FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Talismanul cu numărul 10 » Cosmin Matei e îngerul lui Dinamo: de fiecare dată cînd înscrie, echipa nu mai pierde

Matei a fost aproape acum două săptămîni să semneze cu Bursaspor, dar turcii s-au reorientat spre alt fotbalist
Matei a fost aproape acum două săptămîni să semneze cu Bursaspor, dar turcii s-au reorientat spre alt fotbalist

Articol de , - Publicat marti, 19 august 2014 00:00 / Actualizat luni, 18 august 2014 23:18

Cosmin Matei a ajuns cu reuşita de la Piatra Neamţ pe locul secund în topul golgeterilor în 2014, iar de fiecare dată cînd decarul ”cîinilor” a marcat, Dinamo n-a pierdut.

Cosmin Matei preia din sarcinile ofensive ale lui Vali Lazăr. Căpitanul a iniţiat faza de la golul egalizator, pasînd către Rotariu, care a continuat pînă la decarul formaţiei, execuţie superbă, şut sub bară.

Matei a adus un punct sub Pietricica, 1-1 cu Ceahlăul, consfinţind încă o dată ceea ce spune matematica reuşitelor individuale în 2004: de fiecare dată cînd Cosmin marchează, Dinamo nu pierde! Mijlocaşul a înscris 8 goluri în acest an, iar "haita" a obţinut 6 victorii şi două remize. Jucătorul a marcat de fiecare dată un gol pe meci.

Decarul a punctat de 18 ori în Liga 1 în cariera sa, de 8 ori în 2014. Cu reuşita de duminică seară a ajuns pe locul secund în clasamentul puncherilor în acest an calendaristic. Primul este stelistul Keşeru, cu 15 goluri în 21 de meciuri. Apoi, urmează de un grup de trei jucători: Bilinski, 8 goluri în 14 partide, Matei, 8 goluri în 17 partide, şi Albin, 8 goluri în 17 meciuri.

7 este locul pasatorilor ocupat de Matei în acest an după Sînmărtean, Popa şi Chipciu, fiecare cu cîte 6 assist-uri, Teixeira şi Muşat, cîte 5, şi Keşeru, 4

500.000 de euro a ratat Cosmin drept salariu la Bursaspor, acesta ar fi fost salariul în primul sezon. În al doilea, se dubla! Iar Dinamo încasa aproape 1,5 milioane de euro, conform promisiunilor, iniţiale, ale turcilor

"Am înscris doar un gol ce-a adus un punct, atîta tot. Oricine ar fi marcat, era mai bine dacă învingeam. Bine că am revenit pe tabelă şi n-am pierdut meciul, ar fi fost grav" (Cosmin Matei, mijlocaş Dinamo)

"N-am fost niciodată disperat să plec de la Dinamo, nu sînt nici acum disperat. Mi-aş dori să am evoluţii cît mai bune ca să ajung la echipa naţională" (Cosmin Matei, mijlocaş Dinamo)

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

Se face bine pînă vineri
Dinamoviştii au revenit ieri în Capitală, iar seara, de la ora 18:00, s-au reunit la cantonament pentru primul antrenament al săptămînii. Singura problemă medicală după partida cu Ceahlăul este constituită de accidentarea lui Matei, la glezna dreaptă, acolo unde a mai avut dureri la începutul lunii iulie. Fotbalistul a ieşit lovit de către Dumitraş, a dat emoţii echipei medicale, dar se vor face eforturi ca vineri, contra Concordiei, la Chiajna, el să fie apt spre a fi titularizat. Cosmin ar putea intra de mîine în programul normal.

Bilinski refuză România
Kamil Bilinski nu ia în calcul ca vreodată să joace pentru "naţionala" României, acum că s-a lansat un trend de a naţionaliza stranieri. Atacantul de 27 de ani a declarat într-un interviu acordat Look TV: "Sînt polonez şi visul meu e să joc pentru ţara mea. Concurentul meu este marele Lewandowski, de la Bayern, dar poate voi face pereche cu el, la un moment dat. Dacă aş ajunge golgeterul României, mi-ar fi mai uşor, oarecum. Nici o şansă să joc pentru echipa voastră, îmi doresc să evolueze în tricoul Poloniei. Dinamo a început bine campionatul, poate luăm chiar titlul".

Şedinţa la Piatra
Imediat după finalul meciului, Flavius Stoican i-a convocat pe fotbalişti la o şedinţă de analiză în vestiar, la Piatra Neamţ. Accesul a fost permis doar antrenorului şi jucătorilor. "Nu au fost strigăte sau acuze, Mister ne-a transmis că trebuie să fim mai lucizi în faţa porţii. Are dreptate. Am ratat nepermis din superpoziţii. Şi-apoi, nu sîntem Real sau Barcelona să ne permitem luxul de a avea 300 de ocazii şi o să pice şi golul pînă la urmă. Am pierdut două puncte aiurea cu Ceahlăul", au mărturisit mai mulţi fotbalişti pentru GSP.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (7)
unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 19:36
Postat de calinescu_ pe 19 August 2014, 13:49

DE MATEI CE SA ZIC, UN GOL DE EXCEPTIE SI IN REST ABSOLUT NIMIC ALTCEVA, CU ACESTI ADVERSARI MEDIOCRI ....!!!!!! O SA MAI REUSEASCA O ASTFEL DE EXECUTIE IN ETAPA 31 SI UITE ASA MATEI RAMANE O ETERNA SPERANTZA FARA SA CONFIRME NICIODATA ....!!!!

clona, clona, dar uneori sunt de acord cu tine...)

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 19:36
Postat de bamse1901 pe 19 August 2014, 09:48

matei trebuia sa dea gol la 0-0 cand a scapat singur cu portarul nu sa .... pe el

..))

unico_biancorossi
unico_biancorossi  •  30 August 2014, 19:35
Postat de conasu_boeru pe 19 August 2014, 10:32

Matei in unele momente mi se pare prea fragil , molatec....

pai, nu ca ti se pare, chiar e moale, bezmetic, inconstient, fara coordonare intre miscari si creier. e o mare petarda.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează