FOTBAL  »  Superliga  »  DEŞI A FOST ANUNŢAT DE PATRON CĂ ARE CREDIT ŞI PENTRU RETUR, TEHNICIANUL ROŞ-ALBAŞTRILOR S-A SĂTURAT DE PROBLEMELE DE LA ECHIPĂ

Şoc la Steaua: Ilie Stan vrea să plece!

Ilie Stan a reușit să revitalizeze Steaua. FOTO Gabriel Tănasă
Ilie Stan a reușit să revitalizeze Steaua. FOTO Gabriel Tănasă

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 20 decembrie 2011 11:22

Antrenorul a ajuns la capătul răbdării în privinţa multor lurcuri: presiunea şi imixtiunea patronului


Gigi Becali are parte iar de situaţia cu care s-a confruntat şi astă-vară, adică e din nou pe cale să piardă un antrenor într-un moment bun al echipei. Olăroiu a plecat după finalul sezonului trecut, chiar în urma finalei Cupei României, Ilie Stan a calificat-o pe Steaua în primăvara Europa League, deşi şansele păreau infime la un moment dat, şi a avut un parcurs bun şi în Liga 1.

Ilie nici măcar nu are vreo ofertă fantastică financiar, aşa cum a fost cazul lui Oli. El doar nu mai suportă presiunea la care a fost supus în cele două luni şi jumătate ca tehnician al roş-albaştrilor.

Nu-l bagă în seamă
L-a deranjat imixtiunea lui Becali în cîteva decizii tehnice, dar şi faptul că a fost forţat în cîteva rînduri să-i ascundă echipa de start patronului, ca s-o protejeze de intervenţia acestuia. În plus, el s-a simţit lăsat pe din afară în discuţii importante pentru viitorul clubului, aşa cum au fost tratativele pentru transferuri. Nimeni din conducerea executivă nu i-a cerut părerea despre fotbaliştii care constituie ţinte în campania de achiziţii. Iar unii dintre jucători şi-au cîştigat imunitate faţă de antrenor graţie aprecierii de care se bucură din partea lui Gigi. Ultimul episod a fost legat de Mihai Costea, pe care Stan plănuia să-l scoată din lot ca să-l pedepsească pentru comportamentul pe care l-a avut la finalul jocului cu AEK Larnaca, dar patronul l-a chemat la Palat şi l-a încurajat din nou.

Şi-a găsit deja job!
Ilie intenţionează să-şi prezinte demisia şi e ţinut în loc de un singur lucru: ambiţia lui de a avea succes ca antrenor al Stelei. "Îl motivează incredibil asta, el chiar e ataşat de club şi de suporteri", povestesc apropiaţii tehnicianului. Pe de altă parte, există încă ceva care îl atrage spre demisie. El a avut deja discuţii cu diverşi impresari, care i-au propus variante în campionate din străinătate. "E un moment bun dacă vrei să pleci, fiindcă e mult mai uşor să-ţi găseşti altceva cu Steaua în CV", i s-a transmis. Aceleaşi surse au povestit şi cît de tare l-a afectat pe Stan timpul scurt pe care l-a petrecut pînă acum ca şef al roş-albaştrilor: "A ajuns să ia pastile tot mai des şi mai multe, e tot mai stresat. Simte şi el că s-a schimbat mult din cauza presiunii la care e supus".

"Ce, dacă eu i-am zis să joace cu cineva şi el l-a ales pe altul m-am supărat? Nu! Pe mine mă interesează să cîştige echipa. Pot să propun eu şi trei-patru jucători, tot antrenorul alege"
Gigi Becali, patron Steaua

30 septembrie 2011 e data la care Ilie Stan a fost numit antrenor al Stelei, în locul lui Levy, pe care Gigi îl dăduse afară în urma egalului cu AEK Larnaca, 1-1. Echipa era atunci pe locul 9 în Liga 1, cea mai proastă clasare din acest sezon

15 meciuri a fost antrenor la Steaua Ilie Stan: 10 partide în Liga 1, 4 partide în Europa League şi una în Cupa României

PRO ŞI CONTRA PLECARE!
Două evenimente importante în relaţia lui Ilie Stan cu Steaua au avut loc în ultimele zile. Unul vine să susţină ideea că antrenorul e nemulţumit şi vrea să plece, cel de-al doilea infirmă această variantă.

1. De ce n-a fost sîmbătă la Palat ca să sărbătorească?
Sîmbăta trecută, la doar două zile după marele succes cu AEK Larnaca, Ilie Stan a luat o decizie surprinzătoare. Nici el şi nici secunzii săi n-au mers la reşedinţa lui Gigi Becali din centrul Bucureştiului, acolo unde s-a sărbătorit calificarea în primăvara Europa League. "Ce să căutăm noi acolo?" a fost reacţia pe care Ilie Stan a avut-o, atunci cînd apropiaţii săi l-au chestionat pe marginea acestui subiect.

2. Şi-a făcut planuri pentru "dubla" cu Twente
Cu o zi înaintea petrecerii de la Palat, Ilie Stan îşi făcea calcule pentru "dubla" cu Twente, care va avea loc pe 16 şi 23 februarie 2012. Într-o discuţie cu şefii clubului, Ilie Stan era încîntat de faptul că prima manşă se va disputa pe teren propriu. "E excelent că jucăm acasă, că vom avea publicul şi o victorie, chiar şi cu 1-0, ar fi un avantaj imens" a fost părerea lui Ilie Stan.

Piţurcă, Hagi şi Dumitrescu n-au acceptat ordine de la Becali
Lista cu antrenorii pe care Steaua i-a avut în ultimii 8-9 ani şi care au plecat de bună voie din cauza problemelor cu care se confruntă şi Ilie Stan nu e foarte lungă. Primul care a plecat din cauza imixtiunilor lui Becali a fost Victor Piţurcă. Actualul selecţioner a plecat singur în vara lui 2004, după ce Becali l-a scos din lot pe Romeo Pădureţ. Al doilea a fost Hagi, care a cedat în septembrie 2007, la 3 luni după ce venise în Ghencea, tot din cauza ordinelor din lojă. Şi Ilie Dumitrescu a procedat la fel, el dezvăluind şi modul în care era tratat. "Gigi, eu am plecat pentru că am coloană vertebrală şi nu am acceptat să mă îndoi cînd dădeai tu ordine", i-a spus Ilie lui Becali într-o emisiune TV.

8 antrenori a avut Steaua în ultimele 17 luni: Piţurcă, Ilie Dumitrescu, Edi Iordănescu, Lăcătuş, Cîrţu, Olăroiu, Levy, Stan

La Steaua mandatele se numără în săptămîni, nu în ani
În ultimul an şi jumătate, la Steaua a avut loc o adevărată vînzoleală în privinţa antrenorilor. Cel mai longeviv a fost Lăcătuş, cu 23 de săptămîni, însă 8 dintre acestea au însemnat pauza de iarnă. Ilie Stan a reuşit să urce pe podium cu 16 săptămîni bifate.
1. Lăcătuş 23 săptămîni
2. Levy 16 săptămîni
3. I. Stan 12 săptămîni
4. V. Piţurcă 9 săptămîni
5. S. Cîrţu 8 săptămîni
6. I. Dumitrescu 7 săptămîni
7. C. Olăroiu 3 săptămîni
8. E. Iordănescu 1 săptămînă

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (74)
orbital
orbital  •  20 Decembrie 2011, 23:37

mai laso-n malachie...acum il dati afara si pe Ilie. voi sunteti nebuni? altceva nu stiti sa scrieti? Cred ca ajung la proverbul ala "Vulpea daca nu ajunge la struguri spune ca sunt acri"

braveheartro
braveheartro  •  20 Decembrie 2011, 23:29

Nu credeti ca mai bine ar pleca Beeecali? Nu iubesc steaua dar trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam ca Ilie Stan sa faca vreo branza. Iata ca a facut. Iar daca pleaca da dovada de mare caracter. Inca o dovada ca langa dictatorul beeecali nu poate trai nimeni. Sa ajungi sa ascunzi echipa de start de ochii ciobanului e dovada de profesionalism si tarie de caracter. Bravo lui.

marin2
marin2  •  20 Decembrie 2011, 22:40
Postat de robotzel pe 20 Decembrie 2011, 21:25

Oameni buni ... invatati si voi sa scrieti LARNACA? In limba romana asa se scrie. LARNAKA este il oricare alta limba dar nu in romana. Cumva capitala Romaniei este Bucharest sau Bucuresti? Sunteti chiar analfabeti?

Robotzel ramii in stadiul de robot .

Vezi toate comentariile (74)
Comentează