FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Secretul lui Thomas Neubert » Laurenţiu Reghecampf explică în premieră rolul esenţial al preparatorului fizic

Neubert, 45 de ani, a lucrat în perioada 2003-2006 pentru forțele aeriene americane
Neubert, 45 de ani, a lucrat în perioada 2003-2006 pentru forțele aeriene americane

Articol de - Publicat marti, 29 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 28 aprilie 2014 23:21

Tehnicianul din Ghencea spune că "împreună cu Tommy am schimbat mentalitatea păguboasă că a doua zi după meci ajunge să alergi 30 de minute, să bei o bere, să faci o saună, după care să pleci acasă".

"Neubert e, de fapt, cheia Stelei din ultimele două sezoane". E argumentul pe care îl susţine multă lume din fotbalul românesc. Pentru prima dată de cînd a venit în Ghencea, Reghecampf a vorbit deschis despre relaţia pe care o are cu preparatorul său fizic.

"Neubert singur nu înseamnă nimic într-o echipă de fotbal. Preparatorul fizic trebuie să aibă susţinerea antrenorului şi tot ceea ce face el să fie susţinut de antrenor. Vă spun ceva, Thomas e un preparator incredibil de bun, e un prieten al jucătorilor", a spus Reghe la DolceSport.

Apoi, tehnicianul a dezvăluit care-i marele secret al lui Neubert şi care e lucrul pe care l-a schimbat din temelii în Ghencea: "Fotbaliştii Stelei îşi revin foarte repede prin metodele pe care el le aplică. E un om care a schimbat o mentalitate ce se împămîntenise aici şi care era greşită. Am reuşit să-i facem pe jucători să înţeleagă că ziua de după meci şi următoarea sînt extrem, dar extrem de importante. Nu sînt zile de relaxare în care să facă ce se făcea în România, alergare uşoară 30 de minute, o bere, saună şi, la revedere!, hai acasă. Nu, cele două zile sînt vitale în pregătirea unei echipe. Asta a schimbat Neubert, în primul rînd".

"Principalul" campioanei a explicat însă şi de ce neamţul e împiedicat în munca sa în tentativa de a trece la un nivel şi mai ridicat: "Eu primesc programul de la el pe o lună înainte. Avem însă probleme mai mereu pentru că în România, spre deosebire de ce e prin Occident, nu ştim cînd jucăm peste 3-4-5 săptămîni, din cauza televiziunilor care nu stabilesc clar meciurile. Mereu îmi zice să facem ceva ca să puteam să ştim programul pe un termen mai îndelungat, ca să stabilească antrenamentele, modul de refacere, ar fi perfect pentru noi".

10 mii de euro e salariul lunar pe care îl are Neubert la Steaua, la fel cît cîştigă şi Chipciu, golgeterul echipei în 2014

Ce preparatori a avut Steaua în ultimii 5 ani
Sezonul Nume Pe ce loc s-a clasat Steaua în Liga 1
2013-2014 Thomas Neubert, 1
2012-2013 Thomas Neubert, 1
2011-2012 Lucian Păun, Horea Codorean, 3
2010-2011 Marius Dima, Michele Bon, 5
2009-2010 Ionel Colonel, 4

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (24)
winer1
winer1  •  29 Aprilie 2014, 20:15
Postat de madskills pe 29 Aprilie 2014, 12:10

Si pe voi ce va impiedica sa beti ceiut din ala? Defapt stai, degeaba fug ospatarii mai repede daca habar nu au cu "varza"

Probabil ceiutul asta e destul de scump,ca doar nu e Fanta...., iar noi nu avem "valize" cu euroi de la Poarta Alba.. Asta e ,avantaj o.ile !

madskills
madskills  •  29 Aprilie 2014, 12:10
Postat de caminero pe 29 Aprilie 2014, 11:23

" Am reuşit să-i facem pe jucători să înţeleagă că ziua de după meci şi următoarea sînt extrem, dar extrem de importante. Nu sînt zile de relaxare în care să facă ce se făcea în România, alergare uşoară 30 de minute, o bere, saună şi, la revedere!, hai acasă" Normal, acuma au înlocuit berea cu ceiuţul fermecat. Şi fără saună, să nu fugă substanţele prea repede.

Si pe voi ce va impiedica sa beti ceiut din ala? Defapt stai, degeaba fug ospatarii mai repede daca habar nu au cu "varza"

shab
shab  •  29 Aprilie 2014, 12:02
Postat de cobra_z pe 29 Aprilie 2014, 09:52

daca celelalte echipe dupa meci s-ar antrena cum suge-reaza regheblat , ar fi lesinate complet si nu ar mai avea perioada de refacere...e o gluma facuta cu rea intentie menita atat sa bulverseze conceptia de pregatire a celorlalti preparatori cat si sa distraga atentia de la prafurile si lichidele galbene pe care le-am vazut cu totii in "pauza de hidratare"...da-o incolo de treaba...chiar asa... toti sunt prosti , numai neubert are 4 c...oaie

Nu sunt chiar toti, dar tu esti, cu siguranta.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează