FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - STEAUA 5-1

Seara în care trupa din Ghencea a pierdut mai mult decît titlul » Pată pe istoria Stelei

Articol de - Publicat luni, 19 aprilie 2010 00:00

Desfăşurarea meciului şi mai ales scorul au dinamitat o parte din blazonul respectabil al roş-albaştrilor

Aseară, trupa lui Stoichiţă a pierdut o şansă mare în bătălia pentru cîştigarea campionatului şi a potului de 15 milioane de euro pentru Liga Campionilor. Mai mult însă, Steaua a pierdut ceva mult mai preţios. Şi-a pierdut o parte din blazonul pe care mari fotbalişti şi antrenori ai echipei l-au construit vreme de peste 60 de ani.

1. Ruşine istorică în faţa Rapidului
Poate lucrul care va durea cel mai tare în istoria de peste ani şi ani a Stelei după meciul de aseară va fi faptul că înfrîngerea e cea mai umilitoare în istoria all-time a confruntărilor directe între giuleşteni şi stelişti în campionat. Niciodată în cei 63 de ani de jocuri directe nu s-a întîmplat ca Rapid să cîştige la un asemenea scor.

2. Încă un 1-5 după 11 ani
Steaua nu mai pierduse la un scor atît de ruşinos de mai bine de 10 ani. Mai precis din vara lui 1999, cînd gruparea din Ghencea era învinsă tot cu 5-1 la Ploieşti, de către Petrolul.

3. Cea mai mare umilinţă în faţa rivalelor

Cu înfrîngerea la scor de aseară, Steaua a mai doborît un record absolut în întreaga istorie a clubului. Nu s-a întîmplat niciodată din 1947 pînă astăzi, ca Steaua să ia un singur punct în cele 4 meciuri cu rivalele Dinamo şi Rapid şi să aibă un golaveraj de minus 7 goluri, ca în acest sezon. 0-1 şi 0-2 cu Dinamo, 1-1 şi 1-5 cu Rapid sînt rezultatele din acest campionat.

4. Ruşine după 29 de ani!
Steaua nu a mai primit 4 goluri în primele 33 de minute ale unui meci de campionat din 1981, cînd a pierdut cu 5-0 la Baia Mare, pe 13 iunie. Interesant e că băimărenii erau ca şi retrogradaţi cu 3 etape înaintea finalului de sezon, iar steliştii sperau la Cupa UEFA. Pînă la urmă, Baia Mare a picat în Liga a II-a, în timp ce echipa din Ghencea a terminat pe 4 şi a ratat calificarea în Europa.
13.06.1981    FC Baia Mare - Steaua    5-0
Au marcat: Buzgău (3, 16, 33), Dragomirescu (27), L. Bălan (85)
FC Baia Mare: Feher - G. Mureşan, Borz, Koler, Hotico - L. Bălan, Tătăran (62 Lenghel), Terheş - Szepi (87 Deac), Buzgău, Dragomirescu. Antrenor: Traian Ivănescu
Steaua: A. Toma - Anghelini, Fl. Marin, Iovan, I. Gheorghe - T. Stoica, G. Balint, Isaia - M. Răducanu, Ad. Ionescu (20 Cernescu), Sertov. Antrenor: Gheorghe Constantin

DECLARAŢII PE DEZASTRU STELEI
"Buba trebuia să se spargă odată şi odată la Steaua. Au cîştigat mereu cu noroc şi tot timpul s-au păcălit crezînd că au echipă bună"
Emeric Ienei

"N-am văzut în viaţa mea o echipă în care toţi cei 4 fundaşi centrali să se desincronizeze. Am mai văzut ca doi dintre ei să se calce pe picioare, hai 3, dar toţi niciodată pînă la Steaua"
Ilie Dumitrescu

"Pentru mine, ca stelist, a fost o seară de coşmar. N-am văzut-o de multă vreme pe Steaua în aşa hal. Linie de apărare penibilă, mijloc inexistent, plus un antrenor, Stoichiţă, total neinspirat şi nişte jucători dezinteresaţi"
Anghel Iordănescu

Becali promitem reconstrucţie de la vară
După terminarea meciului, patronul Stelei a anunţat că vor avea loc mişcări importante la terminarea sezonului.
1. "Din actualul lot o să mai păstrez doar 3-4 jucători. Pe Tătăruşanu, pe Emeghara, care chiar dacă a jucat slab, băiatul e fotbalist bun. Apoi, Nicoliţă, care va fi fundaţia noii temelii a echipei, plus Kapetanos. În rest, cred că nu mai e nimic de salvat".
2. "Pe Tănase n-am cum să-l mai salvez. Să se ducă la Piteşti cu tot cu bomba lui, că şi el e tot o bombă. Ăsta nu e fotbalist"
3. "E clar că voi face curăţenie generală, că nu mai pot accepta să mă fac de rîs la infinit. Gata, s-a terminat, la vară fac curăţenie generală"
4. "Problema e că echipa e praf şi trebuie schimbat absolut tot. Cred că fără 8-10 milioane de euro nu voi putea realiza reconstrucţia Stelei, dar voi băga aceşti bani şi voi face o trupă adevărată, exact ca acea echipă de pe vremea lui Piţurcă"

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (91)
 •  19 Aprilie 2010, 22:40
Postat de pe 19 Aprilie 2010, 10:32

Si normal ca toate ziarele scriu ca steaua pierdut, pentru ca pe voi va bate astra acasa. Ati avut o tresasire de orgoliu, din cauza lu ando care e antistelist. Dupa meciul asta nu stiu daca o sa mai aveti 2 meciuri legate.

TU VORBESTI DE ASTRA,EU ITI DE SPUN DE CEAHLAUL.PE NOI ASTRA NE-A BATUT CU 1-0 IAR PE VOI CEAHLAUL CU 3-1.

 •  19 Aprilie 2010, 17:46
Postat de lupascusebi pe 19 Aprilie 2010, 09:23

si norocul are o limita pentru steaua limita a fost meciul cu rapid. la ce lot si ce antrenor avem o sa ne facem de ras in europa

poi cn a zis ca intrati in europa? :))

 •  19 Aprilie 2010, 16:16

Daca nici oierului, nici lui stoichita nu le pasa este mare deranj. A ajuns la fundul sacului cioby. Doamne ajuta! Poate a falimentat oieru' si nu mai are bani.

Vezi toate comentariile (91)
Comentează