FOTBAL  »  Superliga  »  GAZETA ESTE ÎN AUSTRIA ALĂTURI DE STEAUA

Steaua are iar executanţi tari de lovituri libere » Piţi a adus specialiştii

Mihai Radut, Radut, International
Mihai Radut, Radut, International

Articol de , - Publicat sambata, 26 iunie 2010 00:00

De la Mendoza şi Nicolae Dică, roş-albaştrii nu au mai fost de speriat la faze fixe, din cauza lipsei executanţilor.

Piţurcă speră să facă diferenţa în campionat graţie unora dintre cei mai buni executanţi de faze fixe din Liga I: Mihai Răduţ, Alex Păcurar şi Dorel Stoica. Toţi trei sînt redutabili şi sînt capabili să acopere majoritatea situaţiilor de gen. Dorel execută bine loviturile libere de la distanţă, în timp ce Răduţ şi Păcurar bat bine din apropiere şi sînt capabili şi să centreze, nu doar să trimită direct pe poartă.

Piţi alocă un antrenament pe zi fazei de finalizare, care include şi exersarea loviturilor libere şi a cornerelor. Exerciţiile îi au pe Răduţ, Păcurar şi Stoica în prim-plan, fiind evident că pe ei se va baza în campionatul viitor în privinţa fazelor statice. Primii doi sînt redutabili şi fiindcă au un atu extrem de important: pot lovi mingea cu ambele picioare, ceea ce înseamnă că au capacitatea de a executa din fiecare zonă a terenului.

14 goluri a dat Steaua din faze fixe în sezonul trecut, incluzînd aici lovituri libere, cornere, penalty-uri şi auturi. Rapid a marcat de 28 de ori din astfel de faze

q Răduţ, lăudat pentru tehnică
La antrenamentul de ieri, Piţurcă a pus preţ pe execuţiile jucătorilor. N-a rezistat doar să privească, ci a făcut şi el cîteva jonglerii, concurîndu-şi elevii, şi l-a remarcat pe Răduţ, care-l depăşea în virtuozitate: "Bravo, Mihăiţă, uite aşa, da!". Play-makerul adus de la Internaţional Curtea de Argeş nu se mulţumeşte niciodată doar să facă exerciţiul impus de antrenor, ci caută mereu să impresioneze cu execuţii de efect. Preia mingea pe piept, pe gît, o ridică iar. Şi cînd toţi colegii fac "duble", el face acelaşi lucru, dar lovind mingea numai cu exteriorul.

Urmează paşii lui Mourinho
După cîştigarea Ligii Campionilor cu Inter Milano, Jose Mourinho a explicat într-un interviu din Sunday Times cum a construit echipa care le-a eliminat pe Chelsea, pe Barcelona şi pe Bayern şi a cucerit trofeul. Cîteva dintre principiile enunţate de portughez sînt aplicate şi de Piţurcă la Steaua, inclusiv preocuparea pentru fotbaliştii specialişti ai fazelor fixe.

Mourinho: "Nu putem face faţă fără un specialist în faze fixe, pentru că meciurile sînt strînse şi uneori ai nevoie de un jucător care să facă diferenţa"
Ce a făcut Piţurcă: i-a transferat pe Răduţ, Păcurar şi Dorel Stoica, trei executanţi de lovituri libere foarte buni, de top în Liga I.

Mourinho: "Avem nevoie de un mijlocaş capabil să ţină mingea şi să controleze majoritatea partidelor"
Ce a făcut Piţurcă: i insistat pentru Răduţ, pe care a dat 750.000 de euro, cea mai mare sumă plătită vara asta pentru un jucător. Acesta va evolua mijlocaş central ofensiv şi va avea rolul de a dicta ritmul şi stilul echipei.

Mourinho: "Nu pot juca fără doi fundaşi centrali foarte puternici"
Ce a făcut Piţurcă: i schimbat aproape toată apărarea, de unde au dispărut ezitanţii Baciu, Parpas şi Jelev, aducînd în schimb stoperi cu talie şi forţă, ca Abrudan, Martinovici, Gardoş.

Mourinho:
"Îţi trebuie un portar de siguranţă, care să nu gafeze"
Ce a făcut Piţurcă: l-a adus pe Stanca, goalkeeper care nu face erori majore, şi a renunţat la Zapata, columbianul care a comis-o de multe ori decisiv

Mourinho: "E nevoie de un atacant care marchează un gol din maximum două ocazii"
Ce a făcut Piţurcă: deocamdată, mizează tot pe cuplul Kapetanos - B. Stancu. Atacul este însă un compartiment care s-a mişcat foarte bine sezonul trecut, cei doi marcînd împreună 33 de goluri, adică 48% la sută din totalul echipei

BOOM economic într-un oraș din România » Investiție de 650 de milioane de euro: fabrica de anvelope se mută din Rusia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (9)
black3388
black3388  •  26 Iunie 2010, 20:57

respect andriy7!!! succese echipei tale de suflet!!!

andriy7
andriy7  •  26 Iunie 2010, 20:30

Stau si citesc în fiecare zi articole si mai ales COMENTARII la aceste articole...am ajuns la concluzia că site-ul gsp e plin de utilizatori frustrati! Fiecare are ceva de comentat la adresa altuia/altora... DE CE?!?!? Esti fan Steaua, Rapid, Dinamo, Timisoara, CFR, UTA s.a.m.d....de ce nu-ti vezi de echipa ta, ci trebuie neapărat să ai ceva de obiectat la adresa rivalilor?!?!? Steaua a făcut transferuri, sunteti frustrati că n-au făcut si echipele voastre?? Care-i faza???

bogdyg85
bogdyg85  •  26 Iunie 2010, 11:11

e bine ce a facut pana acum piturca.imi place.doar ca ,zic eu,era mai bun buchta decat stanca,si apoi daca se accidenteaza radut ce se intampla?ar mai trebui un jucator de talia lui.ar mai trebui vreo 2-3 jucatori stelei.de ce s-a renuntat la moraes?e o bila neagra pentru conducerea stelei.

Vezi toate comentariile (9)
Comentează