FOTBAL  »  Superliga  »  INTER - STEAUA 0-2

Steaua a ratat podiumul, dar merge în play-off-ul Europa League » Firimituri

Bogdan Stancu, Stancu, Steaua
Bogdan Stancu, Stancu, Steaua

Articol de - Publicat duminica, 23 mai 2010 00:00

Steaua a cîştigat spectaculos la Piteşti şi chiar dacă a ratat podiumul, va merge direct în play-off-ul din Europa League. Victoria de ieri le garantează steliştilor o vacanţă mai lungă. Vezi rezumatul partidei Internaţional Curtea de Argeş - Steaua Bucureşti 0-2! (video)

Resemnarea e, probabil, cea mai cruntă boală în fotbal. A simţit-o Steaua pe propria piele ieri, cînd a intrat pe teren ştiind deja că locurile de Champions League sînt deja pierdute. Într-o atmosferă de vacanţă, Steaua şi Curtea de Argeş au făcut un prim sfert de oră de antrenament, cu pase la adversar şi preluări stîngace, "MVP" fiind columbianul Toja.

Meciul l-a trezit Stancu, care a marcat superb dintr-o lovitură liberă. La 0-1, gazdele au ieşit la joc şi pasele parcă teleghidate ale trupei lui Badea au pus de multe ori în dificultate defensiva lui Stoichiţă, care din minutul 20 a avut în centrul ei un cuplu "celebru" Parpas-Baciu. Şi pentru că Stancu (26) n-a vrut să facă 0-2 la o mare ocazie, gazdele au venit apoi tăvălug peste poarta Stelei.

27 de ani trecuseră de cînd Steaua bifase două sezoane consecutive în afara podiumului Ligii I, aşa cum s-a întîmplat acum: locul 6 anul trecut, locul 4 acum. În 1982, Steaua a terminat pe 6, iar în '83 pe poziţia a 5-a

Tătăruşanu în formă mare
Apostu însă a ratat ţinta cu două şuturi (23, 35), iar "capul" lui Daniel Stan a fost scos de sub bară de Tătăruşanu (39). Steaua a scăpat cu faţa curată şi la şutul lui Apostu, însă bara a jucat rolul Zeiţei Fortuna (44). După pauză a ieşit soarele în Trivale. Pentru Steaua. Care a făcut repede 2-0 la o conlucrare perfectă Arman Karamian-Surdu (50). Apoi s-a jucat fotbal de plăcere. Fără prea multă tactică, dar cu multe realizări tehnice. Tătăruşanu a scos din nou senzaţional din bocancul lui Voiculeţ, în timp ce jocul ofensiv al Stelei a fost plin de floricele şi de spectacol, însă Surdu, Stancu şi Tănase s-au jucat cu ocaziile. Tătăruşanu a mai ieşit o dată în evidenţă cînd a parat penalty-ul executat de Stoianoff (76) şi a oferit Stelei un final de meci liniştit.

35 de meciuri a bifat Stoichiţă pe banca Stelei în actualul mandat, care a durat 8 luni şi în care a reuşit 16 victorii

Din păcate, pentru Stoichiţă şi a lui echipă, mult prea tîrziu într-un sezon ratat complet. "Lippi" îşi încheie mandatul la Steaua cu o victorie obţinută cu capul, dar pleacă pe uşa din dos după un campionat în care 3 echipe de provincie termină în faţa roş-albaştrilor. Singura consolare e faptul că s-a salvat programul de pregătire de vară, Steaua urmînd să joace direct în play-off-ul Europa League. Mult prea puţin pentru o echipă învăţată cu titlurile în România şi cu aerul tare din Champions League.

CIFRELE SEZONULUI PENTRU STEAUA
449 de meciuri a adunat Petre Marin în Liga I cu cel de ieri. Becali a anunţat că nu-i va prelungi contractul în vară

48 de meciuri oficiale are Steaua în actualul sezon, în toate competiţiile. Lider va fi însă CFR, care va avea 49 de partide după ce va juca şi finala Cupei

7.445 de spectatori e media Stelei la meciurile de pe teren propriu, cea mai scăzută din ultimii 8 ani în Ghencea

45 de goluri a încasat Steaua în cele 48 de meciuri oficiale, cea mai mare medie în ultimii 10 ani

Tall, nici acum
Fundaşul senegalez al Stelei, Gora Tall, a avut parte de umilinţă şi la meciul de ieri. Deşi nu bifase nici un minut în tot returul, el nu a fost introdus pe Stoichiţă nici măcar atunci cînd s-a accidentat Jelev, iar pe banca de rezerve africanul era singurul stoper. "Lippi" l-a băgat pe mijlocaşul Bicfalvi şi l-a retras în defensivă pe Baciu, care începuse meciul ca mijlocaş la închidere.

Galerie anti-Becali

Aproape 300 de suporteri ai Stelei de la Bucureşti au însoţit ieri echipa în Trivale. Ei au încurajat echipa pe aproape întreaga durată a meciului, iar atunci cînd nu au făcut-o ţinta lor a fost Gigi Becali. S-a afişat şi un banner imens: "Un club curat mai presus de toate".

Jelev suspect de ruptură
În minutul 20, stoperul bulgar Jelev s-a accidentat şi, după ce a primit îngrijiri timp de două-trei minute, a fost înlocuit. A plecat direct la vestiare şchiopătînd şi va efectua săptămîna viitoare un control amănunţit pentru a afla gravitatea accidentării. El e suspect de ruptură musculară, însă speră să poată relua pregătirile o dată cu echipa, care se va reuni pe 11 iunie.

Ultimul Recurs al sezonului
În această seară, de la 20:30, pe GSP TV, Ovidiu Ioaniţoaia va modera ultima ediţie din acest campionat a Recursului etapei. În studio vor fi prezenţi Ionuţ Rada, fostul fundaş al Stelei în prezent la Al Nasr Dubai, Daniel Niculae, atacantul lui Auxerre, şi Bogdan Mara, mijlocaşul grecilor de la Iraklis Salonic. Adresează-le întrebări celor trei invitaţi pe recursul.ro şi poţi cîştiga tricouri cu formaţiile la care evoluează aceştia.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (18)
 •  24 Mai 2010, 05:15

pentru cei care sutin importanta stelei si"dinamului" in fotbalul european, doaresc sa amintesc doar una. acele echipe de dinainte de 89 nu au nimic in comun cu steaua lui jiji si dinamu lui porcea. acelea au fost echipe ce s-au ridicat prin efortul unui popor intreg. au fost echipe de partid, ale armatei si politiei, iar jucatorii de acolo au avut foarte putine optiuni de a alege, sa nu uitam ca au fost luati cu japca de la craiova, targu mures, hunedoara. oriunde aparea un jucator bu

 •  23 Mai 2010, 14:27
Postat de pe 23 Mai 2010, 08:25

Cand va vad pe astia ca nu cumpara nimeni Steaua...voi traiti in alta lume ! Pai s-a gasit cumparator pt Dinamo si Rapid si nu se gaseste pt Steaua ? Ce e asa tranzactie, voi vreti sa arati ca vai ce multe stiti voi despre asta ! Sunteti varza, daca gigi scoate echipa la vanzare in 2 saptamani e vanduta, probabil voi nu stiti cati ooameni cu bani ar fii interesati de un brand ca Steaua! Tacetiinpulamea ! Sunteti varza,nepisampevoi

Ai dreptate! Era coada la palatul ciobanului de miliardari arabi si rusi care vor sa cumpere Steaua. Acum se negociaza cu Stache si Taher care nu mai "cumpara" Rapidul si vor sa cumpere Steaua. Tu ori esti creet!n ori iti place sasugipoula. Cred ca nu esti creet!n!

 •  23 Mai 2010, 14:14

Cand nu va mai fi pomana cu locul direct in UCL(campionatul urmator va fi ultimul) va disparea interesul pt fotbal iar nivelul va scadea rau de tot.Vom ajunge probabil ca Armenia,Macedonia,Albania...

Vezi toate comentariile (18)
Comentează