FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua primeşte sfaturi anti-Fischer » Cum să frîngi zborul aripii de vis daneze!

Articol de - Publicat marti, 22 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat marti, 22 ianuarie 2013 12:50

Per Andersen şi Thomas Frank, selecţioneri la naţionalele de juniori scandinave, avertizează: "Dacă-l laşi să se întoarcă, eşti mort! Şi e gol cînd l-ai scăpat în faţa porţii"


Viktor Fischer, puştiul de 18 ani promovat vara trecută de la juniori ce pare o tornadă pe aripa stîngă a lui Ajax, nimicind-o de unul singur pe Feyenoord (două goluri la 3-0 duminică), deja i-a speriat de moarte pe stelişti înaintea confruntării din Europa League. Mai ales că, deocamdată, roş-albaştrii n-au descoperit fundaşul dreapta care să-i reziste pe 14 şi 21 februarie.

"Ce tehnică are în regim de viteză!"
Doi selecţioneri ai echipelor de juniori daneze, care au lucrat şi îl cunosc foarte bine pe Fischer, ştiu ce pagube poate lăsa în urmă extrema pe teren, dar au şi antidotul împotriva lui.

Thomas Frank, antrenorul lui Viktor la U17, actualul tehnician al lotului U19, le-a mărturisit unor ziarişti de la Copenhaga: "Cine îl marchează trebuie să-l ţină pe piept, cu spatele la poartă, în poziţie statică, să nu-l lase să se întoarcă. Dacă stai departe de el şi îi permiţi să te atace faţă-n faţă, eşti mort, la ce tehnică are în regim de viteză!".

"Nu ajunge un singur paznic"
În acelaşi timp, Per Andersen, selecţionerul Danemarcei U19 între 1994 şi 2012, mai dă un sfat ce i-ar putea fi util lui Reghecampf: "De multe ori nu e suficient un singur paznic la Fischer. Dublaţi, triplaţi chiar marcajul! Mijlocaşul dreapta să-l ajute pe fundaş, poate şi «închizătorul». Mare atenţie! Dacă scapă în faţa porţii, e gol. Îşi păstrează calmul şi finalizează cu sînge rece".


"Fără să-l compar pe Viktor cu Messi sau Ronaldo, spun că el este exact acest tip de jucător. Un atacant mereu înfometat de goluri"
Per Andersen, selecţionerul danez U19 între 1994 şi 2012

"Cea mai mare calitate a lui Fischer e finalizarea. Orice se întîmplă, rămîne calm în faţa porţii. Şi poate face orice vrea cu mingea la picior"
Per Andersen, selecţionerul danez U19 între 1994 şi 2012

"Talentul lui Fischer străluceşte. Excelent tehnician, oferă o ultimă pasă fără cusur, dar şi un hitman al careului. În plus, munceşte enorm la antrenamente. Şi rar vezi un mare talent care să pună atîta suflet pentru echipă"
Thomas Frank, actualul selecţioner danez U19

1 milion a plătit Ajax în aprilie 2011, cînd l-a luat pe Viktor Fischer de la FC Midtjylland

11 milioane de euro este suma pe care o pregăteşte Man. United pentru transferul lui Fischer

7 goluri a marcat Fischer la Ajax în 12 meciuri de campionat şi cupă în acest sezon

2014 este anul în care îi expiră contractul lui Fischer cu Ajax; îl are impresar pe Soren Lerby

Familie de sportivi
Viktor are pe cine moşteni. Întreaga familie face sport, mai ales fotbal. Bunicul dinspre mamă, Poul Pedersen, e primul danez cu 50 selecţii la "naţionala" de fotbal, cîştigînd medalia de argint la JO 1960. Jane, mama sa, a jucat în selecţionata de badminton. Tatăl, Henrik, a reprezentat Danemarca la nivel de juniori, iar fratele Magnus e în lotul lui Ikast.

"ArenA e sigură"
După ce acoperişul stadionului s-a fisurat spre finalul meciului cu Feyenoord, Ajax îi linişteşte pe fani şi pe viitorii adversari. "Nici o clipă nu a fost o situaţie periculoasă. Sistemul armat al acoperişului împiedică bucăţile de sticlă să se rupă şi să cadă peste spectatori. Oricum, vom rezolva această problemă imediat", a anunţat Jeroen Slop, director financiar, dar şi şeful departamentului de securitate al roş-albilor.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  22 Ianuarie 2013, 13:30

E mai bun Gabriel Iancu ...

dinamo48ms
dinamo48ms  •  22 Ianuarie 2013, 13:14

Poa' sa primeasca sfaturi si de la OZN-uri, ca tot o ia la buci! Cum da de o echipa mai de Doamne-ajuta, cum se caca pe ei!

darkdark
darkdark  •  22 Ianuarie 2013, 13:05

Si Becali il coteaza pe Alexe de la Dinamo la 10 milioane ... :)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează