FOTBAL  »  Superliga  »  AU DAT CU PICIORUL UNOR SUPER FOTBALIŞTI

TOP 3 jucători după care plîng granzii capitalei » I-au avut în lot, dar nu au ştiut ce pot face cu mingea :)

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 decembrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 24 decembrie 2011 15:23

Într-un top al echipelor care au avut în mînă jucători după care acum plîng, cluburile din Bucureşti ar ocupa cu lejeritate primele poziţii. Doar în ultimele sezoane s-au lovit de numeroase situaţii în care Steaua, Dinamo sau Rapid s-au bătut pentru un jucător pe care l-au avut cu mai mult timp în urmă în propria curte.

Pentru că şi-au dat seama prea tîrziu cît aveau să valoreze peste ani viitoarele vedete, cluburile au fost nevoite să scoată bani buni din buzunar pentru a-i readuce în lot. Rapidiştii au încercat în vară să facă două transferuri bombă, dar nici unul nu s-a realizat.

1.Lucian Sînmărtean (a fost în lotul Rapidului în ianuarie 2003)

Foarte aproape să iasă Cel mai bun fotbalist român al anului în ancheta Gazetei Sporturilor, Lucian Sînmărtean a fost la un pas de un transfer în Giuleşti în urmă cu 9 ani. La acea vreme, mijlocaşul avea 21 de ani şi ar fi putut să devină liderul rapidiştilor, dar George Copos a invocat faptul că bistriţeanul ar fi bolnav de hepatită B şi mutarea de la Gloria a căzut. 

Mai tîrziu s-a descoperit că boala era doar o invenţie pentru a acoperi neînţelegerile financiare dintre preşedinţi. În schimb, Lucian a semnat cu Panathinaikos Atena, echipă care a virat în conturile clubului bistriţean 900.000 de euro. O ceartă cu antrenorul Malesani l-a trimis pe bancă pe român şi în 2006 a semnat cu Utrecht. 

Accidentările au fost tot mai dese şi nu a apucat să evolueze mai mult de 17 partide în Olanda. Revenirea în ţară, la echipa la care a crescut, Gloria Bistriţa, s-a realizat în 2009. Un an mai tîrziu a semnat cu Vaslui, sub îndrumarea lui Hizo avînd unul dintre cele mai bune sezoane din carieră. 

Dorit din nou de Rapid, dar şi de Steaua, Sînmărtean a negat categoric o plecare din Vaslui.

2.Alexandru Chipciu (a fost la Dinamo în 2006)

Doar 17 ani avea Chipciu cînd a intrat pe poarta stadionului Ştefan cel Mare pentru a da probe la Dinamo. Dar soarta nu avea să îi surîdă în acea zi, antrenorul Mircea Rednic fiind cel care a decis că jucătorul nu rămîne în lotul "cîinilor". La acea vreme, Alexandru evolua pentru Sporting Piteşti.

Astăzi, Dinamo este dispusă să înainteze o ofertă de aproape 1 milion de euro pentru tînărul mijlocaş de 22 de ani. Din păcate pentru ei, transferul lui Chipciu de la Braşov la Steaua este ca şi făcut.

3.Tiberiu Bălan (a fost în lotul Rapidului în 2000, 2001-2002 şi 2010)

Ghinionul s-a ţinut scai de rapidişti la capitolul jucători pierduţi. În cazul lui Tiberiu Bălan situaţia îi vine ca o mănuşă. Mijlocaşul în vîrstă de 30 de ani a jucat în 3 sezoane diferite pentru Rapid, dar niciodată nu a rămas în lotul vişiniu.

În 2000 a jucat pentru Rapid 12 meciuri, dar pînă la finalul sezonului a fost împrumutat la Gaz Metan. În sezonul următor a îmbrăcat tot de 12 ori tricoul alb-vişiniu, de data aceasta marcînd şi 5 goluri, care nu l-au ţinut însă în lot, iar la finalul sezonul a plecat la Sportul Studenţesc.

Rapid a mai încercat o dată să obţină semnătura jucătorului, atunci cînd în 2010 l-a împrumutat din Regie, dar a evoluat într-un singur meci împotriva Timişoarei. Partidă cu ghinion pentru Rapid, pe care a pierdut-o cu 3-0 la masa verde din cauza problemelor contractuale avute tocmai cu Bălan şi Varga.

În această vară, jucătorul liber de contract a ajuns la Steaua, dar nu a reuşit să se impună ca titular în formaţia antrenată de Ilie Stan.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (15)
plischi
plischi  •  25 Decembrie 2011, 14:09

tiberiu balan a fost cel mai mare rateu al fotbalului nostru in ultimii zece ani, dar asta numai din pricina caracterului sau. l-ar fi putut eclipsa pana si pe hagi, mai ales ca lovea mingea cu ambele picioare.

cocoromtour
cocoromtour  •  24 Decembrie 2011, 20:25

CAND D-L PORUMBOIU VA SCAPA DE HIZO,...VA CASTIGA ..SI CAMPIONATUL ..SI VA INTRA SI IN PRIMAVARA EUROPEANA...DE 2 ANI ..TOT SCRIU ASTA...DAR NU STIU ..DE CE D-L PORUMBOIU ..VREA CU SARGUINTA ..SA-SI PIARDA ..BANII.....SA JOCI CU ACEL BELLO E O CRIMA ...FUGE MINGEA DE EL ..SA JOCI CU ...JUCATORI OFENSIVI. INOVATORI ..SI MESERIASI ..IN DEFENSIVA ..O ALTA CRIMA .....SARBATORI ...FERICITE SI LA MULTI ANI !..D-LE PORUMBOIU ...F.C.VASLUI ..DAR FARA ...HIZO.....SUCCES IN TUR ...FARA HIZO ..SIGUR ..VEI VENI IN PRIMELE DOUA....ALTFEL........

bamse1901
bamse1901  •  24 Decembrie 2011, 16:09
Postat de seby_sebastian pe 24 Decembrie 2011, 15:30

bun de sanmartean si tibi balan inteleg ca au jucat ceva pana acum insa muciosul asta de chipciu ce a facut pana acum??? este vreun messi??? un tanar nascut talent si moare speranta

asteptam sa vedem. sa nu fie un nou print, dar nu la CEL din Trivale ma refer, ci la unul amarat care e pe la cj.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează