, unul dintre cei mai valoroși goalkeeperi din Superligă.

FCSB - Hermannstadt, scor 3-0 (foto: Cristi Preda/GSP)
FCSB - Hermannstadt, scor 3-0 (foto: Cristi Preda/GSP)
FCSB - Hermannstadt, scor 3-0 (foto: Cristi Preda/GSP)
FCSB - Hermannstadt, scor 3-0 (foto: Cristi Preda/GSP)
FCSB - Hermannstadt, scor 3-0 (foto: Cristi Preda/GSP)
+12 FOTO

3. FCSB nu-și mai bate joc de puncte 

„Campionatul se câștigă cu echipele mici” e clișeul de pe urma căruia FCSB a suferit mult în precedentele sezoane, în care roș-albaștrii au pierdut cu nemiluita puncte esențiale împotriva adversarelor slab cotate. 

Nu există exemple mai bune decât campionatele pierdute din cauza egalurilor făcute în play-off cu Clinceni și Voluntari!

Deocamdată, situația pare că se află sub control pentru Coman&co. FCSB a plecat învinsă în doar trei dintre cele 20 de etape jucate până-n în acest moment, impunându-se de 12 ori și remizând în alte cinci rânduri. 

Singurele boacăne făcute de FCSB au fost cu UTA și Oțelul, în timp ce singura contracandidată care a învins-o e Rapid.

4. Și jocul rezultatelor ține cu FCSB

Poate că FCSB n-a avut cel mai convingător parcurs în campionat în ultimele săptămâni, dar absolut nimeni n-a putut s-o detroneze din fotoliul de lider. 

CFR si Craiova și-au demonstrat limitele si inconstanța, iar Rapid e în colaps, n-a mai bătut nimeni de când a câștigat derbyul-ul cu FCSB

Odată cu victoria reușită în fața Sibiului, roș-albaștrii și-au mai asigurat un lucru: Revelionul îi va prinde pe primul loc, un detaliu care poate cântări mult la anul. 

5. Se întregesc rândurile în iarnă!

De multe ori precipitat, autor al unor decizii discutabile, patronul Gigi Becali a realizat că FCSB are un culoar avantajos pentru titlu și a pornit deja campania de transferuri. 

Roș-albaștrii se vor întări pe câteva posturi cheie în iarnă, ceea ce se traduce printr-o veste grozavă pentru Charalambous&Pintilii în perspectiva etapelor rămase de jucat în 2024 și a play-off-ului. 

Becali i-a acontat pe Luis Phelipe și Baba Alhassan, iar aproape de o mutare la FCSB e și ghanezul Nana Antwi, un fundaș dreapta care joacă în Armenia, la Urartu. Mai mult ca sigur, ei nu vor fi singurii jucatori acontați în această fereastră de mercato.

Citește și alte știri despre FCSB:

„Omul-voleu” e noul golgeter al Superligii » Execuție magistrală în FCSB - Hermannstadt, precedată de un moment de rătăcire
FCSB - Hermannstadt
„Omul-voleu” e noul golgeter al Superligii » Execuție magistrală în FCSB - Hermannstadt, precedată de un moment de rătăcire
Darius Olaru, MVP în FCSB - Hermannstadt: „Oricine ar fi marcat” » Ce spun Coman și Băluță
FCSB - HERMANNSTADT 3-0
Darius Olaru, MVP în FCSB - Hermannstadt: „Oricine ar fi marcat” » Ce spun Coman și Băluță

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (28)
bunicu
bunicu  •  17 Decembrie 2023, 19:21

Ce comentariu a unui jucător care joacă mai mult culcat decât în picioare se laudă că este golgeterul echipei dar cui a dat el goluri la echipele arvonite de dl PATRON cu achiziționarea de jucători de unde are asigurat cele 3 puncte dar la Galați la Arad și Rapid sa jucat pe BUNE. Asta e valoarea Fecesebeului.În plus are și arbitrii de casă cel mai valoros BÂRSAN.

parpalache
parpalache  •  17 Decembrie 2023, 15:19

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

fan_nordjylland
fan_nordjylland  •  17 Decembrie 2023, 14:03
Postat de vivi.napoca1_ pe 17 Decembrie 2023, 11:40

A mai spus unul ,Lasati- ne sa ne pregătim de liga campionilor !

Au mai spus unii ca se vede Parisul la pauza (finala) ..iar Maccarone le-a luat vederea ...

Vezi toate comentariile (28)
Comentează