FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Steaua şi CFR se bat pe Yazalde! » Atacantul Bragăi este dorit şi în Ghencea, şi în Gruia

Yazalde Pinto, un atacant foarte curtat de echipele din Liga 1.
Yazalde Pinto, un atacant foarte curtat de echipele din Liga 1.

Articol de - Publicat sambata, 01 septembrie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 31 august 2012 22:02

MM îl vrea din nou pe atacantul portughez de la Braga, pentru care a mai negociat şi în trecut, dar Andone şi Mureşan sînt şi ei interesaţi.

Steaua a revenit la Yazalde, un atacant pentru care a mai tratat de cîteva ori în ultimul an. Portughezul aparţine de Braga, care l-a tot împrumutat altor cluburi, şi acum a revenit la adversara lui CFR din Liga Campionilor, unde nu are şanse să joace.

Mihai Stoica speră să-l obţină de acolo. Dar clujenii îl au şi ei pe lusitan pe lista de achiziţii care să întărească echipa pentru grupele Champions League. Şi antrenorul Andone, şi preşedintele Iuliu Mureşan şi-l doresc.

Yazalde Gomes Pinto va împlini 24 de ani pe 21 septembrie şi a marcat de 8 ori pentru Rio Ave în stagiunea trecută. E fost internaţional de tineret porughez şi evoluează de obicei în spatele unui atacant, pe profilul lui Raul Rusescu. Dar Steaua l-ar aduce ca o soluţie şi pentru postul de vîrf împins. Şi Becali, şi Reghecampf îşi doresc un atacant central mai bun decît sînt Rocha şi Nikolici.

Aseară, MM a încercat să-i convingă pe reprezentanţii fotbalistului şi pe cei ai lui Sporting Braga să-şi lase jucătorul la Bucureşti, nu la Cluj, însă CFR continuă şi ea tratativele.

Yazalde, înalt de 1,83 metri, a jucat ultimul meci oficial în mai, contra lui FC Porto, o partidă pe care Rio Ave, cu el pe teren, a pierdut-o cu 2-5. Cel mai recent gol marcat de el datează din finalul lunii aprilie, cînd a punctat împotriva celor de la Benfica, la 2-2 pe terenul lui Rio Ave.

Yazalde în ultimii 3 ani
Sezonul Echipa Meciuri/Goluri
2011-2012: Rio Ave 26/8
2010-2011: Rio Ave 28/6
2009-2010: Braga/Olhanense 17/1

13 meciuri şi două goluri a bifat Yazalde pentru echipa naţională de tineret a Portugaliei, toate în perioada octombrie 2008 - septembrie 2010

0 minute a jucat Yazalde în primele două etape din actualul campionat al Portugaliei

Situaţia altor transferuri

Teixeira află luni
Becali îl aşteaptă pe Copos ca să afle dacă îl obţine sau nu pe Filipe Teixeira. Patronul Rapidului e plecat în Statele Unite şi revine luni, cînd se vor purta discuţiile decisive pentru transferul portughezului în vîrstă de 31 de ani. Copos solicitase 500.000 de euro în schimbul mijlocaşului, Gigi propusese numai 200.000 de euro, apoi a urcat pînă la 300.000. Şeful din Grant a mai scăzut şi el din pretenţii, dar tot vrea cu 100.000 de euro peste cît ar da Becali. Mihai Stoica şi Reghecampf nu sînt încîntaţi de afacere, însă patronul continuă să insiste pentru lusitan, "fiindcă îmi place mie de el". "Ştiu că de Teixeira e interesat şi Vasluiul, deci nu e clar ce se va întîmpla cu el", a comentat MM.

Tatu vine pacient
Neclară e şi situaţia lui Leandro Tatu. Brazilianul de 30 de ani va reveni în Ghencea, dar el şi-a rupt genunchiul spre finalul campionatului precedent şi are nevoie de recuperare, probabil pînă către sfîrşitul turului. Tatu va face nişte analize medicale în momentul în care va sosi, ca să se determine exact starea sa şi timpul necesar pînă cînd va putea juca din nou. "Să vină, poate să se şi antreneze cu echipa, dar contractul pe care-l facem va intra în vigoare numai în clipa în care va fi apt de joc!", condiţionează Becali.

Li s-a propus şi un argentinian
Pe lista Stelei se află şi un atacant argentinian, David Depetris. E sub contract cu Trencin, din Slovacia, pentru care a înscris de 9 ori în 7 apariţii. Depetris, 23 de ani şi 1,85 metri înălţime, a mai fost propus şi la Dinamo, precum şi altor cluburi din Liga 1. Mihai Stoica a reacţionat ironic la DigiSport cînd a fost întrebat despre argentinian: "Depetris? Poate Demichelis, de la Malaga, dar nu cred că vrea să vină".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (61)
forza_banat_si_transilvania
forza_banat_si_transilvania  •  03 Septembrie 2012, 23:01
Postat de noelstoica pe 03 Septembrie 2012, 02:43

Esti un raci care se crede occidental.AI MARI TULBURARI DE PERSONALITATE,SI TE CONSIDERI IN MOD ERONAT DESTEPT.(In cateva cuvinte te crezi cu multiple perechi de testicule)!Sunt ardelean dar detest genul asta curvesc de oameni pe care il reprezinti!

Iar tu nu pari a fi ardelean! Familia ta a venit cu "trenul foamei" in 1945 cumva?!

cfrclujole
cfrclujole  •  03 Septembrie 2012, 22:08
Postat de nightwishh pe 01 Septembrie 2012, 18:00

Nu ma impresioneaza respectivul atacant...

Oricum nu-l da Braga.

noelstoica
noelstoica  •  03 Septembrie 2012, 02:43
Postat de forza_banat_si_transilvania pe 02 Septembrie 2012, 13:59

Ca sa sti si tu , ca vad ca esti cretin dar asta e ca voi din zona aia asa sunteti nascuti si asa o sa muriti , nu suntem toti lafel , istoria care se invata la scoala este una falsa , "desteptule" , tu esti un cuman si nu ai cum sa intelegi asta si credema ca fara Banat si Transilvania , tara asta era ca o tara din centrul Africi precum Congo! PS: Se vede ca nu ai nimic in cap si daca sti sa citesti atunci cauta sa vezi ce inseamna cuman , daca ai curajul si nu ti-e rusine de ceea ce esti!

Esti un raci care se crede occidental.AI MARI TULBURARI DE PERSONALITATE,SI TE CONSIDERI IN MOD ERONAT DESTEPT.(In cateva cuvinte te crezi cu multiple perechi de testicule)!Sunt ardelean dar detest genul asta curvesc de oameni pe care il reprezinti!

Vezi toate comentariile (61)
Comentează
Close