FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Testul final e cu Dan Petrescu » Reghecampf are doar şapte zile la dispoziţie pentru a pregăti turul cu Ajax

Chiricheș, Chipciu, Gardoș și Tănase vor fi printre jucătorii importanți care îi vor lipsi lui Reghe în preajma partidei tur cu Ajax
Chiricheș, Chipciu, Gardoș și Tănase vor fi printre jucătorii importanți care îi vor lipsi lui Reghe în preajma partidei tur cu Ajax

Articol de - Publicat luni, 28 ianuarie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 27 ianuarie 2013 22:29

Ultimul meci amical în care Reghe va simula echipa-tip pentru primul joc cu campioana Olandei va fi disputat cu Dinamo Moscova, după care 7 jucători vor pleca la "naţională".

Steaua e de ieri în cantonament în Turcia şi va sta acolo pînă pe 9 februarie, cînd va merge direct la Amsterdam, pentru turul cu Ajax din "16-imille" Europa League.

Chiar dacă are la dispoziţie un stagiu de două săptămîni şi nu mai puţin de 6 jocuri amicale, Reghecampf va avea practic doar 7 zile şi numai 3 meciuri de verificare pentru a pune la punct primul "11", dar şi strategia de pe Amsterdam ArenA.

Şapte la lot, dar fără Tătăruşanu şi Rusescu
Pînă pe 4 februarie, tehnicianul trebuie să găsească formula finală, pentru că apoi va pierde mulţi jucători din cantonament, fiindcă vor pleca la echipa naţională, pentru amicalul cu Australia, programat tocmai în Spania, pe 6 februarie. Aproape sigur, Piţurcă va chema 7 stelişti, Chiricheş, Gardoş, Latovlevici, Bourceanu, Pintilii, Chipciu şi Tănase, nu mai puţin de 5 dintre ei urmînd să fie titulari în primul joc cu Ajax.

Tocmai pentru că nu are foarte mult timp, Reghecampf va încerca în primele 3 jocuri amicale, întinse pe durata a 5 zile, să folosească de fiecare dată echipa-tip pe care are de gînd să o joace împotriva "lăncierilor". Testul final va avea loc duminică seara, cu 11 zile înaintea confruntării cu Ajax, atunci cînd Steaua va disputa cel mai tare amical din Turcia, împotriva lui Dinamo Moscova, echipa antrenată de Dan Petrescu.

"Tricolorii" Stelei: 4 meciuri într-o săptămînă
Chiar dacă jucătorii de la lot vor fi aduşi în Antalya cu un charter pe 7 februarie seara, e puţin probabil ca ei, după ce au evoluat în 4 jocuri, 3 cu Steaua şi unu cu echipa naţională, în decurs de numai o săptămînă, să fie folosiţi de Reghe şi în partida cu Jablonec, ultimul amical din Antalya, programat pe 9 februarie. Mai ales că disputa ar fi cu doar 5 zile înainte de Ajax, dar şi după două cantonamente extrem de solicitante din punct de vedere fizic.

Ce echipă-tip pregăteşte Reghe pentru turul cu Ajax
Tătăruşanu - Rîpă, Szukala, Chiricheş, Latovlevici -Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Rusescu, Chipciu - Nikolici

Amicalele cu tot lotul la dispoziţie
Data Meciul
30 ianuarie: Steaua - Qabala (Azerbaidjan)
1 februarie: Steaua - Sturm Graz (Austria)
3 februarie: Steaua - Dinamo Moscova (Rusia)

Cu ce echipă rămîne pentru a doua parte a cantonamentului
Tătăruşanu - Rîpă, Szukala, D. Bratu, Pîrvulescu - Prepeliţă, Filip - Ad. Popa, Rusescu, M. Costea - Nikolici

Amicalele fără jucătorii plecaţi la naţională
Data Meciul
5 februarie: Steaua - Mlada Boleslav (Cehia)
7 februarie: Steaua - Slovan Bratislava (Slovacia)
9 februarie: Steaua - Jablonec (Cehia)

49 de zile au trecut de la ultimul meci oficial jucat de trupa lui Reghecampf, Steaua - Astra 2-0, disputat pe 10 decembrie 2012

5 partide oficiale va disputa Ajax în 2013 pînă la ora meciului tur cu Steaua, 4 etape de campionat şi sfertul de finală cu Vitesse, în Cupa Olandei

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
alpin
alpin  •  28 Ianuarie 2013, 08:15

Nici nu e nevoie de mai multe zile. "Limonada" trebuie luata tocmai cu 7 zile inainte de meci! Altfel te prinde la control!!!

plischi
plischi  •  28 Ianuarie 2013, 07:02

sa nu gaseasca ei un varf de atac autentic in intreaga planeta?! vreau sa spun un varf de atac pentru care sa nu plateasca niciun ban, doar asra cautau, nu?

alexandru_p
alexandru_p  •  28 Ianuarie 2013, 02:46

sper doar sa nu'i rupa "profesionistii" de la nationala! tot timpul am avut parte de accidentati dupa actiunile primeri reprezentative!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează