FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua îşi ia "adio" de la Montella. Tehnicianul s-a înţeles cu echipa italiană Catania » Ficcadenti sau Costacurta

Vicenzo Montella a antrenat-o pe AS Roma în sezonul recent încheiat Foto: Reuters +2   FOTO
Vicenzo Montella a antrenat-o pe AS Roma în sezonul recent încheiat Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 06 iunie 2011 00:00 / Actualizat luni, 06 iunie 2011 12:21

UPDATE 12:00 Steaua îşi poate lua "adio" de la visul de a-l aduce pe banca tehnică, pentru viitorul sezon, pe Vincenzo Montella. Italianul de 37 de ani urmează să semneze cu formaţia Catania.

Corrieredellosport.it a anunţat înţelegerea. Pe lista clubului sicilian se mai afla Vicenzo Torrente (45 de ani). Antrenorul remarcat de Ranieri la Roma, în februarie, va semna  pînă joi contractul cu echipa italiană.

UPDATE 12:00 Steaua îşi poate lua "adio" de la visul de a-l aduce pe banca tehnică, pentru viitorul sezon, pe Vincenzo Montella. Italianul de 37 de ani urmează să semneze cu formaţia Catania.

Corrieredellosport.it a anunţat înţelegerea. Pe lista clubului sicilian se mai afla Vicenzo Torrente (45 de ani). Antrenorul remarcat de Ranieri la Roma, în februarie, va semna  pînă joi contractul cu echipa italiană.


După ce a discutat şi cu Chivu, MM îi va prezenta astăzi lui Becali soluţiile sale pentru postul de tehnician al roş-albaştrilor. Acestea sînt Montella, Costacurta şi Ficcadenti

Steaua a accelerat căutările pentru a-şi găsi cît mai repede un tehnician care să pregătească echipa în noul sezon. Cum varianta Gică Hagi are puţine şanse de reuşită, "Regele" fiind tentat mai mult de o reîntoarcere la cîrma primei reprezentative, roş-albaştrii şi-au îndreptat atenţia spre Italia.

Mihai Stoica a luat legătura cu Cristi Chivu şi i-a solicitat fotbalistului de la Inter mai multe nume de antrenori care ar fi dispuşi să vină în Ghencea. Fan al fotbalului peninsular, managerul stelist speră să aducă din Peninsulă un "allenatore" cu care să dea lovitura campionatul viitor. Chivu le-a recunoscut unor apropiaţi ai săi că a fost sunat de MM şi că va încerca să-l îndrume pe acesta pe cea mai bună pistă. Primele trei nume rostite de fundaşul lui Inter au fost Massimo Ficcadenti, Vincenzo Montella şi Alessandro Costacurta. Primii doi au antrenat anul trecut în Serie A, însă au devenit liberi, după ce şi-au terminat contractele cu Cesena, respectiv AS Roma.

Costacurta este numele cel mai surprinzător de pe lista lui Mihai Stoica. Fostul mare stoper al "Diavolului milanez" are o singură echipă pregătită în cariera sa, pe Mantova, însă de 2 ani şi jumătate a rămas fără angajament.

Au un atu comun: sînt ieftini!
Interesant e că toate cele trei nume propuse nu au pretenţii financiare exagerate, deşi e vorba de foşti fotbalişti importanţi din "Cizmă". De exemplu, Ficcadenti a fost cel mai ieftin tehnician din Serie A sezonul trecut, el avînd un salariu stagional de 300.000 de euro, sumă pe care şi conducerea din Ghencea ar putea-o oferi. Montella era remunerat la Roma cu jumătate de milion de euro pe sezon, dar fiind la început de carieră, el ar accepta chiar şi un salariu mai mic. Acum analist la Sky TV, Constacurta ar putea îmbrăca iar treningul de antrenor pe un contract de cîteva sute de mii de euro anual.


Vincenzo Montella
- este cel mai tînăr dintre cei trei antrenori propuşi de Chivu Stelei, avînd 36 de ani. A fost chiar cel mai tînăr tehnician din Italia în acest sezon
- la seniori, a pregătit o singură echipă, pe AS Roma, în acest retur de Serie A, cînd l-a înlocuit pe Ranieri
- cu el pe bancă, Roma a terminat sezonul pe poziţia a şasea şi va juca sezonul viitor în Europa League
- are o experienţă de un an şi la grupa de juniori sub 15 ani a clubului roman

Massimo Ficcadenti
- are 43 de ani şi ultima oară a antrenat-o pe Cesena, echipă pe care a salvat-o de la retrogradare
- avea un salariu anual de 300.000 de euro la Cesena, cel mai mic din Italia
- are cea mai mare experienţă dintre toţi tehnicienii propuşi de Chivu, pregătind şapte echipe din 2001 pînă în prezent. Printre ele: Piacenza, Verona, Reggina

Alessandro Costacurta
- are 45 de ani şi o singură formaţie pregătită în carieră, pe Mantova, în Serie B, în sezonul 2008-2009
- a rezistat doar cîteva meciuri pe banca Mantovei, demisionînd din cauza lipsei de rezultate
- a făcut parte din staff-ul tehnic al lui Carlo Ancelotti la AC Milan în sezonul 2007-2008
- ca fotbalist, a jucat 11 ani pentru Milan, retrăgîndu-se la vîrsta de 41 de ani. El a cîştigat nu mai puţin de 7 titluri de campion al Italiei şi 5 Ligi ale Campionilor
- are 59 de selecţii în squadra azzurra şi 1 gol marcat


"Mihai Stoica este cel care se ocupă de probleme antrenorului. El se consultă cu Chivu, sînt prieteni, vom vedea ce soluţie vom găsi!"
Gigi Becali, patron Steaua

"În trei, patru, cinci zile vom şti cine va pregăti echipa din sezonul viitor. Mai avem destul timp la dispoziţie"
Gigi Becali, patron Steaua


Şi Simeone e pe listă
Steaua nu caută doar tehnicieni italieni, ci şi oameni şcoliţi în Serie A. Printre recomandările lui Chivu pentru Mihai Stoica a apărut şi numele lui Diego Simeone. Argentinianul a pregătit-o pe Catania în returul trecut din Serie A, echipă care a terminat pe 13. Cele patru luni şi jumătate petrecute în Italia au fost prima experienţă în afara Argentinei pentru tehnicianul de 41 de ani, care pînă acum a antrenat doar echipe din ţara sa natală.

Bergodi a preferat Serie B
Un alt nume aflat pe lista roş-albaştrilor, Cristiano Bergodi, va rămîne sezonul viitor să antreneze în Italia. Fostul tehnician din Ghencea a fost sunat de conducerea stelistă, însă le-a transmis acestora că are deja un acord verbal cu Modena, pe care a pregătit-o şi campionatul trecut. "Îmi pare rău să vă anunţ, dar am discutat deja cu cei de la Modena, am făcut planuri pentru viitor şi voi rămîne aici!", le-a transmis Cristiano oficialilor din Ghencea.

Italienii îi anunţă pe Ballardini sau De Canio
Vestea că roş-albaştrii caută tehnician în Italia a ajuns şi în Peninsulă. Site-ul tuttomercato.web anunţă că Steaua ar fi interesată de Davide Ballardini şi de Luigi De Canio. Primul are 47 de ani şi ultima echipă pe care a pregătit-o a fost Genoa, cu care şi-a încheiat conturile în această vară, deşi mai avea un an de contract. Al doilea nume propus de italien este Luigi De Canio, 53 de ani, ultima dată la Lecce, cu care a evitat retrogradarea în Serie B.

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (59)
alpin
alpin  •  07 Iunie 2011, 07:34

Pe Montella l-a anuntat cineva ca Steaua nu-l mai vrea antrenor?!? Cred ca moare de necaz fostul mare atacant italian! Ce ocazie unica avea el: dupa AS Roma sa vina cioban la stana...

masacru99
masacru99  •  06 Iunie 2011, 20:58

ai probleme cu bani sau vrei sa ii faci din placere. intra pe castigabanibinisor. **** . com/

thebluestlion
thebluestlion  •  06 Iunie 2011, 14:05

Noul antrenor al Stelei va fi : Sorin Cartu!

Vezi toate comentariile (59)
Comentează