FOTBAL  »  Superliga  »  CORESPONDENȚĂ GSP

Sperietură pentru cele 7 echipe românești aflate în Turcia: cutremur puternic produs în această dimineață

Infografie a cutremurului de 6.6 din Cipru
Infografie a cutremurului de 6.6 din Cipru

Articol de - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 08:16 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 08:41

Echipele din Liga 1 aflate în cantonament în Turcia au tras o sperietură serioasă în această dimineață. În jurul orei 03:00, un cutremur cu magnitutdinea de 6.6 s-a produs în Cipru, seismul fiind resimțit puternic și în Turcia, informează reporterii GSP aflați în Antalya. 

  • Reporterul GSP Vlad Nedelea și cameramanul Cristi Roșu se află în Turcia și transmit zilnic cele mai noi informații din cantonamentele echipelor românești.

Cutremurul s-a produs în Marea Mediterană, în largul coastei de vest a Ciprului, la o adâncime de 19 km. Seismul, cu o magnitudine de 6.6, s-a simțit puternic atât în capitala Nicosia, unde mai mulți locuitori s-au speriat și au ieșit în stradă, cât și în Turcia.

„Seismul s-a simțit foarte rău aici”, a transmis jurnalistul GSP Vlad Nedelea, cel care asistă la stagiile de pregătire desfășurate în Turcia de echipele românești.

Până la această oră, nu au fost raportate victime sau pagube materiale.

Cipru, o țară cu o activitate seismică intensă, este situată în apropierea liniei de întâlnire între placa tectonică eurasiatică şi cea africană. Potrivit Libertatea, pe 9 octombrie 1996, un cutremur cu magnitudinea de 6,8 grade pe scara Richter a ucis două persoane şi a deteriorat zeci de clădiri din oraşele de coastă Paphos şi Limassol.

Jumătate din Liga 1 e în Antalya

Șapte din 16 echipe de Liga 1 au ales să-și desfășoare stagiul de pregătire din iarnă în Antalya. 

Turcia este destinația preferată de români în această iarnă pentru cantonamentul dinaintea celei de-a doua părți a campionatului. Nu mai puțin de șapte cluburi au ales Antalya ca destinație, deși au fost ani buni în care cluburile își împărțeau preferințele cu Spania, Marbella sau Oliva Nova. 

Doar CFR a ales peninsula iberică, Voluntari, Rapid, Gaz Metan, CS Universitatea, Chindia, UTA și FC Botoșani preferând Turcia, o variantă mai rapidă și clar mai ieftină. Rapid, Chindia și Gaz Metan au preferat Lara, în timp ce Universitatea Craiova, Botoșani, Voluntari și UTA stau în Belek.

Citește și alte știri din Liga 1: 

Interviu cu Andrei Ivan: „Nu suport Dinamo! Am fost în probe și mi-au zis că nu-s bun! Acum îi taxez mereu! Karma!”

Marius Croitoru, „meci” cu jurnaliștii la amicalul din Turcia » Botoșani, doar egal cu o echipă de liga a 3-a

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (1)
192486884818821
Mihnea Ilie  •  11 Ianuarie 2022, 10:45

Ce bine de Dinamuletzu ca sta acasă... Sic!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează