FOTBAL  »  Superliga  »  CS UNIVERSITATEA CRAIOVA

EXCLUSIV Nici Ivan, nici Mitriță » Titularul Craiovei care a cucerit o legendă a clubului: „Foarte talentat, a ajuns la maturitate”

Laurențiu Popescu (în echipament galben) are evoluții din ce în ce mai apreciate la Craiova / Sursă foto: Imago Images
Laurențiu Popescu (în echipament galben) are evoluții din ce în ce mai apreciate la Craiova / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat vineri, 04 august 2023 20:47 / Actualizat sambata, 05 august 2023 11:12

Devenit titular incontestabil la Universitatea Craiova, goalkeeper-ul Laurențiu Popescu i-a câștigat încrederea și lui Silviu Lung, gloria oltenilor din „Craiova Maxima”. Din februarie, de când l-a înlocuit pe Arlauskis, Popescu n-a mai ieșit din poarta Craiovei, luându-i fața detașat lui David Lazar, un fost om de națională.

Ani la rândul, goalkeeper-ul originar din Filiași, în vârstă de 26 de ani, a reprezentat a doua sau chiar a treia variantă pentru buturile oltenilor. Sau, mai rău, a fost trimis de club sub formă de împrumut în ligile inferioare. A bifat aventuri la Pandurii, Poli Iași sau Brașov, însă datele problemei s-au schimbat în 2023, după ce clubul i-a făcut vânt lituanianului Arlauskis

Cum cheltuielile din Bănie s-au mai micșorat, Universitatea n-a mai optat pentru aducerea unui portar cu nume. Din contră, s-a orientat spre propria „ogradă”, acolo unde își așteptau rândul David Lazar și Laurențiu Popescu

Nici Ivan, nici Mitriță » Titularul Craiovei care a cucerit o legendă a clubului: „Foarte talentat, a ajuns la maturitate”
Laurențiu Popescu, portarul Universității Craiova / Sursă foto: Facebook

Cel de-al doilea a fost alesul, iar ultimele luni au fost excelente pentru el, cu prestații deosebit de apreciate în rândul suporterilor. Inclusiv etapa trecută, cu CFR, Popescu și-a salvat echipa de la înfrângere, acesta primind nota 7 după meci, în Gazeta de a doua zi. 

Mutare surpriză la Universitatea Craiova! Pe cine au adus oltenii
CS UNIVERSITATEA CRAIOVA
Mutare surpriză la Universitatea Craiova! Pe cine au adus oltenii

Silviu Lung, impresionat de Laurențiu Popescu

Intervievat vineri de GSP.ro, fostul mare portar Silviu Lung, 66 de ani, a lăudat decizia clubului de a-i acorda încredere lui Laurențiu Popescu.

„Pe Laurențiu eu l-am promovat, la 18 ani, la un meci cu Voluntari, în care a și apărat un penalty și am învins cu 2-0. Este un copil foarte talentat, foarte serios, care mereu vreau să fie mai bun, nu se mulțumește cu puțin. 

Iar acum are o serie de câteva meciuri foarte bune. A demonstrat perioada aceasta că e foarte constant, are reflexe foarte bune. Să nu uităm că are 26 de ani, deci a ajuns la maturitate. Și Lazar e un portar bun, dar Laurențiu a avut șansa lui și a profitat de ea”, a afirmat Silviu Lung, în dialog cu Gazeta. 

Laurențiu Popescu valorează acum 700.000 de euro

Popescu are 26 de ani, e oltean get-beget, iar în tricoul Craiovei a prins, în total, 40 de partide. Cota lui de piață a crescut considerabil pe fondul ultimelor prestații. Dacă în iarnă valora doar 100.000 de euro, acum e cotat la 700.000 de euro, conform estimărilor celor de la Transfermarkt. În sezonul trecut, a strâns 18 partide în poarta juveților, în care a încasat 17 goluri.

VIDEO Laurențiu Reghecampf și Andrei Ivan au prefațat duelul Craiovei cu Hermannstadt

Citește și alte știri despre Universitatea Craiova:

Mutare surpriză la Universitatea Craiova! Pe cine au adus oltenii

Laurențiu Reghecampf îi face „transferurile” lui Mihai Rotaru » Cum a rezolvat deja o poziție deficitară la Universitatea Craiova

EXCLUSIV Un nume mare din istoria Craiovei a dat verdictul după primul meci cu Reghecampf + îl pune la colț pe Andrei Ivan: „El e doar cu simulările și ratările”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
alex03036
alex03036  •  04 August 2023, 21:26

Limbaj de tendențios: "i-au favut vant lui Arlauskas". A fost o despărțire amiabilă. Faptul ca a fost împrumutat nu e nimic rau! Era rău sa stea pe bancă sa nu aibă meciuri oficiale. Sunteți de toată jena. Iar Silviu Lung, toată stima pt el!, normal ca îl laudă. El l-a promovat deci indirect se lauda pe sine - nu zic ca Popică nu merită sa fie evidențiat. Dar un fost portar care a promovat un alt portar, normal ca va avea o afinitate pt acel jucator. Jurnalism facut doar sa umplem inca o pagină.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează