FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - DINAMO, AZI, 21:30, DIGISPORT 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Titanii » U Cluj - Dinamo propune diseară duelul între golgeterii ultimilor ani ai Ligii 1

Cele mai terifiante înfrîngeri ale ardelenilor sînt cu Dinamo:
au luat de două ori bătaie cu 8-0, în 1956 și în 1998, ultima dată
fundașul Ciobotariu deschizînd scorul
Cele mai terifiante înfrîngeri ale ardelenilor sînt cu Dinamo: au luat de două ori bătaie cu 8-0, în 1956 și în 1998, ultima dată fundașul Ciobotariu deschizînd scorul

Articol de , - Publicat sambata, 29 octombrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 28 octombrie 2011 22:26

Duelul de diseară va avea drept cap de afiş disputa din teren dintre 3 clasici ai fotbalului intern, Niculescu, Dănciulescu şi Niculae


Confruntarea dintre U Cluj şi Dinamo, importantă în bătălia pentru titlu, reprezintă şi o luptă între foşti şi actuali "cîini roşii". Va lua ochii, de la început, duelul dintre golgeterii adevăraţi ai Ligii 1, Claudiu Niculescu (35 de ani), Ionel Dănciulescu (34 de ani) şi Marius Niculae (30 de ani). Toţi trei au fost puncherii principali ai campionatului în cariera lor. Clau-gol în 2005 şi 2007, Danciu-gol în 2004 şi 2008 şi "Săgeată" în 2001.

"Danciu" şi Niculae sînt şi acum numărul 1 şi numărul 3 în clasamentul golgeterilor. "Nu jucăm doar noi 3, mai sînt alţi 20 şi ceva de fotbalişti ce pot fi eroii partidei. Nu simt presiune deloc, joc fotbal ca să învingă echipa mea, U Cluj", a punctat Niculescu. "Nu mă interesează să dau gol, îmi doresc doar ca Dinamo să ia toate punctele", a spus Dănciulescu. "Dacă batem noi, şi trebuie să învingem, mă mulţumesc şi cu pasele decisive. Importantă e echipa", a conchis Marius.

Au fost coechipieri la Dinamo, au dansat la nunţi şi alte petreceri împreună, au scris istoria roş-albilor în ultimul deceniu. Dar contează numai prezentul, aşa că vă oferim parametrii actuali ai celor trei titani.


Claudiu Niculescu
- Are un gol la 3 meciuri. A punctat de 3 ori în 9 partide, avînd, în medie, o reuşită la 159 de minute jucate.
- Este pe locul 134 în clasamentul jucătorilor din Liga 1 întocmit în urma cifrelor oferite de ruşii de la InStat pentru evoluţiile din acest sezon.
- A avut 14 şuturi spre poartă în 475 de minute bifate.

Ionel Dănciulescu
- Are un gol la două etape. A punctat de 6 ori în 11 meciuri, avînd, în medie, o reuşită la 155 de minute jucate.
- Este pe locul 5 în clasamentul InStat în topul fotbaliştilor din campionat.
- A tras de 31 de ori la poartă în 930 de minute.

Marius Niculae
- Are aproape un gol pe etapă. A punctat de 10 ori în 11 runde, avînd, în medie, un gol la 97 de minute jucate.
- Este pe locul 4 în clasamentul InStat, condus tot de un dinamovist, Cătălin Munteanu.
- A tras de 44 de ori la poartă în 965 de minute.


3 goluri a marcat Claudiu Niculescu sezonul trecut în dubla cu Dinamo. Dănciulescu a dat şi un gol, Marius n-a punctat

18 victorii are Dinamo pe terenul celor de la U Cluj în 43 de meciuri. Au mai fost 13 succese ale ardelenilor şi 12 remize

"Săgeată" doar în deplasare
Golgeter al campionatului, cu 10 reuşite, Niculae are evoluţii atipice. În sensul că atacantul de 30 de ani are un coeficient de 80 la sută din golurile marcate în deplasare! "Săgeată" a marcat 8 goluri în partidele din afara Bucureştiului: unul cu Tîrgu Mureş, la Ploieşti, două la Mediaş, două la Ploieşti, cu Petrolul, 3 la Piatra- Neamţ. În rest, a punctat doar de două ori în Ştefan cel Mare, cu Pandurii şi cu Oţelul. Are şi un gol în cupele europene, tot "afară", la Poltava. "Dacă s-ar păstra ce ziceţi voi, ar trebui să marchez din nou, la Cluj, nu?" a fost reacţia fotbalistului.

Ciobi, neînvins cu Badea
Au fost colegi, au cîştigat împreună o Cupă a României, în 2005, la Dinamo, acum sînt adversari direcţi. Tineri amîndoi, Ciobotariu (40 de ani) şi Badea (36 de ani) s-au duelat de 3 ori din postura de antrenori. Actualul "cîine" e neînvins, are o victorie şi două remize în faţa rivalului de azi, însă diseară e primul meci direct ca antrenor al lui Dinamo, respectiv U Cluj.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (20)
manolo_mandoca
manolo_mandoca  •  29 Octombrie 2011, 15:07

haide ''U''!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dudu68
dudu68  •  29 Octombrie 2011, 14:34

bai spurcaciunilor mai bine va vedeti de stana voastra...ati ajuns la adevarata voastra valoare, afara pierdeti cu 5-0 cu o echipa din israel, acasa va bate cu 2-0 o echipa de divizia b, antrenorii ii schimbati ca pe chiloti, stadion pe unde se apuca, jucatori furati de la o retrogradata...iar berbecali isi bate joc cum vrea muschii lui de oier de galeria voastra..sunteti praf.

ligax
ligax  •  29 Octombrie 2011, 12:53

Bafta Niculescu! Hai"U"!

Vezi toate comentariile (20)
Comentează