FOTBAL  »  Superliga  »  ATAC

Atac la Andrei Chivulete, după Sepsi - Farul: „Să vedeți ce spun colegii lui despre el”

Andrei Chivulete // FOTO: Imago
Andrei Chivulete // FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 06 aprilie 2024 10:41 / Actualizat sambata, 06 aprilie 2024 22:44

Florin Prunea a avut un discurs dur la adresa lui Andrei Chivulete, după prestația acestuia din Sepsi – Farul 1-1.

Centralul de 37 de ani, din București, a anulat un gol al covăsnenilor în minutul 40, considerând că Oroian l-a faultat pe Cristi Ganea, însă reluările nu au arătat nicio abatere clară.

Criticat după meci de Laszlo Dioszegi și Marius Ștefănescu, Andrei Chivulete a fost luat la rost și de Florin Prunea.

Dioszegi nu a mai rezistat și a „erupt”: „Să fie suspendat 10 luni! Aproape că l-a mângâiat pe domnul Hagi”
SEPSI - FARUL
Dioszegi nu a mai rezistat și a „erupt”: „Să fie suspendat 10 luni! Aproape că l-a mângâiat pe domnul Hagi”

Florin Prunea îl critică pe Andrei Chivulete: „Nu e arbitru de Liga 1”

„Hai să vedem meciul, să vedeți ce manieră de arbitraj! Nu e vorba că a arbitrat cu tentă, ci atât știe. Atât poate. Îl știm pe Chivulete. Nu știm cine e? Vorbim de un arbitru FIFA.

Să vedeți ce spun și colegii lui despre el: «Bă, nene, ne-am săturat și noi!». Să vă uitați la delegări. El e rezerva tuturor, în Champions, Europa League și Conference League. Alții care arbitrează bine nu merg. El are vânt din spate. Are vânt din pupă. Nu e un arbitru de Liga 1”, a declarat Florin Prunea în emisiunea „DigiSport Matinal”.

În acest sezon, Chivulete a fost la centru la un meci din preliminariile Champions League, la două partide din preliminariile Conference League și la una din grupele Conference.  A mai fost rezervă la două meciuri din grupele Europa League.  Și arbitru VAR la o partidă din Europa League.

Traseul lui Andrei Chivulete

  • s-a născut în noiembrie 1986
  • a devenit arbitru în anul 2000, când avea numai 14 ani
  • a ajuns în Liga a 3-a în 2007
  • după numai un an a fost promovat în liga secundă
  • în 2010 a ajuns în Liga 1
  • în 2020, după 10 ani în Liga 1, e promovat pe lista FIFA

În luna februarie, Andrei Chivulete era arbitru VAR la FCSB – Farul 1-1 și a comis două greșeli majore (Detalii AICI). După meci, GSP publica un articol intitulat „Dovada că e omul lui Kyros Vassaras » Cum îl protejează șeful CCA pe cel care a făcut praf FCSB – Farul”.

După acele gafe, șeful CCA, Kyros Vassaras, nu l-a pedepsit pe Andrei Chivulete, ci a dat vina pe „operatorul de imagine”. Motivul? Andrei e fiul omului său de încredere din exteriorul comisiei, Florin Chivulete.

Un „central” mediocru pentru nivelul Ligii 1 în anii trecuți a devenit brusc un favorit al delegărilor și al promovării pe lista FIFA. Poziția actualului șef față de Andrei Chivulete are o explicație.

De ceva vreme, unul dintre cei mai apropiați foști arbitri pe care Vassaras i-a atras alături de el e chiar tatăl lui Andrei Chivulete, Florin Chivulete. El nu face parte din CCA și nici nu a primit o funcție oficială din partea grecului, însă e unul dintre ajutoarele de nădejde ale acestuia.

A primit ca sarcină de la Vassaras să întocmească la majoritatea meciurilor de Liga 1 un raport, pe care să îl trimită exclusiv către șeful CCA, tocmai ca acesta să aibă control pe anumite partide pe care nu le poate vedea din cauza faptului că stă mai mult plecat din țară.

Match Quiz FCSB - Universitatea Craiova

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Universitatea Craiova și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. GSP LIVE. Raul Rusescu îl contrazice pe Claudiu Keșeru: „Nu-i adevărat”

Citește mai multe știri din Superligă:

Prima reacție de la FCSB, după ce a putut să facă Louis Munteanu cu Sepsi: „Nu ai voie!”
REACȚIE
Prima reacție de la FCSB, după ce a putut să facă Louis Munteanu cu Sepsi: „Nu ai voie!”
„Rămâi și în sezonul viitor?” » Cel mai dorit antrenor din Superliga dezvăluie negocieri „la sânge”: „Nu pot să te aștept pe tine”
TRATATIVE
„Rămâi și în sezonul viitor?” » Cel mai dorit antrenor din Superliga dezvăluie negocieri „la sânge”: „Nu pot să te aștept pe tine”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (7)
andi1
andi1  •  08 Aprilie 2024, 14:32
Postat de aspida pe 06 Aprilie 2024, 13:25

Dar Fesnic, Fesnic e bine ? Dar ziaristii aia cu expresia stupida " a fost o atingere ( ?!? ) e penalty clar" sunt bine ? Cei de la VAR care si-au uitat liniile pentru offsaid sunt bine ? Au somnul lin, ii admira sotiile, copiii, parintii ???

Carul var ar trebui DEMOLAT dupa asemenea decizii!!! Trecut peste el cu buldozerul, sa nu mai ramana nimic din el!!!! Cum poti sa "vezi" 3 penalty-uri la meciul din sezonul regulat FC "regele lui peste prajit" - Voluntari castigand desigur cine trebuia. Ca un exemplu mai muuuult decat EDIFICATOR!!!?

dansy
dansy  •  06 Aprilie 2024, 18:10

Dar de arbitrul Popa de la Pitești ce ziceți? Un arbitru care abia a fost în stare să-și ia testele este mereu prezent în echipa VAR și nu intervine niciodată când este vb de contracanditate FCSB și Farul! În schimb arbitrii de genul Kovaci,Hațegan,Costescu sunt puși la centru sau la VAR în partide fără prea mare importanță!Asta tb să analizați voi dacă sunteți ziaristi adevărați.

Ioano13
Ioano13  •  06 Aprilie 2024, 14:46

Nu am mai văzut un arbitraj așa părtinitor, pe față, fără jenă. Gol valabil anulat, cartonase galbene acordate doar covasnenilor, faulturi ale Farului nesanctionate. Gica Hagi nu avea nevoie de ajutorul acestui arbitru dubios. Oricum, Farul a fost mai bună, iar scorul e mincinos. Dar arbitrul a condus lamentabil! Trebuie oprit cel puțin 6-7 etape.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează